Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 8061

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Делта може ли един въпрос и аз към теб и към всички останали.
    Според теб и останалите във форума пролетта с колко търтеи според вас се оплодиха майките?Важно ми е това.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Според теб и останалите във форума пролетта с колко търтеи според вас се оплодиха майките?Важно ми е това.

На моя балкон , намерих два търтея дето са свършили работата .
    В района на ,,ВиК Варна,, има сборище на търтеи .
    Казал съм на Ачо от Зла..... .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Друмев , давай другият , че си лягам .
    Утре , трябва да ходя на работа и да съгласувам учебници по география , които са УТВЪРДЕНИ от МОН .
    Цирк !

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Друмев , давай другият , че си лягам .
    Утре , трябва да ходя на работа и да съгласувам учебници по география , които са УТВЪРДЕНИ от МОН .
    Цирк !

Лягай аз ще чакам Гогол да извърти може и да напише нещо.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Лягай аз ще чакам Гогол да извърти може и да напише нещо.
    Данчо,тъй като си приятел и много харесвам не принудеността на въпросите ти ще се опитам да задоволя любопитството ти.Майката не се задоволява с 1–2 расови самеца.Достига до 9,за да попълни спермотеката си,т.е. семе приемника си.Някъде бях прочел в стара литература,че дори превишават тази бройка.Всичко зависи от обема/вместимостта/ на семе приемника и.Нямаше да ти отговоря,но днес се сблъсках с още едно нещо ,което досега не ми се е случвало.Проверявах единия нук разделен на 4 отделения.Две от майките бяха пронесли и веднага ги пласирах на отводките.Третата бяга по мини питките като бегач на 100 м. и едва я хванах с поглед.Интересното стана при 4–та.Извадих рамчица произволно.Докато я въртях за да видя дали има яйца,наш,та хубавица пропълзя по ръката ми и от лакътя ми/докато се опитвах да я хвана и пусна в секцията и/ излетя.Казах си ,ако се върне–добре,ако не се върне –приобщавам.Разгледах другите питки.2 ПЪЛНИ С ЯЙЦА.А сега де?Къде отиде тази кучка?Седнах до нука и изгубих 2 часа,а може и повече.Върна се в/у рамчетата,поразходи се придружена от свитата си,които я почистиха.Беше се върнала с брачен шлейф.Ха сега,ти ми кажи кой по ред е бил самеца загубил атрибутите си и може да си ги потърси в моя нук?Ей....й,то много дълго се е получило.Трябва да мислим и за хорицата с по –малък капацитет на асимилиране на прочетеното.Спирам.Ако трябва ще дообяснявам.Доволен ли си Данчо?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Аз предавах една майка на една година с клетка. След два дена бяха добронамерени, нe бяха я освободили още и реших да я пусна сам. Тя полази по пръстите ми и литна. Край-рекох си. Тя не е излизала никога от този кошер, няма как да се върне. За всеки случай го оставих един час отворен с надеждата да е запомнила откъде е излетяла. Отварям след 2 дена и има яйца. Гледам познатата майка. Значи е успяла да се върне. Добра ориентация имат.
    Този пост е редактиран от nikola.vladov; 29.07.2017 в 20:43.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Атанасов от цял пчелин тая ли намери?Аз днес 12 подникови от край до край извадих,че нема място за мамите да къкат кокота.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Атанасов от цял пчелин тая ли намери?Аз днес 12 подникови от край до край извадих,че нема място за мамите да къкат кокота.
    Ходих при един приятел, че при мен няма такива.
    пп. тихо да не чуе набора.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •