И ние, ама малко по-нататък...:bigsmile:Прикачен файл 11788
Преглед за печат
И ние, ама малко по-нататък...:bigsmile:Прикачен файл 11788
Има и зеления има и кокъл.Комшията има петнайсетина овце,ама чака около коледа да започнат да раждат...на саръците си "почиват" конче вихрогонче и прасенце-теленце...таааа,мен
не ме мислете:cool:..аааа и свинска мас стопихме миналата седмица може вече да трупа поне 2м сняг:laughing:
Здравейте. Та кой се е пускал от зеленото ? И то колко години вече. Мити картофи които никога не са били кални. И т. н.
И една таблица как масово намалявали козите в БГ, Ако може да и се вярва .
Прикачен файл 11789
https://www.youtube.com/watch?v=wPlQV9FhmqA
Не е лошо, не е лошо. И аз имам "почиващи"...Прикачен файл 11790
Пък за снегът, ще съм доволен и на метър ама надали.
В нашия Кауфланд
Захар 1 кг . - 2.27 лв.
2 кг. - 4.08 лв.
сол 3 кк. - 4.08 лв .
Здравейте . Мухата спи и е време за свинско и винско .
П.П. - Тук на това му казват катастрофа .Автобусите спираъ със сигурност защото в UK никой не слага зимни гуми .11,00 ч. местно време .
По принцип за около 2 часа след спирането на валежите снегът би трябвало да се стопи .Ще чакаме утре да видим какво ще се случи.
Прикачен файл 11794
Прикачен файл 11795
Започват и коледните намаления.
Кисели краставички от 1.20 - 1.30 ст. намалени на 1 лв .
За по лесно така се изразяват българите тук.
Прикачен файл 11796
Здравейте. Да чуем и двете страни. Всеки има право на мнение .
Първия клип от 14 мин.
И Нешка Робева .
https://www.youtube.com/watch?v=1MGcnSGsDgE
https://www.youtube.com/watch?v=ofya0qummdY
Какво се говори за образованието.
https://www.youtube.com/watch?v=natgwSbNws8
От кухнята.
https://www.youtube.com/watch?v=3IyTOBithn8
Разходи в Германия .
https://www.youtube.com/watch?v=wwYON4YRcxI
Прикачен файл 11805
Здравейте.Все ще питам има ли хранителни магазини в БГ на самобслужване ? Аз не видях.
Банани за 1.77 лв. - кг. Или един банан ми излезе за 38 ст.
Прикачен файл 11800
Сирене за 7.94 лв. - кг . Което на вкусови качества е много по добро от това което продават по българските магазини тук . Бяло саламурено сирене.
Прикачен файл 11801
Кашкавала 10.87 лв за кг. Пълно менте.От палмово масло може би .
Прикачен файл 11802
Пасатор за една кутия цигари .
Прикачен файл 11803
Прикачен файл 11804
И отново нашето момче
https://www.youtube.com/watch?v=YTRJyAqKmjc
https://www.youtube.com/watch?v=ib7XOPAWFao
Много важна тема разисква този човек.Темата се отнася за гъбичката Кандида която се развива и в човешкото тяло .Той казва че тя наброява 150 вида или щама.Казва също че най опасен се явява този щам който се развива едновремено вътре и отвън в човешкото тяло.(Това са лишеи по тялото, сухи нокти,напукани пети , лишеи по половите органи и още дтуги неща на които не обръщаме внимание. ) Казва още че киселите вещества като оцета и палмовото масло са враг на болеста. Добър помощник за развитието на гъбичките се явявали антибиотиците като убивали микрофлората на човека която се борела с тях. Говори също за салмонелозата която се пренасяла от животните и най вече от кучетата.Казва че не доизлекуваните кучета се явяват преносители на болеста. Също така бях чел че гълабите са преносител на някаква много лоша белодробна болест . Преди повече от 20 години беше дошло да работи едно момче с екземи по ръцете. Когато го попитах защо не взема мерки той ми каза че доктора му казал че тази екзема е от животните които е гледал .Казал му още че не може да му помогне защото кръвта му била заразена.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...BE%D0%B7%D0%B0
https://www.youtube.com/watch?v=WyDPZJkSYDU
Това заглавие на статията ме провокира да направя още един превод .Не съм чел статията но ми става ясно само от заглавието какви са ги накъдрили там. Тоси превод е направен за новодошлите пчелари които не са имали възможност да прочетат първия превод. Мога да твърдя че е по точен от предния. Не е задължително всеки да го чете.
Столтенберг: Войната в Украйна може да излезе от контрол и да премине във война между Русия и НАТО - Свят | Vesti.bg
Армагеддон - война которая скоро начнётся. Пророчества старца Паисия Святогорца - YouTube
Когато копирам линка от раздел отметки се копира с описание.
Прикачен файл 11807
Не знам къде изчезна превода ?Копирах го и го поставих а сега не го виждам.
Ще се опитам да напиша отново по спомен за тези които не рзбират какво се казва в клипа.
Когато турците преградят река ефрат да знаете че подготовката за войната е започнала.
Европейзите ще разделят Турция на части като се разреши на кюрдите и арменците да си направят държава.
След това Турция ще бъде опустояена от холера. Много хора ще загинат.
Турция ще провокира Русия и тя ще я унищожи. Няма да я има повече на картата.
След това Русия ще стигне до Еросалим.Ще се насочи и към средиземно море но европейците ще и дадат ултиматум да се върне назад.
