Колегата Ангел позна, това е пчелен вълк, ние тук никога не сме имали толкова много, някаква страшна напаст е. Набарах едно леговище в земята и го унищожих, страшно голямо. Исках да ви пусна видео, обаче гугъл не го е одобрил още. Мислех си че нещата ще станат по-добре, обаче както винаги съм закъснял. Горе долу са изнесли към 6-7 кг мед. Затворих го напълно днес сутринта, обаче явно влизат отнякъде или са били вътре.
Капана не върши почти никаква работа.
Това което направих е че затворих кошера и махнах капака, остана само таванката с хранилката и осите отиват в хранилката с вода и се давят или набутват там. Като се напълни веднага сменям хранилките, а тази с осите ги додавям в кофа с вода. Доста съм изморил, обаче нападението е голямо и съм го подценил, нещо мазало.
Може би семейството няма да мога да го спася, обаче ще им дам отпор. При останалите семейства, дори не смее и 1 да доближи. Ама там има много пчелли, а този кекавия.. ..
Но този пчелен вълк е голяма напаст и не знам откъде такава огромна бройка се появи по нашия регион.
Иначе пчелите са си в единия край, младата майка снася, въпреки че вътре е мазало![]()
Но истината е че трябва задължително да има силни семейства, повече експерименти няма да си правя.

Цитат