Ангел Йосифов , колега .
Успех момче !
Преглед за печат
Ангел Йосифов , колега .
Успех момче !
Чакам нещо , и спирам да пиша .
Успех , на всички колеги !
Делта може ли един въпрос и аз към теб и към всички останали.
Според теб и останалите във форума пролетта с колко търтеи според вас се оплодиха майките?Важно ми е това.
Може би не споменах както винаги нещо.:bigsmile:Приблизително колко?
Данчо,тъй като си приятел и много харесвам не принудеността на въпросите ти ще се опитам да задоволя любопитството ти.Майката не се задоволява с 1–2 расови самеца.Достига до 9,за да попълни спермотеката си,т.е. семе приемника си.Някъде бях прочел в стара литература,че дори превишават тази бройка.Всичко зависи от обема/вместимостта/ на семе приемника и.Нямаше да ти отговоря,но днес се сблъсках с още едно нещо ,което досега не ми се е случвало.Проверявах единия нук разделен на 4 отделения.Две от майките бяха пронесли и веднага ги пласирах на отводките.Третата бяга по мини питките като бегач на 100 м. и едва я хванах с поглед.Интересното стана при 4–та.Извадих рамчица произволно.Докато я въртях за да видя дали има яйца,наш,та хубавица пропълзя по ръката ми и от лакътя ми/докато се опитвах да я хвана и пусна в секцията и/ излетя.Казах си ,ако се върне–добре,ако не се върне –приобщавам.Разгледах другите питки.2 ПЪЛНИ С ЯЙЦА.А сега де?Къде отиде тази кучка?Седнах до нука и изгубих 2 часа,а може и повече.Върна се в/у рамчетата,поразходи се придружена от свитата си,които я почистиха.Беше се върнала с брачен шлейф.Ха сега,ти ми кажи кой по ред е бил самеца загубил атрибутите си и може да си ги потърси в моя нук?Ей....й,то много дълго се е получило.Трябва да мислим и за хорицата с по –малък капацитет на асимилиране на прочетеното.Спирам.Ако трябва ще дообяснявам.Доволен ли си Данчо?
Аз предавах една майка на една година с клетка. След два дена бяха добронамерени, нe бяха я освободили още и реших да я пусна сам. Тя полази по пръстите ми и литна. Край-рекох си. Тя не е излизала никога от този кошер, няма как да се върне. За всеки случай го оставих един час отворен с надеждата да е запомнила откъде е излетяла. Отварям след 2 дена и има яйца. Гледам познатата майка. Значи е успяла да се върне. Добра ориентация имат.
За набора -Бат ГоГол.
- :bigsmile:
Прикачен файл 8826
Е, не е като твоите, дето ми изтичат лигите, но за смотан пчелар, като мен е добре.
- blush;
Бях призовал такива тези да се развиват в съответната тема, защото тук е боза, но нейсе. Няма да оспорвам, само ще напиша, че това (и не само ) се разминава с това, което съм писал. Писах, че майката снася ( глухи яйца), търтовките са спрели да да снасят. Подсилих с млади пчели и яйцата почнаха а се люпят. Подхраних със сироп+ витамини и пилото ( открито) се увеличи. Писах, че това е експеримент и за сега е успешен. Та благодаря за теориите, но ги свързвайте с написаното.
пп....." По принцип,отводка,семейство, ояк не се подхранва,докато майката не започне осеменяване именно заради "угояването",което води до развитие на половите органи у пчелите.....а това се явява предпоставка да убият неплодната майка и за НЕприемането на чужда...."
Дори и да е вярно- не се вързва с моя случай.Аз подхранвам при снасяща майка.
Как да не съм доволе.Но отговора не е пълен на моя въпрос но и това ми е достатъчно.Днес един приятел ми вика да си купя една книга за двумайчиното струвала 15 лв.Парите не са проблем,проблема е кой ще намеря да я прочете.:bigsmile:
Атанасов от цял пчелин тая ли намери?:bigsmile:Аз днес 12 подникови от край до край извадих,че нема място за мамите да къкат кокота.;)
Вчера ходих до Румъния, за да внеса малко от брат Адамовите гени,но повече няма да говоря по темата че ще вземат пак да ме обявят за национален престъпник
Ставали въпрос за пчели всичко е важно.А боза без баница не може.:bigsmile:
За бозата като казваш,най–хубавата на времето се правеше в Тополовград/Кавакли/.От истинско просено брашно.Сега това боза ли е?Брашняна каша.Също като сниманото от брат Чанко. Такава чернилка ще ме е срам да я покажа в този уважаван форум от ценители на продукта ''пчелен мед''.Ако центрофугирам от такива чернилки,директно отива в графа ''за пчелите''.Е,сега вече ми се проясняват някои неща за този регион,Данчо.Комерсиалното толкова ги е обсебило,че не ги интересува от къде вадят меда ,за да го продадат на ближния.От такива пити при мен,меда остава за пчелите.Те тука е било разковничето на големите добиви в този регион,не само на брат Чанко.Визирам и други професионалисти с много кошери в любимия ми Бургаски регион.Все пак, четвърт от живота ми е протекъл там–волю–неволю там съм бил.Ти си приятел с брат ЧАНКО,дай му малко акъл.Да си подменя питите поне през година.Не е хигиенично такива чернилки да стоят в кошера/а камо ли и да вадиш мед от тя/,за пчелите,пък и за Пчеларя.Ей Данчо,да не би и ти да си такъв писюр и да продаваш мед от такива рамки?Ще ми паднеш в очите,момче!!!Ако не си доволен от предишния ми отговор– питай€Ще пиша само тук,ще чета само тук.Всичко друго е боза.