Ще започне голямата война. Всички които се противопоставят на русия ще бъдат убити.
Византия ще бъде въстановена.Виновниците за падението на Византия - кръстоносците ще бъдат наказани със смърт.
Югославия била под закрилата на Ватикана.
Америка се управлява от ционисти.Те от своя страна получават задачи от сатаната. Тези задачи ги разработват като план за действие и ги предават на джихадистите. Дявола ръководи всички правителства.
Господ ще направи така хората да се разделят на вярващи и невярващи. Средно положение вече няма да има. Тези които са с дявола за тях няма да има прошка.
Ще започне нова ера под ръководството на Византия.
В клипа още се казва че Европейците или по точно НАТО щяло да се впуснат да помагат на турците и всички които им помагали щели да бъдат избити.Повече подробности като превод не са нужни .Въпросът е ние като държава членка на НАТО „ ще ходим ли да помагаме “ ? Защото гърците като страна от НАТО нямало да вземат уазтие в конфликта.И убити гърци в тази войната нямало да има. Много сложно делема за българина.
Вие сте на ход.
Някой ме беше питал колко струва един хляб. Този на снимката е полски и най наподобява на доружата. В супермаркета бил 1.50 = 3.40 лв.
Прикачен файл 11808
Здравейте.Тази вечер гледах по телевизията как отвличат вниманието на избирателите като един друг се обвиняват за сформирането на правителство. Народа не го интересува някакви измислени партии дали имат нужните гласове или не. И всички по телевизията казват : Ние които сме избрани от народа. Има една с очила която не спира да се хвали че била избрана от народа. А бе господа има много по важни неща да се решават в тази държава . Ние сме на крачка от въвличане във военен конфликт а те ни занимават с кучета и котки. Някой в Украйна говори ли за кучета и котки. Всеки гледа да си спаси душицата. Ако някой си мисли че днеска може да обявим война а утре да се откажем жестоко се лъже. Докато не разрушат България и да заприлича на Украйна няма се спрат. Ако си мислите че американците или ЕС ще ни защити сте в много голямо заблуждение. Галят ни по главите защото им купуваме скъпите играчки. Само разлайват кучетата. И какво печели българина от санкците ? Това че купува руския газ на тройна цена. Това е целта . България да падне на колене и да се моли за трошичка хляб.
Вчера си мислих че тези депутати и министри щом толкова искат да вкарат елетроните документи трябва и те да спазват правилата на работа. Какво имам в предвид ? Влиза депутата в залата и си забожда електроната карта .Когато излезе да я изважда.Да им се плаща на час .Както при нас . Колкото часа е бил в залата толкова да му се заплаща.Защото тои отива на работа но цял ден се разхожда по коридорите. Аз отново ще кажа че според мен е време да се намали броя на депутатите . Успоредно с това ще намалеят и разходите за тях . Множко са на тази малката държава.А някой замислял ли се е колко заплати се плащат зад граница на разни дипломати и на обслужващия им персонал ? Повярвайте ми че реки от пари текат .
Един се изказ по телевизията че видиш ли някой си се бил осигорявал малко а пък искал голяма пенсия. Абе баьо .Ти ли точно ще казваш кой колко пенсия трябва да получава ? Е затова мисля че тези депутати са множко.
Е дадохме тема за размисъл. А да попитам какво ршихте с гласуването ? На книга или на компютър ще бъде?
То за сега единственото което не са забранили със закон е да се стачкува по улуците. Ами възползвайте се докато все още има такава възможност.
Здравейте. Една среднощна бърза тема която ми грабна вниманието. И то не толкова какво разказват а това че тези които се боят да застанат пред камера исползват маски .Това ме наведе на мисълта че и в БГ може да се разказват случки с маски без да се страхуват разказващите. Това повече е насочено към гостите на форума които са чести посетители.
А сега да разкажа накратко какво се казва в клипа.
Говорещата казва че в моргата при аутопсия най добре се виждат грешките на докторите. Но управата на болниците давали друга дичгноза за смърт защото се бояли да не останат без персонал.
Говорещата направила експеримент и казала на завеждащия доктор в моргата че е установила разминаване в диагнозата а той и казал ти гупачка ли си ? Отишла при друг доктор който не бил запознат със случаят и му казала че смърта е настъпила поради някакава измислена причина.А той се обърнал към нея и казал ти луда ли си не виждаш ли от какво е починал? Тогава тя му казала да се подпише но той отказал.
За ковида казва че докторите немогат да кажат със сигърност дали даденият пациент е починал от ковид. Ние в моргата казва най добре знаем от какво е настъпила дадената смърт. Казва още че дори трупът да се даде на съдебна медицина е много съмнително дали ще разберете обективната причина за смърта.
Прикачен файл 11810
https://www.youtube.com/watch?v=bw-KYuu2_kw
Нов бизнес със свещи. Пазете восъка.
Скоро няма да имаме и ток даже! Каква е тая Европа... - YouTube
Прикачен файл 11815
Прикачен файл 11816
Прикачен файл 11817
1.248 000 лв. за заплати в парламента , Без осигуровките .В първия клип . 16/30 мин ,И във втория за имотите на хората 18/20 мин.
Мария Пиргова: Трябва тотална смяна на политическия ни елит през изриване на партийните ръководства - YouTube
Д.п.н. Мария Пиргова: Българските партии допуснаха ДПС да овладее икономиката и енергетиката - YouTube
Пчелите.
Рамки с Гофманом по новой методе Смотрите не перематывая - YouTube
Кондуктор Наващиватель Вощина. Смотрите до конца, это интересно - YouTube
ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ: Как се започва бизнес на село от нулатa | Ясен и ботаническа градина БОРИКА (Еп.15) - YouTube
Мало кто знает секрет ДОМКРАТА - YouTube
Сделал станок для прокола отверстий в рамках - YouTube
СВЕРЛИЛЬНЫЙ СТАНОК РАМОК для УЛЬЕВ - YouTube
Станок для натяжки проволоки,300-й рамки дадан! - YouTube
Подвижно пчеларство. - Малък превод.
Когато се появи рабицата на разстояние по малко от 5 км. пчелите започнаха да умират . Аз имах прицеп и си махнах пчелите от рабицата. Тези които останаха пчелите им загинаха . Русия е голяма страна ,Място има за всички.
.................На прицепа поставям само леки кошери. Медведини и Бинхаус .Аз имам 10 и 12 рамкови. Когато в 10 рамковите вече са запечатали в 12 рамковите още мажат. Още трябва да се подменят майките. Семействата с лоши майки не дават мед.
.................Прашеца е от Фацелия и грах.В края на седмицата започна да се появява зелен прашец .
.................Контролния кошер показа 3.5 кг. ..........Медът е с 14 - 15 % влажност.
Вторият клип някакъв украинец се хвали че от много години не е имала 9 кг. Казва че най добрите майки в Уйрайна идвали от закърпатието . Което ще рече от Украинско - Унгарската граница. За 5 дни били донесли 30 кг .Казва че това се дължало най вече на слънчогледа.
Прикачен файл 11818
Незабываемая кочевка под гармонь Сезон 22 Часть 1 - YouTube
Моя пасека (РЕКОРДНЫЙ ВЗЯТОК С ПОДСОЛНУХА) - YouTube
Прикачен файл 11819
В други клип един пчелар казва че още когато бил пчелар през комунизма някакъв научен сътрудник бил казал че било добре да се подхранват - кърмят пчелите със смес от половин килограм мед , един литър вода и един литър краве мляко.Млякото не трябвало да се пресича . След години и тои самия започнал да подхранва своите пчели по този нзчин . Когато един ден решил да спре да ги подхранва с мляко се почуствал спад в пчелина му ..
ПЕРВЫЙ ОБЛЁТ ПЧЁЛ 2022! - YouTube
Кошери медвед - мечка.
Прикачен файл 11820
Прикачен файл 11821
Прикачен файл 11822
Не знам но зпочнаха намаленията . След коледа изкарват палети пред магазина и раздават на хората .Който колкото иска . 0.30 р = 0.68 ст.
Прикачен файл 11823
И скенери за самобслужване . А БГ има ли магазини на самобслужване на касите ?
Прикачен файл 11824
Сканираш и слагаш в количката . Накрая го поднсяш към касата и само плащаш .Става много бързо. Там не съм виждал опашки.
Чудни хора са това българите ? Нямат пари да закупят една линейка а за целта събират капачки . В същото време подаряват оръжие за милиони ?
Тепърва ще чакаме новогодишни изненади .
Вчера разbрах защо хората се страхуват да дават мнения . Главния обвинител каза че щял да се самосезира и предави обвинение към някаква си организация за подбуждане към тероризъм ако не се лъжа. Браво на човека . Пази България .
Закона не ги задължава.
Един ден ако Путин почука на вратата ми ще му кажа да си ги взема тия нашите в Русия .
Един виц който показва как стоят нещата с БГ .
Двама си пишат във форум .
Единия пита другия : - Ти къде се загуби толкава време ?
Другия му отговаря : - Тук съм ами чаках баба ми да вземе пенсията че да плати интернета.
Според клипа 1.7 %
СГУЩЁНКА В СОТАХ‼️⬇️⬇️⬇️ #shorts#лайфхак#новинка - YouTube
Щото в наш село не видях.Цитат:
Първоначално публикувано от Трендафил Дончев
През лятото бях качил едни снимки на една тиква .Въпросът ми беше има ли такива тикви в БГ ? Нямаше отговор. Когато се прибрах видях по пазарите огромни камари с такива тикви. Помислих си че са ми възприели питането като подигравка. Но когато си купих лютеница Олинеза разбрах защо има толкова тикви по пазарите . Вътре ивместо лютеница имаше каша от тиква. Явно доста хора се бяха набълбукали с тикви и се чудеха какво да ги правят . Едно момиченце беше седнало до една камара тикви да ги продава. Цъкаше си на телефона в очакване на поредната жертва. Докато обикалях в пазара не видях някой да си е купил тиква . Търговията не е за всеки .Както казал евреина . Ако взема повече от 12 процента на клиента той повече няма да влезе в магазина ми. Едно е да го произведеш а съвсем друго е да го продадеш. Ако това момиченце режеше тиквата на парчета щеше да продава. То нямаше вина. Вината е на търговеца на тикви. Добър производител на тикви но лош търговец . Аз имах такъв случай с един колега преди около 25 г. Закарах му ягодите на пазара и чакам да ги продаде че да се прибираме .Стоя и си мисля .Още нищо не е продал а слънцето вече си отива. На съседната маса един чичо и той продава ягоди. Сърдито мрънкаше.Ще се занимавам аз да му меря по 1 килограм .На шега написах на едно лисче 1 ягода 1 стотинка.И като тръгнаха ония деца да копуват ягоди . Остана само една касетка с най дребните ягоди.Така се отървах от тези ягоди.
Комисия по земеделие: Депутати искат спешно отваряне и корекция на Стратегическия план, пълен запис - YouTube
Ранние браки ортодоксальных евреев, древние традиции - YouTube
Казва че на ортодоксалните евреи религията им позволява момиченцата нвършили 13 години и 2 ден да всъпват в брак. Затова токлова при тях има толкова млади майки. Жената нямала никакви права в семейството. Всички решения се вземали от единствено от мъжете.
Тяхната религия досуш е като една друга а не мога да разбера защо толкова се мразят ? Те на практика не признават другите общности . За тях единствено те са хора. Останалите са втора ръка .
Слушам по БГ телевизия само за спасяването на евреите и кучета говорят. Така в останалата част от населението се вкарва чувство за малоценост.
Прикачен файл 11828
Как беше:
"Кой разбрал, разбрал..."
Прикачен файл 11829
Наздраве и честита Коледа на всички.
https://www.youtube.com/shorts/AxPFygvFSoM
https://www.youtube.com/shorts/qD2rXzeABUo
Превод .
Най голямото гробище на стари самолети в света. На базата има около 400 000 стари самолета. Базата е основана в 1925 година. Всяка година нвгробището простигатоколо 400 нови самолета.За да не се разшири базата всяка година се продава същата бройка самолети . И то само на приятелски страни.
Вече ми става ясно какво означава НАТО . То е създадено с единствената цел да има къде американците да си продават старите образци оръжия , С една дума нашите момчета може да летят на образци от гробищата . Мисля си че ако тези образци са „редовни “ Те не биха ги продали на държави трета ръка .Да много ще кажат да обаче ние не сме трета ръка ! Господа може и така да си мислите но щом България и Румъния са ги поставили в отделна графа май така ще се окаже .
Моята цел когато превеждам не е да вкарвам омраза сред хората .
https://www.youtube.com/shorts/HZA-heH9hCI
За Луна.
Превод.
Учените открили на Луната пещера в която било постояно 17 градуса . В бъдеще там мижело да се направи луна база. Като се знае че дневните температури на Луната са около +130 а нощем - 170 градуса.
Кой ли е измерил температурата в тази пещера ? Мисля си че ако тази новина беше съобщена по телевизията никой нямаше да се съмнява в истеноста и .Колко са наивни хората.
https://www.youtube.com/shorts/nBd2SMRK5fk
ПОЗОРНЫЙ договор в истории Болгарии! Скандал братушек поразил ВЕСЬ мир! - YouTube
Мнпго интересно. Едно момче се беш изказало по телевизията че било съгласно да стои на студено но да не купува газ от диктатора Путин . Явно на него му е по изгодно вместо да копува газта по 100$ от диктатора да купува същата газ само че от комшиите по 150$ .Много умни хора има в БГ, Те и затова ни продават самолети от сметището. Тези коиото реставрират стари коли знаят че да реставрираш една стара кола излиза много по скъпо от една нова. А тук не става дума за кола а за самолет . Да си дойдем на думата кой изял баницата .
Полк. Николай Марков: Голямата световна война се развива на икономическия фронт - YouTube
Явно малкия Вячеслав който съм превежгал в темата извънсемни цивилизации ще излезе прав .Той бил казал че господ дал на хората животните да се научат как да живеят . И добавил че животните били създадени да живеят извън къщите. Вчера случайно ми попаднаха тези два клип които показват и доказват написаното по горе от мен.
За тези които не се досещат за какво става дума ще кажа че човека е копирал от животните как да стабилизира оръдието че чашата с бира да не пада.
бокал пива на кончике ствола танка т-64 - YouTube
Природный стабилизатор изображения - YouTube
От восък до мед .
От воска до мёда. - YouTube
Пуйките паднаха наполовина.
Прикачен файл 11833
Здравейте . забравих да спомена за някой народни продукти .
Да започнем s боба . Става дума за най евтения в кентче готов за консумация. В насипно състояние има само гръцки в пакети за цена двойна от колкоъо в БГ магазина.
Едно кентче от 400 гр. за 60 ст. Най скъпото кентче е за цена 1.70 лв.
Прикачен файл 11836
Кентче домат нарязан 72 ст . и цял 62 ст. за 400 гр.
Щях да забравя млякото .За 1л. прясно мляко 1.60 лв. и кофичка кисело за едно левче.
За готвачите . 2.5 кг картофи за 2.50 лв. и камби 1.5 кг. за 6 лв.
Прикачен файл 11837
И накрая за любителите на копърка консерва .1 консерва за 1 лв.
Забравих да погледна оная бира Короната . Миналата година един прати няколко кашона за БГ като каза че кашона е двойно по скъп в България.
Пожелавам на всички съфорумци весела нова година и цените да спаднат наполовина че когато влезе еврово много от стоки ще исчезнат от витрините зауото няма да има кой да ги копува.
Миналия месец когато си бях в БГ си купих това двигателче и когато го платих ми взеха в повече .Попитах шефовете защо ми вземат повече от обявената цена и той ми каз че била погрешно поставена табелка с грешна цена. След това се обърна към подчинените с думите - „ Това е наша грешка . Втрнете му разликата “ .Върнаха ми 40 и няколко лева. Това ми беше подаръка от дядо Мраз.
Прикачен файл 11838
Да сте живи и здрави и за много години !
Cat Counts his Score - YouTube
Здравейте. Да попитам отличниците как трябва да се пише думата ? Копувам или купувам ? На мен по звучно ми е копувам обаче тук чета друго. Да няма няма някаква промяна през годините ?
