Подвижно пчеларство. - Малък превод.
Когато се появи рабицата на разстояние по малко от 5 км. пчелите започнаха да умират . Аз имах прицеп и си махнах пчелите от рабицата. Тези които останаха пчелите им загинаха . Русия е голяма страна ,Място има за всички.
.................На прицепа поставям само леки кошери. Медведини и Бинхаус .Аз имам 10 и 12 рамкови. Когато в 10 рамковите вече са запечатали в 12 рамковите още мажат. Още трябва да се подменят майките. Семействата с лоши майки не дават мед.
.................Прашеца е от Фацелия и грах.В края на седмицата започна да се появява зелен прашец .
.................Контролния кошер показа 3.5 кг. ..........Медът е с 14 - 15 % влажност.
Вторият клип някакъв украинец се хвали че от много години не е имала 9 кг. Казва че най добрите майки в Уйрайна идвали от закърпатието . Което ще рече от Украинско - Унгарската граница. За 5 дни били донесли 30 кг .Казва че това се дължало най вече на слънчогледа.
Незабываемая кочевка под гармонь Сезон 22 Часть 1 - YouTube
Моя пасека (РЕКОРДНЫЙ ВЗЯТОК С ПОДСОЛНУХА) - YouTube
В други клип един пчелар казва че още когато бил пчелар през комунизма някакъв научен сътрудник бил казал че било добре да се подхранват - кърмят пчелите със смес от половин килограм мед , един литър вода и един литър краве мляко.Млякото не трябвало да се пресича . След години и тои самия започнал да подхранва своите пчели по този нзчин . Когато един ден решил да спре да ги подхранва с мляко се почуствал спад в пчелина му ..
ПЕРВЫЙ ОБЛЁТ ПЧЁЛ 2022! - YouTube

Цитат