Като гледам часа, напълно си се забозил. :bigsmile: Пишейки за мен, не на Друмев, а и до баба Пена да е-все ми е тая. :cool: Имунизиран съм от такива, като теб -не можеш да ме трогнеш. :PПомня те още от пререканията ти с Павката (градския) и не само, но не съм допускал, че си чак такъв крив злобар. При това многословен, с объркана мисъл и умряло чувство за хумор.:laughing:
пп. бозата се прави от семена ( просо ,пшеница) , не от брашно.
И аз , като географ правя пътеписи , но ...
Ачо Василевса ви каза нещо . В-к Пчели бр.14 27 юли
Съгласен съм , но трябва и третиране .
Не е така .
Момчето пише и друго .
А , дали някой чете внимателно
Защо биеш тъпъна ?
Успокой се - https://www.youtube.com/watch?v=kKfybNLrFUA
Г-н Дончев , няма място за ,,ха-ха ,, .
Както храня пчелите , така и преподавам на учениците .
А сложи ли върху кошера малко натрошен восък?
А защо да слагам?
Гошка,че той пиииише-пише та се къса,но не чете.Ако беше прочел това,което е написал щеше да го поправи.
Благодаряти Ачка,че и мен брои.:bigsmile:
http://picbg.net/viewpic.php?u=75865psWGC&i=863297
http://picbg.net/viewpic.php?u=75865psWGC&i=863298
Миналата седмица споменах за дафиновия лист сега и да го покажа.
Сега като го видяхте може ли и да кажете време ли е да го пресъдя в по голяма саксия?
Ами аз за това го показвам.Как можеш да кажеш какво да го правя като незнаеш какво представлява?:bigsmile:
Оригинал за Друмев https://bglov.com/page/Zapoved-mzhg-...na-12-08-2017/
До сега връщах магазините на Бояна.Децата събрали маничка.Щом има маничка ще има и за ... всичко.:bigsmile:
Не мога да разбера какви са тия нови думи - ЗАплатя,ЗАкупя.Тия талончета ще ви вземат здравето.;)
Г-н Дончев може да им е от етера така.Щом трябва ги накажи сурово,не ги жалете.:bigsmile:
Това е специалитет на админа, аз не си падам по записите. Все пак очаквах да проведат един нормален разговор, мога ли постоянно да записвам тел.разговори. Моя въпрос бе: "Бихте ли ме ориентирали кога...." Недоумявам що за отношение към клиентите си. Споделих случката, провокиран от случая с Мариян. Това е.
Ако ползваш смартфон, можеш да си инсталираш приложение - рекордер. Записва всичко в малки файлове с възможност да се качат в облака. Настройките са лесни и не те ангажира. Моето помни 300 разговора (безплатна версия). Можеш да избереш определен разговор да бъде защитен от изтриване. Много удобно приложение.
1 от 30 ще преглътнем;)
П.П. Па и да искам съвет, никъде не е казано че точно от тебе трябва да бъде. ТРАЙ.;)
Ми не моя да те стигна, да продавам тонове на буркан. Признавам си. Пък после да рева че не съм си дал тоновете на едро.:bigsmile:
П.П. Май нема с кой да се чепкаш. ТРАЙ.hi;
:bigsmile::ae:hi;
Аз па като чета книгите на Алеко Константинов, си мисля, че сме същите като преди 120г. Па защо не и преди 200...;)
П.П. Пич, не си в мойто състезание, смени терена.hi;
Ще дадеш ли името на приложението?
Големи връзкари сте.:bigsmile:Преместиха ви мненията,моите дирекно ги изтриват.:bigsmile:
Не съм искал не съм го имал това което те имат.:bigsmile:Ама чакам да излезнат по новите неща.;):bigsmile:
Още 3 дена и отивам командировка там.:bigsmile:
Аз, си казах мнението .
Вашите отзиви въобще не ме интересуват .
Това използвам аз.
Прикачен файл 8879
ДЕЛТА видели г-н Дончев снощи как ма засегна в темата лофант.:bigsmile:После ще му покажа по екзотичен лофант.
Търся 500кг. сини сливи за ракия до 150 км. около София.
Ние можем да си мислим каквото искаме, но да коментираме какво си мислим ще е като в приказката за нероден Петко.
Kuline,
Гледал съм му ножовете и те са произведение на изкуството! А за него не важат бакалските ти сметки. Не е като да си купуваш калпак или гуменяци!
И калпак съм си купувал, цървули - също, ама и нож имам ;)
http://pchelari.com/forum/showthread...ght=Купен
Най-важното, той си знае цената на труда!
Е то стана "дявол на магаре"! Хем твърдиш, че си навътре в нещата, знаеш какво е направил човека, на базата на това си "знание" правиш кардинални изводи, хем казваш, че видите ли другите хал хабер си нямат от нещата, хем нямаш отговор на нито един конкретен въпрос и пращаш нас "незнаещите" да си търсим отговорите в Интернет. А после ще се окаже, че не сме чели на правилното място!:laughing:
http://www.gradinaria-bg.com/. Аз имах сливи началото на август - Чачанка и Афъска . Много рано узряха тази година, сега само Стенлей може да се намери.
Мисля , че не е коректно (ние - дали аз или някой друг ) да коментираме пчеларството в ЕС .
При тях си може някои работи , а ние тук сме по-големи католици от папата и -нъц .