Прикачен файл 11842
За тези които ще си правят ремонт на апартамента .
Smart balcony, creative idea, modern window - YouTube
СТЕКЛЯННЫЙ МОСТ. Приколы с туристами на тропе страха. Гора Тяньмэнь в Китае. Горы аватара - YouTube
В Китае стеклянный мост - YouTube
Да попитам има ли съфорумци които знаят каква е разликата между тези две машинки ?
Прикачен файл 11847
Прикачен файл 11848
XOʻROZ KUCHLIMI YOKI MUSKUK ? NIMA DEB OʻYLAYSIZ! - YouTube
Здравей . Разбрах . По точно ме интересува дали ще може да развие болтовете на джантата ?Цитат:
Първоначално публикувано от kuline
???????????????????????????????
Прикачен файл 11849
Е, формулирай си правилно въпросите!
Последният отново е афиф.
Освен да развиваш, трябва и да завиваш. Както ти каза и DVD-то, за развиване не ти е нужна кой знае каква сила, стига болтовете да не са завити с тръба 1,5 метра. Еле пък ако си с алуминиеви джанти, тогава и болтове ще сменяш.
Тези линкове и снимки отдолу са вид пълнеж. На снимката показвам какви въпроси има в някой тестове в UK.Цитат:
Първоначално публикувано от dvd111
Стана ми интересно дали в БГ задават такива въпроси ?
П.П. - Това е пълнеж . Днеска минавам покрай една спирка и гледам тази бяла техника. Досетих се за оная реклама „ Нов внос от Германия „
Ако засека чували по улицата „ Дрехи втора употреба “ ще ги снимам . Навярно някой ще попитат за какво ни е да гледаме боклуците на хората ?
Точно тези боклуци след като ги облечем предават болестите на този който ги е носил преди .Особено с обувките втора употреба. Като се има в предвид че назапад е пълно с хора от цял свят следователно и болестите ще са от цял свят. Което от своя страна е „добре дошло “ за доктори и фармацефти.
Едни ще ходят по болници а други на Пампорово .
Както казал оня доктор на своя пациент. Момче кръвта ти е заразена . Което в прав ред означава „ Ти си ми вечен пациент “
Прикачен файл 11855
Прикачен файл 11856
По телевизията казаха че дунавското хоро било авторско произведение и новите собственици забранили да се слуша без тяхно знзние. По тази логика и химна на България е авторско произведение ? България ще останем и без хим .
Нищо ново под слънцето
https://youtu.be/pbUbHKwTcxQ
Дааааа. Държавната политика по въпроса, не подлежи на коментар... Но и хората се промениха твърде много...Само до преди двадесетина години, по селата, почти във всеки двор, блееше овца или коза, имаше по една или две крави. Почти всяко семейство гледаше градинка. Есенно време по дворовете миришеше на мъгла, мокър царевичак, зрели тикви и лютеница приготвена на огнището... Някъде бях прочел-"... Буквара започва с буквичката А-агне и съответната картинка..."
Айде за много години и от мен! Да сме живи и здрави, щастливи и т.н.
А относно субсидиите, море аз от кога чакам, да ги направят на брой пчела, ама надали.
Здравейте. За тези които се канят да продават тази година череши и фафран .
Череши по 38 лв , килограма и шафран за 850 лв. килограм.
Крайна цена.
Прикачен файл 11862
Прикачен файл 11863
На етикета пише Аржентина. До 11.1 са годни . Което ще рече че на 10.1 ще са наполовин цена .А тези които останат до вечерта на 10.1 ще им набият втори етикет с под една трета цена. Тогава става биткa за намалени стоки . И това всяка вечер около 7 часа.Някой от стоките са се скапали но индийците имат тактика . Когато изкарат палетите започват да грабят и да пълнят количките. След това на спокойствие започват да преглеждат и отделят хубавото от разваленото. Много от стоките са годни но ги преоценяват за да освободят място по равтовете за новите стоки които ще се заредят през ноща.Един път видях как един индиец излезе от слкада с една кошница пълна с кашкавали които бяха на втори етикет или 1/3 от цената и я подаде на някакъв индиец.
Доктор Берг. Лекция за туморите в човешкото тяло и причините за тяхната поява .
Намаляването на калция в човешкото тяло било причина за появата на раковите клетки.
За руско разбиращите съфорумци.
Проба дали ще се отвори линка.
И още един клип в който казва че най вредни се явяват пържените картофи най вече в заведенията където не сменят олиото по няколко седмици.Обеснява подробно кое в какво се превръща и как вреди на тялото на човека .Казва че тази храна прави клетките като пасмасови.Обеснява как след добавяне на царевечен сироп в картофите човек има чувство че са по вкусни отколкото са . Казва че царевечен сироп се прибавя и в КокаКлата .
Долтор е . Може да му вярваме.
https://www.youtube.com/watch?v=XfwPAcEw5oQ
https://www.youtube.com/watch?v=iczUaDgE2IY
Здравейте. Българаката поговорка гласи че на българина любовта минавала през стомаха .
Малко картинки от сорта хам- хум.
Пилешки бутчета с плешки . Намаление на втори етикет за 24 часа .
Прикачен файл 11911
И бекон на втори етикет.
Прикачен файл 11912
Тричгълен сандвич също н втори етикет .
Купуват ги най вече за учениците.
Правят ги от квадратните хлябовре.
Когато са намалени вземат по 10 и повече бройки.
