Първоначално публикувано от
kaloyanv
Мерси за съветите, но както винаги аз пак избързах. Понеже майката дойде , не ми остана време да сложа пити с люпещо се пило, навсякъде пише че така трябва. Това кое ми направи впечатление като взех майката от еконт, е че е същия размер като новородените и с едни светли крачка. Понеже много съм ги наблюдавал такива из мооите кошери, ми прилича на млада неоплодена майка. Ама дано да не е така, аз за първи път купувам майка от лицензиран майкопроизводител.
Иначе пръснах малко транспортната клетка с апирой и я сложих отгоре на рамките да видя какво ще стане. Ами дойдоха няколко пчели и започнаха да си подават хоботчетата, без никаква агресия да проявяват пчелите. Това което направих след това е от една пита на кошера взех мед и малко я намазах и я сложих за 48 часа. След 48 часа ще счупя капачето. Чел съм че клетките имат уж два изхода и двата се чупят. Ама тая клетка е една жълта правоъгъла и ми се видя само от едната страна да се освобождава, там е и храната сложена.
Но със сигурност няма майка, защото днес отворих кошера без да подпушвам и пчелите си жужаха в един глас тревожно и пърхаха с криле.

Май вече е излишно да питам за още съвети и какво да правя, след като нищо дето сте ми казали не съм направил ?
П.С - тъкмо щях да кажа че този кошер е без никакви млади пчели , обаче се сетих че 2 пъти съм давал пити с пило. Последната от която отгледаха маточници беше на 12-ти юли.
Ето това е клетката ..
https://www.balmina.bg/product/1021/...-za-mayka.html
Като гледам се отчупва само отдолу, поне така ми се видя.