Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 757 от 807 ПърваПърва ... 257657707747755756757758759767 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 7,561 до 7,570 от общо 8061
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от batipej4o Виж публикацията
    Прикачен файл 11916

А тези агнешки плешки индиеца ги отделя за първи етикет .

Прикачен файл 11917

По принцип когато етикета е зелен е агнешко.
    Едно време съм виждал и трети етикет но скоро не съм виждал.

Борба с клешчами тоест с кърлежите с мравчена киселина .
    Имало отличен ефект.

Прикачен файл 11918

Прикачен файл 11919

Стана ми интересно като каза че ако попадне в окото трябвало 2-3 операции докато се затвори раната .А пчелите как я понасят тази кисилина ? Техните очи не изгарят ли ?

Отваря ли се линка ?
    Отваря се.
    Повредата май била в твоя телевизор.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    + още един клип за борба с кърлежите по пчелите .
    Клипа е правен преди 1 година в румънския институт .
    Казва се следното :
    Смес от меравчена киселина ,оцетна киселина и растителни екстрати.
    Не се уточнява какви.
    За мравчената киселина споменава че била 65 % .

П.П. - Казва още че пилото останало живо но кърлежите не изглеждали на живи .
    Споменава че този метод бил по опасен за пчелите отколкото за пилито.
    В по горните клипове се казва че при третиране с киселината майката спирала за известно време да снася яйца.

Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев
    Повредата май била в твоя телевизор.
    Да. Защото не съм ти чел иструкциите за качване на клипове .

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка от 2023-01-12 23-06-11.png
Прегледи:      103
Размер:	33.9 KB
ID:	11928

Будител бил и дядо Влайчо. Казал още колко важни неща има за които трябва да мепитат хората а идват при мен да мепитат къде съм си загубил ключът на къщата и къде ми е кравата . Когато го попитали ще се оправи ли положението в България ? Той отговорил че все така ще си бъде .
    А тази Севрикова дала следния отговор. Казала че сме на това дереже защото по вишите души не искали да се прераждат в България. Нямало кой да поведе хотата .

<a href="https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8F%D0%B4%D0%BE_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B9% D1%87%D0%BE" target="_blank">

<a href="https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8F%D0%B4%D0%BE_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B9% D1%87%D0%BE" target="_blank">
    Този пост е редактиран от batipej4o; 13.01.2023 в 13:06.

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Здравейте .Като цяло в клипчетата се казва че новия нашественик вече е покорил и Русия. Родината му била индонезийските държави.Бик по голям от нашнския .Движел се много по бързо от тукашните и пчеларите не го забелязвали .При което оставали с печатление че кошеране е заразен . Големината му не му позволявала да се задържа стабилно по пчелите. Някакъв учен бил казал че го забелязал по плъховете и предполагал че така той призимувал. За разлика от нашенския кърлеж пришелеца не смучел кръв а направо се хранел с плът. Там където бил нахапал ларвата пораствало парализирано крило или крак. Така се раждали пчели инвалиди. Женската снасяла няколко яйца при личинката докато ларвата още не била запечатана. Било забелязано че когато се разпечата личинката кърлежът спирал да се движи . За целта поставили стъкълце да имитират капачето на килийката. Пчелите не били предпочитана храна за него. Борбата с него трябвало да се води при пилото . Говорещите казват че се използвало няколко вида борба с него , Един от най успешните бил загряване на кошера до 41 градуса за 160 минути . Това го пиша по спомен. А най успешния начин си оставал борбата с мравчена киселина . За сега поведението му било слабо проучено и на говорещите в клиповете мненията малко се разминават. Споменава се че в азиатските страни пило се отглеждало целогодишно и пчеларите не му отдавали голчмо внимание . Има и други клипчета . Не съм качил всички. Във второто клипче е заснето развитието на пчелата и на нивия вид кърлеж.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    [QUOTE=batipej4o;182087[URL="https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8F%D0%B4%D0%BE_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B9% D1%87%D0%BE"]

А тази Севрикова дала следния отговор. Казала че сме на това дереже защото по вишите души не искали да се прераждат в България. Нямало кой да поведе хотата .

Да не е извадено от контекста Севрюкова нали говори за преродения Давид и че
    https://portal12.bg/publikatsii/Pror...i-VIDEO-.p8164
    ,,Предупреждавайте младите хора, които са зад граница, някъде от 2022 докъм 2025 година всеки да се е прибрал в България. Да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя – няма да бъде повече земя.

Страната ще преодолее кризата и ще укрепне. От богоизбрания ни народ ще се роят бъдещи духовни водачи. Това не е случайно – писмеността на славянското племе преди повече от хилядолетие се яви чрез нас. Предстои ние да разширим неговата култура. Това е кармично предопределено!

България ще я спаси не толкова възстановената икономика, колкото възвърнатата Духовност. Трябва да се стремим да бъдем център на Светлината. И в най-тъмни години не угасват лъчите сред будните синове на нашето племе.,,
    [/URL]

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Дядо Влайчо според написаното по горе и той е казл същото само че в по закодиран вид .
    А това предсказание за острова ако се случи единствено те сами ще са си виновни . Още и още живеят на тяхното старо правило .Ние и всички останали .

П.П. - малко пълнеж от картинки.
    Кисело мляко по българска рецепта .Станах специалист.

Име:	Снимка от 2023-01-12 12-17-18.png
Прегледи:      91
Размер:	507.4 KB
ID:	11931

Индийците понезе не ползват хляб за тях се предлага ориз по 10 кг .
    Цената е от 15 до 35 лв . Някакви техни сортове ориз.
    О олио в големи количества .

Име:	Снимка от 2023-01-14 13-18-05.png
Размер:	611.6 KB
ID:	11932

И фъстъци за птици .
    12.5 кг за 50 лв.

Име:	Снимка от 2023-01-12 18-36-25.png
Размер:	682.2 KB
ID:	11933
    Този пост е редактиран от batipej4o; 14.01.2023 в 15:34.

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Рамки по нов метод .

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Оня ден, така петъчно, в малките часове на Сряда, Перката си спи и сънува че се намира насред облитане, ама мощно, все едно е лято. И не щеш ли, една пчела ми се мушка в дясното ухо. И стои вътре заклещена, нито ме жили, нито излиза. Постоях, постоях, чудейки се как точно да я извадя без да ходя на доктор и в един момент, сещайки се че пчелите имат инстинкта да ходят нагоре, ме осени гениалната идея да си наведа главата наляво. Номера разбира се се получи, пчелата излезе и се разделихме по живо-по здраво. Събудих се, без да зная как точно да тълкувам съня, но със сигурност знаех, че значеше нещо и то много. Тъй като не съм суеверен, загубих интерес почти веднага след като стъпих на пода и още докато отпивах първите дъхави глътки от сутрешното си кафе, го бях забравил напълно. До обедната ми почивка, когато реших да отскоча до пазара и минавайки през близката горичка, видях, че една от тополите, от които редовно събирах гъби за пушалката, е паднала. Отидох да проверя за гъбите от високата част от дървото, които бяха недостижими допреди това, но гъби не открих, явно ги беше затиснало под себе си. Вместо това ме лъхна характерна миризма горяло гнило дърво и още нещо, което в първия момент не можах да се досетя какво е точно, но знаех че ми е адски познато. В следващия момент ме връхлетяха спомени за съня ми и забелязах че съм нагазил сред пчелни пити

Име:	IMG_20230111_122449_HDR~2.jpg
Прегледи:      69
Размер:	248.4 KB
ID:	11948Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_20230111_122441_HDR~2.jpg
Прегледи:      69
Размер:	350.9 KB
ID:	11949
    Около половин час по-късно, прилежно събрано в чувал в багажника ми, се намираше всичко което успях да достигна. Направи ми впечатление, че нямаше абсолютно никакви пчели, пило или прашец. Само мед. Незапечатания беше ферментирал, запечатания беше ок. Липов и някакъв тъмен, кестен или манов. На цвят, питите бяха на не повече от един сезон, което значи, че съществуването на семейството е продължило много кратко. Дали, с оглед обгореното дърво, поради опитите на някой пишман колега да го изкара от там подпалвайки дървото или пък причината е друга - нямам представа, но това което знам вече със сигурност е, че имам пророчески сънища. Не, не се хваля, нито бързам да се радвам, като идиот дето го е насрало пиле и той се кефи, че е на късмет. Всяка дарба е същевременно и проклятие, как да се радваш на това....

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    ...
    Е, ти сега, пророка на месията го удари в земята.
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    но това което знам вече със сигурност е, че имам пророчески сънища..
    Перкааааааааааа,снощи сънува ли?
    При тоз вятар,може и нещо да ти се е присънило

Страница 757 от 807 ПърваПърва ... 257657707747755756757758759767 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •