Първоначално публикувано от
kaloyanv
Нова изненада. Днес ги накапах за нозематоза за втори път. ПРедния беше преди 10 дни. Този кошер отварям и то там не е останало почти никаква пчела. Явно старите пчели си отиват. Майката също я няма. Но пак съм изненадан и то много. Спрях нашествието на оси, обаче освен оси и пчели няма вече. Има някакво малко останало запечатано пило. Даже се чудя дали да го чакам, или да го тръскам и да прибирам кошерчето. Толкова занимавки с него и така и не разбрах какво му се случва и той тръгна така криво още от пролетта. Писал съм много за този кошер, обаче си остана загадка за мен. Виждам че един от силните кошери също е намалял от 10 на 8 междурамия пчели и ще го стестня. Другите са си както бяха и преди 10 дни. Към края на месеца ще третирам и с ОК за вароатоза.
Както каза Георги още преди "То добре е приел майката, ама какво ще му се случи" ... Еми е тва е, отслабване, нападение от оси и сега, няма пчели и майката изчезнала. А не е да са го нападнали другите кошери да го крадат, сигурен съм понеже го наблюдавам постоянно и меда си стои по питите, които му оставих последно.