Не го хокай kuline. Той е много печен пич, но от време на време се проявява като муха на конски задник.
Преглед за печат
Това е един много добър закон ( гласуването е задължително в 33 държави ) Защото БСП и дъщерните и фирми ДПС и Атака отиват в историята. Да стадото ще го стрижат, но поне ще са българските а не руските овчари. Досега БСП си купуваха изборите за жълти стотинки и след това ограбваха милиарди, а да ги видя сега откъде ще доставят толкова цигани на които да платят за да спечелят.
Е как не разбрахте ! 20....... и вече не броя колко години ние си живеем по някакъв модел (аз не разбрах какъв,чий !?) ,но понеже никой не смее да каже ,че отиваме към дъното ,то вече е ясно ,че сме там ! Нооооо.... дъното се оказа двойно (нещо като дълбокото дъно в пчеларството) и сега ще трябва да си поделим "напредъка" ,така ,че всичките овце в кошарата ! А после ще си блееееем, ама овчарчето (не е Калитко ) вече ще си има друго поприще ,а стадото ще си подели успеха ,а ма не щото дотогава ще е останало нещо от него ! Ще гласувам ,като Слънчо ! Яд ме е за изгубените в гласуване дни , а и те можеха да са слънчеви ,ама !??? :laughing:
Исторически опит:
В България вече е съществувал режим, в който политическите партии са били забранени и депутатите са избирани мажоритарно. След 19-майския преврат през 1934 година, част от военните взимат властта и забраняват партиите. Малко по-късно Н.В. цар Борис III прави безшумен контрапреврат, като си връща властта, но оставя забраната върху действието на политически партии. До смъртта на царя през 1943 година, България се управлява по начин, който много напомня сегашните служебни правителства - монархът посочва лица от различни партии, които стават министри. Въпреки различните критики и квалификации на режима, абсолютно всички изследователи са единодушни, че управлението не е демократично, а по-скоро авторитарно.
Какво би се случило, ако това се направи днес:
Е, още не е минал 3-ти март и свободите ни се увеличават. До сега можехме да гласуваме само доброволно, а сега който не иска доброволно - може и задължително.
То 25г. като се късахме да гласуваме, да не би да се промени нещо към по-добро.
С Гърция, Румъния и Сърбия не можем да се сравняваме. Техните управляващи никога не са били по-продажни от нашите.
Нашите са ненадминати.
С колко ли ще се увеличат партийните субсидии, при повечето събрани гласове? Блеещите овце дали ще бъдат щастливи не знам, за овчарите мисля, че е ясно.
Ниска избирателна активност ,целия народ е по улиците и иска оставка, а те: Няма оставка защото сме избрани от народа. - безгранична наглост.
Сега когато избирателната активност се дигне, докъде ли ще стигнат?
За да спестя 50лв. от глоба, ще отида до урната и ще пусна невалидна бюлетина /не празна, за да не се изкуши някой от броячите да я попълни, а невалидна/.
Успех и пригответе знамената за следващия трети март. До тогава може да станем още по-свободни.
Прикачен файл 6279
ДРЪПНИ РЪЧНАТА, ЧЕ ДА НЕ Я ДЪРПАМ АЗ!
Д.Дамянов е прав винаги съм твърдял че пчеларите са интелигентни и притежават способността да се владеят.(резултат от контакта им с пчелите всяка грубост се наказва от пчелите)
Когато ходят на избори хората трябва да правят информиран избор на политици, които да управляват парите събирани от техните данъци.
В момента на избори доброволно ходят информирани хора, манипулиран електорат и купени гласоподаватели.
Познавам много варненци, които преди години гласуваха за Марешки срещу 50 лева и това не са цигани, а разновъзрастно население с чист български произход. Има хора с малък бизнес, за които 50 лева са една вечеря, но не им пречеше да се продадат за толкова. Казваха, че го правят напук. :(
Със задължаването на негласуващите да гласуват, ще се увеличи манипулираният електорат и купените гласоподаватели, като ще се появи и една нова голяма група - псуващи гласоподаватели.
Ако някой си мисли, че със заплаха от 50 лева глоба ще накара някого истински да се интересува от политика и да полага усилия да се информира, много се лъже.
Това решение ще вкара в политиката хора като Слави, Светльо Витков, Марешки и всеки един отделил малко пари с недоказан произход за популистка кампания.
Изборите в България ще бъдат безсмислени, дотогава докогато медиите и прокуратурата са собственост, или са зависими от бившите служби и чужди държави. И кучетата да задължим да гласуват, пак ще си изберем от същото, което не харесваме.
Чанко не мога точно да ти отговоря, все пак не съм Баба Ванга. Мисля че ще се съгласиш че колкото злини ни е нанесла Русия едва ли някой друг го е направил и продължават да ни ограбват. Енергетиката ни е в Руски ръце. Горивата са в техни ръце. Виж какво направиха в Украйна заради Донбас. Знаеш ли че освен Русия никой не може да разтовари по море нефт в БГ- събира ли ти го акъла. БСП е проводника на руските интереси в България и като изчезнат от сцената ще намалим зависимостта от Русия и след години се надявам да сме независими, иначе в твоя и моя живот кой знае какви промени недей очаква.
за това на избори Дочоолу, Гочолу и Ганьо все на власт.
Келепир има, казва алековия герой ...
Келепир !
С това, че не поддържам никоя партия и по този начин виждам некомпетентността, малоумието, алчността и ред други, да не ги изреждам, че няма да стигне вечерта от негативи на всички тях. А ти си обиден на едни и те са лошите, а всички останали некадърници са добри. Кой ограби КТБ - всички в купом. Като са виновни червените за ограбването и, тези като не са червени *що не вземат да ги шибнат в затвора, ами дремят? ХА отговори ми де? Защо няма един в затвора? И не за година две, а за много. Докато едните са на власт, но не са вкарали предните в затвора, нещата няма да се оправят. Трябва да им е ясно на власт имащите, че тези които дойдат след тях на власт ще им търсят отговорност и по този начин ще трябва да спазват някакъв ред в тази държава.
Нали си чувал приказката, че гарван гарвану око не вади?
Ако даде 50лв. за изборите, ще гласувам за него. Пък и шоуто ще е пълно.:crazy:
Само да ти кажа че като твърдиш че всички са еднакви ти сам се обезличаваш- няма как да са еднакви едните вече 70 години ограбват този народ, а другите тепърва искат да го правят. България винаги се е управлявала от бивши и бъдещи затворници. Тепърва ще виждаме осъдени политици. Досега всичко беше в ръцете на другарите как очакваш осъдени. Не ми се спори и не е въпроса с теб да се надговаряме. И как си мислиш че те сами ще си търсят отговорност, ако ние не им я потърсим.
Хайде сега почнахме пак като в детската градина. Госпожо...той ма наплю! Госпожо...той ма ритна! Госпожо, той са накъка!
Като ти е голям мерак, напиши една писменна докладна с подробно обяснена ситуацията и я изпрати в 4 екземпляра и искам да са нотариално заверени и копие на лична карта.
Стибе бе хора :bigsmile:
Хайде да видиш к'ъв човек съм! Изплакни окото :)
http://www.halloweenplayground.com/i...ee-costume.jpghttp://www.halloweenplayground.com/i...ee-costume.jpg
Тъжна картинка.Над 700 човека минаха през темата, а само няколко взеха отношение.Не ги вълнува явно.И като не ги вълнува, как ще знаят за кого да гласуват--задължително.
Ха, ха ... аз ги клонирах без да искам - ще има и за мен.:bigsmile:
Няма никакво значение значение за кой точно ти или аз или Дамян ще гласуваме. Ако искаш гласувай и за Йоло Денев. Важното е гласа ти да е действителен и да се създаде надкритична маса от такива гласове, за да се обезсмисли ролята на купения, етническия и корпоративния вот. Защото да купиш 200 гласа и те да са от значение е едно, а да се налага да купуваш 20000 гласа вече е съвсем друго! Това е смисъла от задължителното гласуване - да не се допуска партии като тия на Дудука и ДПС да играят балансьор в парламента и с техните гласове да се решават важните за държавата неща. Толкова ли не можете да го проумеете това???
И аз съм твърдо ЗА задължителното гласуване. Да се гласува на принципа на най-малкото зло. Сега почти всики дето управляват имат за главна цел да откраднат колкото се може повече, за да имат пари да си купят достатъчно гласове за следващите избори. Ако всички гласуват, купеният вот ще изгуби значението което има сега и току виж се появили партии, които ще искат да се харесат на хората за да гласуват за тях.
Здравейте,
Явно вчера съм си легнал много рано! Това за Чанко.
След като не сме дорасли, да разберем, че е необходимо да дадем гласа си (за когото преценим) ще има "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" гласуване. Много ме е яд на хора които, не гласуват, а после не можеш да им затвориш устата. За мен това, че сме на тоя хал, голяма вина имат тези които не гласуват. Всички били маскари! Какво направихте вие господа НЕ ГЛАСУВАЩИ за да се промени това? Като не гласувате, знаете ли къде отива Вашият глас? Поинтересувайте се. Ако една партия на изборите събере да кажем 10%, взема толкова и от гласовете на не гласувалите. Така става! И сега какво, кой ни управлява? Тези които са пуснали глас за ........ или тези които вземат наготово от не проявилите интерес, да отидат до урната?
За мен: Колкото повече гласове, толкова е по-голям шанса в парламента да влезе Човек който ще ни защитава интереса. Нямам предвид само пчелите!
Както винаги до сега, ще ходя и ще ГЛАСУВАМ! Всеки си има мнение и маже сам да реши какво да прави, но за мен след като има такава не заинтересованост, а после, тоя такъв, оня онакъв......... Това е по-добрия вариант.
Поздрави, Г. Георгиев
Явно българина има много свободи и загубата на някоя изобщо не го притеснява.Какви благовидни мисли и надежди.Ха ха, утре някой с подобни блянове ще върне ергенския данък и ще ви задължи да имате по три деца.Да за някои пак ще е правилно, щото да не се затрие българина.Жалко, че само преди седмица се говореше за свобода.
Нали осъзнаваш, че когато не гласуваш за никого, или когато пуснеш невалидна бюлетина, ТИ ВСЪЩНОСТ ГЛАСУВАШ ЗА ВСИЧКИ !!!
Неявно ти казваш НЕ МИ ПУКА НА ПАТКАТА КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА, но в действителност ти увеличаваш броя на депутатите на всяка една партия в пропорциите, които са определили другите гласуващи.
Задължителното гласуване ще те принуди да изразиш СОБСТВЕНАТА СИ ВОЛЯ, и по този начин пропорциите между партиите ще бъдат разпределени ПО-СПРАВЕДЛИВО. Тогава, и само тогава ти ще имаш правото да протестираш, ако собствения ти избранник не се справя със задълженията си.
Алтернативата на задължителното гласуване е ЗАБРАНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРОТЕСТИ на тези, които не са гласували. Те вече са изразили волята си, която е НЕ МИ ПУКА, така че ако такъв един човек започне да надава вой в медийното пространство или пък да ходи на протести, той трябва да бъде санкциониран (напр. глоба 10 000 лева).
Нали говорим уж за демократичен избор!Какво му е демократичното когато трябва да избереш някой който не искаш!Когато пусна недействителна бюлетина изразявам своя избор,че не избирам никой от тези които ми се предлагат.
Нека дам един пример как виждам нещата аз.На изборите ми дават да избирам какво ще ям следващтите 4 години.Трябва да избера между:
1.Кучешко лайно
2.Котешко лайно
3.Патешко лайно
Искам да ям вратна пържола за това няма да гласувам да ям лайната.Който избере да яде лайната да не се сърди после че не му били вкусни.
Някой ще рече,ама как няма да гласуваш,така ще се наложи да ядем патешко лайно.Е като няма да ям пържоли,все ми е едно какви лайна ще ям!
Ако така или иначе трябва да се ядат лайна и нищо друго, по-добре е да избереш най-малко противното лайно. Иначе има опасност да ядеш най-миризливото лайно, при това не само ти, но и всички твои колеги и приятели.
Тоест дори и когато избора е само между лайна, ПАК Е ПО-ДОБРЕ ДА ГО НАПРАВИШ ТОЗИ ИЗБОР.
Не съм съгласен.
А мога и да направя избор да отида в друго заведение където в менюто има пържоли.
Ти сам каза че пазарната икономка изхвърля всичко което не е конкурентноспособно.Не знам защо нашето заведение което предлага само лайна за народа и пържоли за големците защо още не го е изхвърлила пазарната кономика.
Да, но там в другото стадо ти ще си ЧЕРНАТА ОВЦА. Никога няма да бъдеш признат като тяхна си овца.
Хрумна ми една класификация на овцете, която е правилна, но не касае точно тебе. Дано не се обидиш:
1. Овце, които покорно блеят, дори и тогава, когато ги водят в кланницата.
2. Овце, които покорно блеят, но в мислите си не са съгласни с овчето си положение.
3. Овце, които отказват да блеят покорно, и не се страхуват да блеят както си искат.
4. Овце, които отказват да блеят покорно, и които се опитват да привлекат и други овце за съвместно блеене срещу овчаря.
5. Овце, които дори нападат овчаря, с риск да бъдат изпратени в кланицата.
6. Овце, които нападат овчаря, и дори го побеждават в собствената му игра. Крайният резултат пак е кланица, но това са подробности.
От цялата класификация само овцете по т. 1 не ходят на избори. Интересно е кой от пчеларите в коя точка се самоопределя.
Малко са 50лв! Имам приятели и познати, които са абсолютно безхаберни по политически въпроси, но не спират да мрънкат, когато си блъскат колите в дупките по пътищата, някой ги обира, малки са им заплатите или водят абсурдни дела в съда.
Тези 50 лв са малко, но поне са добро начало. Нещо като ключ, който да светне лампа в главите за онези, които си въобразяват, че живота в едно общество може да мине без минимална политическа осведоменост и ангажираност.
После мрънкане за цената на винетките, пардон - меда!
Ами точно това е проблема. Когато не гласуваш ти не само, че няма да ядеш пържола, ами ще получиш възможно най-миризливото лайно. Всъщност ние нямаме опцията да НЕ гласуваме. Ако гласуваш, твоя глас отива за дадената партия, ако не гласуваш твоя глас се разпределя пропорционално между партиите според това как са гласували другите. Така че дали ще гласуваш или не винаги ще има 240 депутата. Няма опция да гласуваш против.
Най-бедната държава сме, а с най-големи субсидии за партиите на глас. При задължително гласуване, ще се вдигне законната кражба от народа към партиите. Интересно, как ще накажат българите в чужбина при не гласуване? И защо трябва да има субсидии за партиите? Изчезващ вид ли са? А за пчелите няма субсидии...
За партиите трябва да има субсидии, защото една партия за да се издържа има два начина:
1. От субсидии
2. От пари дадени от мафиоти в бели якички на които после ще си им длъжник.
Така ако се махнат субсидиите ще останат единствено партиите създадени с пари от мафиотите или директно създадени от същите тези мафиоти. Няма да има дори и теоретична възможност за създаване на независима от мафията партия.
Не братле,едни същи ги ядем лайната.А пържола нито ние ще ядем нито децата ни в това заведение.Собствениците, управителите,барманите ,готвачите,сервитьорите и дори чистачите на това заведение са едни и същи от много години и ще останат същите още много други години.Дълбоко се заблуждаваш че като си поръчаш едно лайно вместо друго ще промениш нещо.Един от начините да се промени нещо ако всички вкупом откажем да им ядем помията и да поискаме пържолите.Но както виждаш нещата вървят в обратната посока.Сега ни карат задължително да ги ядем,който не иска глоба.Другия начин е когато се сменят собствениците или овчарите (олигарсите) и обслужващия ги персонал (политиците).Вероятно децата им или внуците няма да са толкова алчни и ще пускат от време на време по някой кокал на народа.
Бил съм,вярно е черна овца си оставаш винаги.Но много от чернте овце са оценяни достойно според качествата които предлагат на овчаря.
Не казвам че тук е най лошото място на света.Има си много предимства да живееш в България.Може би за нас би било по-добре да се сравняваме с близкия изток и с Афрка от колкото със западните държави.Така няма да чустваме толкова геноцида който се прилага към населението ни.
Напротив, има достатъчно качествени и мислещи хора, които трябва да се подкрепят при всяка възможност. Трябва да се интересуваме, осведомяваме и борим - когато ни се отдаде шанс, без значение от резултата, защото това е правилното поведение.
Иначе той - скептицизмът е удобен, не правим нищо, махаме с ръка, казваме "всички са маскари" и продължаваме напреТ.
Да приемам, привърженик съм на многопартийна ,демократична система на управление.Насилственото гласуване няма да промени нищо, защото пак ще се купуват гласове, освен това голяма част от гласуващите едва ли знаят за какво ще гласуват.За това съм против, а и ми се разминава с разбирането за демократичен избор.
Чанко задължително е да минаваш на зелено на светофара, що не ръгнеш на червено за да не ти се разминава с разбирането за демократичен избор. Избирай демократично по тротоара ли ще вървиш (задължително) или по осовата линия.
И как според теб трябва да се реализира на практика тази многопартийна ,демократична система на управление, ако всеки не каже кого предпочита? С теглене на жребий ли? Не ти ли минава през главата мисълта, че масовото негласуване отново води до диктатура, но не една личност или партия, а на олигархията? Че тя практически си купува властта? Или това те устройва и ти дава чувството за свобода?
Въпрос към всички които са, за задължително гласуване.
Гласували ли сте на всички избори досега?
На всички избори съм гласувал и на местните. Който не гласува е никой.
Напротив всеки задължителен пътен знак ти нарушава правата, но го спазваш
http://bultimes.com/wp-content/uploa...vq99o1_500.gif
Никога на територията на България не е имало такова чудо.
Като прочетох постовете реших че трябва да се гласува като прочетох страните със задължително гласуване видях че почти навсякъде е с условности и властите не се опитват да събират глоби, защото самата акция би била по-скъпа от паричните постъпления
от 50-те държави в Европа – Белгия, Люксембург и Гърция – има задължително гласуване и май Австрия (от части)
В света със задължително гласуване са Боливия, Коста Рика, Доминиканската република, Хондурас, Мексико, Панама и Парагвай и още - Конго, Науру, Северна Корея, Уругвай, Швейцарският кантон Шафхаузен Либия, Ливан Египет, Хондурас, Либия, Панама, Парагвай, Тайланд и др.
Доно това гласуване реши този проблем.
България, както знаем, е в състояние на демографска катастрофа. Ние заемаме първо място в света измежду всички страни по намаляване и изчезване на населението. Намаляваме с 80 000 души годишно. Това прави скорост на намаляване средно по 220 души на ден или 9 души всеки час младежите са навън, българският генофонд постепенно изчезва.
Ами трябва да се реализира така, както е записано в конституията.Има купуване на гласове и оттам на власт, но това неможе да се спре съз задължително гласуване.Забравяте, че в България има много малограмотни хора.Те са лесната плячка и те ще изберат следващите управляващи.Кои ще са те, -ха познайте.
Виж, Йоло Денев ме кефи: http://www.vbox7.com/play:bc078cc5:laughing:
Иначе за другото разбрах напълно:
На крив парламент балансьора му пречи.
На криво правосъди нещо друго.
На крива полиция още по-друго.
Само на шуробаджинащината по обществените поръчки нищо не и пречи.
Не съм сигурен, че всичките тия кривини ще се оправят с гласуване.
И само две партии да останат в парламента, пак ще има задкулисни сделки и тогава пък ще се оправдават с липсата на балансьори.
Като им пречат ДПС и Атака, защо комунистите играха с-у ГЕРБ с костинбродската афера?
Защо Борисов дава обещания на Първанов, че нямало да закача Станишев?
Ако Борисов не беше давал подобни обещания /чест му прави че е откровен и си признава и грешките и обещанията/,
щях да гласувам за ГЕРБ, а сега остава само Дудука.
При това аз не гласувах, не мисля и да гласувам.
Щом Гарван Гарвану око не вади, за мен е без значение колко ще бъдат гарваните /партиите/ в парламента.
Има причина хората да не гласуват. Вместо да се отстрани тази причина, те ни задължават.
Е това не ми харесва. Не че някой го интересува.
Точно задължителното гласуване е една от стъпките за решаване на проблема с купените гласове. Тяхната относителна тежест намалява, но това съм го обосноваЛ в по-раншен пост. Колкото до малограмотните гласуващи - аз приемам да се въведе образователен ценз - поне начално образование, но господа демократите ще изревете - ДИСКРИМИНАЦИЯ!
Аз, съм привърженик на платеното гласуване! Да! Защо да ни принуждават със закон, когато може да ни поощрят с мангизи? Който не иска да гласува доброволно- да взима парите! А, който иска да гласува- да не взима! Е, само хипотетично- колко от гласувалите ще взимат и колко не?
"Демокрация" е неточно и неясно понятие. Има два вида вида демокрация - представителна и пряка. Представителната демокрация е де факто изборен авторитаризъм, но все пак е необходима преходна (еволюционна) форма по пътя към истинската демокрация - пряката такава.
Жална му майка на т.нар. авторитарен лидер, дето ще се опита да управлява Бъгария - нали първото, с което ще го посрещнат е:"К'ъв си ти бе? Ти ли ще ми даваш тон в живота, бе? Абе айде бегай !
На изток е :
Както казва бандитът Калвера от класичекия филм "Великолепната седморка":
"Грешката ви е, че карате хората сами да вземат решения. С мен е лесно: правят онова, което аз им кажа." И резултатът е налице.
Няма ли начин да им покажем на всички, че са лайна и че мястото им е на сметището.
Другия вариант е всички Българи, които не са лайна, не са овце и говеда, и не искат да ядат лайна, да заминат в Чужбина или в кланицата.
Тука ще останат само лайна, овце и говеда, та ако ще да ги наричаме и българи.
Задължителното гласуване може и да доведе до някакви промени но не и до смяна на системата. От темата селекция разбрах че местната пчела е най добра заради географията а дали тази система на управление която се прилага 25г. е съобразена с нашата география (резултата го виждаме).
Аристотел който се счита за основоположник на политическата наука казва че държавното управление не трябва да е управление на хората, а на законите, защото и най-добрите управляващи са подложени на чувства и афекти, а законът е „уравновесеният разум”.Той обособява 3 правилни държавни устройства и съответните им 3 неправилни, в зависимост от 2 критерия: в чий интерес се управлява и броят на управляващите.
Правилни форми на държавното управление са: монархия, аристокрация и полития. Съответните им неправилни еквиваленти са тирания, олигархия и демокрация.
Сега , ще кажеш от древна Гърция . Да , така е .
Там обаче са имали роби , тогава за каква демокрация става въпрос .
Робството е официално отменено в средата на 19 век .
Сега е икономическата зависимост ?
Не е ли заробване !?!?
Съществуват различни дефиниции аз имах в предвид тази от древна Гърция че народа управлява но мисля че в съвремения свят управляват тези който държат парите тоест банките (световна ,европейска и др.) и международните компании (тези по спомен около 150-200 държът 60% от международната търговия) и регионалните държави трябва да се съобразяват с тях иначе няма как.