Прикачен файл 11913
И цената им намалена за 24 часа.
Прикачен файл 11914
Прясното мляко идва с камионите на колички.
По лесно се зарежда щанда.
Прикачен файл 11915
А тези храни готови за печене когато са намалени ги грабят най вече африканците.
Всеки взема по колкото може да носи .
Прикачен файл 11916
А тези агнешки плешки индиеца ги отделя за първи етикет .
Прикачен файл 11917
По принцип когато етикета е зелен е агнешко.
Едно време съм виждал и трети етикет но скоро не съм виждал.
Борба с клешчами тоест с кърлежите с мравчена киселина .
Имало отличен ефект.
Прикачен файл 11918
Прикачен файл 11919
Стана ми интересно като каза че ако попадне в окото трябвало 2-3 операции докато се затвори раната .А пчелите как я понасят тази кисилина ? Техните очи не изгарят ли ?
https://www.youtube.com/watch?v=50XzkzbfyvQ
Отваря ли се линка ?
Във втория клип говорещия казва че при неправилна дозировка отворенотео пило можело за загине.
Чел много литература и стигнал до следното заключение .
85 % киселина .По 50 куба .на семейство. В никакъв случай не се третира на един котпус.Два или три.
Когато са 3 между 2 и 3 корпус.а когато са 2 на втория отгоре .
Делял киселината на 3 етапа. 1 етап 20 куба .2 и 3 етап по 15 куба.
Той слагал кесилина в кутийки като им пробивал дупчици отстрани.
След 12 дена повтарял третирането.Като чете 12 дена от първия ден на първото третиране.
И той бил много доволен от начина по който третирал.
Нямал загуби.Всички отвори на кошера се отваряли напълно.
Прикачен файл 11920
Прикачен файл 11921
Прикачен файл 11922
И накрая какво било времето при него.
Прикачен файл 11923
https://www.youtube.com/watch?v=2szHS9nxc8A
+ още един клип за борба с кърлежите по пчелите .
Клипа е правен преди 1 година в румънския институт .
Казва се следното :
Смес от меравчена киселина ,оцетна киселина и растителни екстрати.
Не се уточнява какви.
За мравчената киселина споменава че била 65 % .
https://www.youtube.com/watch?v=8wbfLBHCL_E
П.П. - Казва още че пилото останало живо но кърлежите не изглеждали на живи .
Споменава че този метод бил по опасен за пчелите отколкото за пилито.
В по горните клипове се казва че при третиране с киселината майката спирала за известно време да снася яйца.
Да. Защото не съм ти чел иструкциите за качване на клипове .Цитат:
Първоначално публикувано от Трендафил Дончев
Прикачен файл 11928
Будител бил и дядо Влайчо. Казал още колко важни неща има за които трябва да мепитат хората а идват при мен да мепитат къде съм си загубил ключът на къщата и къде ми е кравата . Когато го попитали ще се оправи ли положението в България ? Той отговорил че все така ще си бъде .
А тази Севрикова дала следния отговор. Казала че сме на това дереже защото по вишите души не искали да се прераждат в България. Нямало кой да поведе хотата .
<a href="https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8F%D0%B4%D0%BE_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B9% D1%87%D0%BE" target="_blank">
https://www.youtube.com/watch?v=kN7gR_VcaZU&list=RDCMUCKVhob_Lwa4n8rUt GUbo 7CA&start_radio=1&rv=kN7gR_VcaZU&t=47
<a href="https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8F%D0%B4%D0%BE_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B9% D1%87%D0%BE" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=OtQOoACHDSA
Здравейте .Като цяло в клипчетата се казва че новия нашественик вече е покорил и Русия. Родината му била индонезийските държави.Бик по голям от нашнския .Движел се много по бързо от тукашните и пчеларите не го забелязвали .При което оставали с печатление че кошеране е заразен . Големината му не му позволявала да се задържа стабилно по пчелите. Някакъв учен бил казал че го забелязал по плъховете и предполагал че така той призимувал. За разлика от нашенския кърлеж пришелеца не смучел кръв а направо се хранел с плът. Там където бил нахапал ларвата пораствало парализирано крило или крак. Така се раждали пчели инвалиди. Женската снасяла няколко яйца при личинката докато ларвата още не била запечатана. Било забелязано че когато се разпечата личинката кърлежът спирал да се движи . За целта поставили стъкълце да имитират капачето на килийката. Пчелите не били предпочитана храна за него. Борбата с него трябвало да се води при пилото . Говорещите казват че се използвало няколко вида борба с него , Един от най успешните бил загряване на кошера до 41 градуса за 160 минути . Това го пиша по спомен. А най успешния начин си оставал борбата с мравчена киселина . За сега поведението му било слабо проучено и на говорещите в клиповете мненията малко се разминават. Споменава се че в азиатските страни пило се отглеждало целогодишно и пчеларите не му отдавали голчмо внимание . Има и други клипчета . Не съм качил всички. Във второто клипче е заснето развитието на пчелата и на нивия вид кърлеж.
[QUOTE=batipej4o;182087[URL="https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8F%D0%B4%D0%BE_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B9% D1%87%D0%BE"]
А тази Севрикова дала следния отговор. Казала че сме на това дереже защото по вишите души не искали да се прераждат в България. Нямало кой да поведе хотата .
Да не е извадено от контекста Севрюкова нали говори за преродения Давид и че
https://portal12.bg/publikatsii/Pror...i-VIDEO-.p8164
,,Предупреждавайте младите хора, които са зад граница, някъде от 2022 докъм 2025 година всеки да се е прибрал в България. Да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя – няма да бъде повече земя.
Страната ще преодолее кризата и ще укрепне. От богоизбрания ни народ ще се роят бъдещи духовни водачи. Това не е случайно – писмеността на славянското племе преди повече от хилядолетие се яви чрез нас. Предстои ние да разширим неговата култура. Това е кармично предопределено!
България ще я спаси не толкова възстановената икономика, колкото възвърнатата Духовност. Трябва да се стремим да бъдем център на Светлината. И в най-тъмни години не угасват лъчите сред будните синове на нашето племе.,,
[/URL]
Дядо Влайчо според написаното по горе и той е казл същото само че в по закодиран вид .
А това предсказание за острова ако се случи единствено те сами ще са си виновни . Още и още живеят на тяхното старо правило .Ние и всички останали .
П.П. - малко пълнеж от картинки.
Кисело мляко по българска рецепта .Станах специалист.
Прикачен файл 11931
Индийците понезе не ползват хляб за тях се предлага ориз по 10 кг .
Цената е от 15 до 35 лв . Някакви техни сортове ориз.
О олио в големи количества .
Прикачен файл 11932
И фъстъци за птици .
12.5 кг за 50 лв.
Прикачен файл 11933
Рамки по нов метод .
https://www.youtube.com/watch?v=xsOvnYSFYbU
Оня ден, така петъчно, в малките часове на Сряда, Перката си спи и сънува че се намира насред облитане, ама мощно, все едно е лято. И не щеш ли, една пчела ми се мушка в дясното ухо. И стои вътре заклещена, нито ме жили, нито излиза. Постоях, постоях, чудейки се как точно да я извадя без да ходя на доктор и в един момент, сещайки се че пчелите имат инстинкта да ходят нагоре, ме осени гениалната идея да си наведа главата наляво. Номера разбира се се получи, пчелата излезе и се разделихме по живо-по здраво. Събудих се, без да зная как точно да тълкувам съня, но със сигурност знаех, че значеше нещо и то много. Тъй като не съм суеверен, загубих интерес почти веднага след като стъпих на пода и още докато отпивах първите дъхави глътки от сутрешното си кафе, го бях забравил напълно. До обедната ми почивка, когато реших да отскоча до пазара и минавайки през близката горичка, видях, че една от тополите, от които редовно събирах гъби за пушалката, е паднала. Отидох да проверя за гъбите от високата част от дървото, които бяха недостижими допреди това, но гъби не открих, явно ги беше затиснало под себе си. Вместо това ме лъхна характерна миризма горяло гнило дърво и още нещо, което в първия момент не можах да се досетя какво е точно, но знаех че ми е адски познато. В следващия момент ме връхлетяха спомени за съня ми и забелязах че съм нагазил сред пчелни пити
Прикачен файл 11948Прикачен файл 11949
Около половин час по-късно, прилежно събрано в чувал в багажника ми, се намираше всичко което успях да достигна. Направи ми впечатление, че нямаше абсолютно никакви пчели, пило или прашец. Само мед. Незапечатания беше ферментирал, запечатания беше ок. Липов и някакъв тъмен, кестен или манов. На цвят, питите бяха на не повече от един сезон, което значи, че съществуването на семейството е продължило много кратко. Дали, с оглед обгореното дърво, поради опитите на някой пишман колега да го изкара от там подпалвайки дървото или пък причината е друга - нямам представа, но това което знам вече със сигурност е, че имам пророчески сънища:bigsmile:. Не, не се хваля, нито бързам да се радвам, като идиот дето го е насрало пиле и той се кефи, че е на късмет. Всяка дарба е същевременно и проклятие, как да се радваш на това....:cool:
Ачка, сън не ме лови втори ден, че ви мисля мръвките дето сте увесили, да не отидат у комшиите, но специално вчера не съм спал братле, щото днес на сбирката се гласуваше за Председател и ми беше напрегнато, разбираемо е! Всичко мина гладко де, преизбран съм;). Не че не бях подготвен с предварително попълнени бюлетини, флашки и протоколи, както си му е реда, но просто не се наложи:laughing: Имаме нов член на колегията, по-бъбрив и от Данчо, колкото и невероятно да звучи това! С тая скорост с която се увеличава колегията, скоро не навсякъде ще се побираме. Екран и проектор трябва да се осигури....лудница:bigsmile:
п.с. Колеги, как пък един не се заинтересува колко восък изкарах от питите:(
Колеги,кой стои зад тази ферма
https://farmatanasov.com/
Колеги,препоръчайте!
Решил съм да си купя автоматичен инкубатор за пилета до 30-40 яйца.
Производителите по пазарите продават предимно петлета.За две години съм купил 120 пилета на по 3-4 дена,като от тях петлета се оказаха над 100бр.Взех да кукуригам....
Не ми се дават пари за ярки,които вече са свикнал на определена разкладка.
Та,решил съм да си купя инкубаторsleepy;
Хмм, за толкова яйца, по-добре квачки. Те поне не са зависими от тока. Преди 15-ина години се бях меракладисал и се сдобих с инкубатор за 90 бр. яйца.
На първата партида спира тока и заминаха. За втората купих бензинов агрегат, ама то трябва и да има човек да го запали при нужда...
Не съм ползвал инкубатор, но ако ми потрябва бих си взел нещо такова:
https://www.olx.bg/d/ad/avtomatichen...9-ID8nDin.html
Здравейте .И аз се интересувам от темата .Прочел съм много неща по тази тема.Мислех да пусна тема инкубатор но след като ми беше написано : Това пчеларски форум ли е или .........се въздържам да пускам теми.
Това което мога да споделя с питащия е че новоизлюпените пиленца се познават дали са петлета или дами по перата на крилата. По точно по броя на последните пера на крилцето. Мисля че момченцата имаха една групичка от пера от по 4 или 5. А момиченцата само 3.Не съм сигурен за броя на перцата . В люпилните ги познават по перата .
За предложената люпилня няма да давам мнение .Мога само да спомена че това което виждам е терморегулатор за аквариум.Аз не бих дал и стотинка за тази кутия от храна.
На бългърски няма да намерите почети нищо за този занаят. Българина не е склонен да споделя. Това не е аквариум, Кокошки, патки , пуйки и др. всяко си има определена температура на люпене и време на инкубиране. Температурата на люпене не е постояна през целия период .Влажноста също .Ако е по висока яицето се пълни с вода или обратно.
Вярвам че и други съфорумци имат опит с люпенето на яйца.
Според мен ако е само за проба може да се облече един кашон с изолация . Но най важния елемент се явява регулатура на температура.
Ето и няколко снимки
Първите са от така наречените с не стабилна температура .
Прикачен файл 11989
и тези които си заслужават .
Първият до преди няколко години се водеше мерцедеса от китайските такива.
Прикачен файл 11990
Но от извесно време тези тези изместиха.
Прикачен файл 11991
На модела трябва да пише С а не А. А са за аквариуми и са аналогови .Като този по долу.
Прикачен файл 11993
Прикачен файл 11992
Не казвам че с регулатор за аквариюм няма да има резултат но ще е в пъти по лош от цифровите регулатуру
За добър резултат се има предвид 85% - 90% .Няма 100 % излюпваемост.
Питащия сам да си вземе решение. Все пак парите са негови.
П.П.- Това също е важен момент от люпенето.Да разбереш дали плодът е жив .
Прикачен файл 11994
От опит знам че такива нискобюжетни изпичат яйцата.
Преди няколко дена си пупих този термометър който да ми показва каква температура е в инкубатура.
Има функция да следи температурата и ако се покачи или падне ми праща сигнал на телефона.
Мисля да си поръчам още един.
Случайно се научих как се калибрира със живзчен.Просто ги слагаш под мишница и сравняваш показанията.
https://www.ebay.co.uk/itm/134349665...r=433809087200
Благодаря Колеги!
В нета е пълно с инкубатори,нооо
Търся мнение от "първа ръка",демек,колега,който е пробвал.....
п.п/
Иначе и с обикновено китайче(фенерче) може да се провери развитието на ембриона...
На същото мнение съм!
По миналата година от 13 бр. заложени - 13 излюпени от тях 6-7 петлета.
След това от тях от 10 бр. - 7 излюпени и за финал една самонасадила се с 4 яйца излюпи едничко. :)
Кокошарника - подменен с млади ярки! А пък и квачките сами си ги водят и не се занимаваш с лампи, кашони и т.н.
май това ще бъде https://sellzone.bg/avtomatichen-ink...ytsa-lyupilnya
Здравейте . Префасонирах това което бях написал.
Мисля че така ще е по ясно за съфорумците.
Прикачен файл 11997
https://www.youtube.com/watch?v=6B78w0wTYKY
Здравейте.Имам едно питане.Има ли някой съфорумец който да има канал или там каквото още може да има в тубата и дали е склонен да сподели реално печели ли се нещо от качването на клипчета в мрежата ? И колко време му отнема за обработката на клипче? Благодаря предварително.
Ей тука на, гледай и ще разбереш. Този, младежа с късите гащи, е син на един, който до скоро се подвизаваше тук, вече звезда у фейсу. :bigsmile:
https://m.youtube.com/watch?v=wCnDDs...ature=youtu.be
Тоси човек 12 години произвежда и продава инкубатори .Най важното е че обеснява всичко и то най подробно . Много цена имформация за тези които тепърва ще започват.
https://www.youtube.com/watch?v=2wFFQFhmEIA
Здравейте.И понеже още сме на тема яйца да покажа какви яйца са се научили да правят китайците .
Пише се из интернета че се научили да правят изкуствени яйца.Тези са купени от магазин в Сибир . На кутйката пишело че са произведени в някаква руска птицеферма.
За прясното мляко някъде казаха че го месели с охлаждаща течност за стругове.
И още вадели олиото от канализацията и след преработка го продавали.
Шашева работа.
https://www.youtube.com/watch?v=t-Nodiws61Y
https://www.youtube.com/watch?v=b2WIUnrK0lo
https://www.youtube.com/watch?v=iKW4OCWmiW4
Прикачен файл 11998
.........
Когато човек се докосне до нещата от природата: https://www.youtube.com/watch?v=6kps1GRiTss
Ако добичетата се отглеждат в изкуствени условия, вкуса не е същия:(: https://www.youtube.com/watch?v=LoSv2b_6cs4
Скоро и хлебарките ще влязат в червената книга. https://www.youtube.com/watch?v=arD024j4FPk
Защо не използваме зимните месеци и да спретнем един пчеларки протест срещу яденето на буболечки, джендеризъмът и 5G мрежата.
Или поне да си пуснем бради в знак на протест.:rtfm:;)
Прикачен файл 11999
Ееее, един път да съм напред с материалът...:bigsmile: