Е как да няма?;)
Файтона само дето не е отишъл на почивка.:laughing:
Преглед за печат
Не съм високомерен, не съм и "пчеларче", което проси одобрение на мислещите като мен. Да, и за мен ти си поредния профан, както предни дни те определиха. Забележи - не аз, сега обаче го потвърждавам, просто ми трябваше време, за да съм категоричен в заключението си. И пак се чеша по простата глава и не вдявам, ти от кои си - програмисти или от тия черпещи "социала", както думат мургавите събратя. Дано не си черпил словосъчетанията, които използваш от тях. :)
Аа, че ти едва се пръкна и го установи. Не каза от кога имаш интерес към пчеларството. Вероятно от както разбра, че се раздават пари - ей тъй или.. Не ни сподели колко семейства отглеждаш, за да се докопаш до 4000 грама "бонбони". Сподели де, ние ще бъдем приятелски настроени, ще те четем в захлас и ще цъкаме с език, като часовник. Ти сам си избра, подходи с рогата, както ти пошушна agro.
ПП Още ли да чакам отговор? Гледам, доста питащи има тук. :bigsmile:
Никой за нищо не ми е длъжен! Плащам си каквото трябва и си взимам каквото ми се полага, чат пат се замислям има ли ефект от подобни гимнастики и отговора за сега е уклончив, което още повече ме кара да разчитам преди всичко на себе си и след това евентуално на другите....
Файтонче, навлезе във форума с навирен нос, но ще излезеш с увесен, познавайки добре колегите с които водиш спор. В един момент ще те извадят от нерви, ще започнеш да ги обиждаш и в крайна сметка аз ще те банирам с което ще завърши участието ти тук. Затуй, че се постарай да внесеш нормален тон в дискусията, без обидни думи и подмятания. Така смятам ще се влееш като един добър колега и ние ще те приемем като такъв. Нямаме никакъв конфликт с теб, а и не го търсим, дори се въздържаме за да не създадем такъв. Тук желаем добри и знаещи пчелари, а не интриганти и злобари. Ти решаваш.
Е, на теб света явно ти е кристално ясен, но приеми един приятелски съвет от мен: Не бъди толкова самоуверено-категоричен и хубаво премисляй думите си, когато става въпрос за човешки съдби. Защото в тези случаи животът е доста чувствителен към непремерено говорещите...
https://www.24chasa.bg/novini/article/8950651
В края на това съобщение е пояснено за какво се дава тази държавна помощ.
Познавам 3 пчеларя, работещи по програми. С парите, превеждани им от държавата си купиха коли, направиха си ремонти на апартаментите/къщите, смениха си обзавеждането. И постоянно се оплакват как годините са лоши, трябвало да хранят и отивали по 1 тон захар. Честно казано, жал ми е за тези пчели, защото малка част от получените средства се използват по предназначение.
Аз лично имам лошо мнение за тез програми и не само в пчеларството. Знаем за "фермите" за патки на стойност 1 милион, в които нямаше никакви патки; за натирените в планината през зимата коне; прословутите къщи за гости и т.н. С всички крайници, които имам съм за подпомагане на хората, които се трудят честно и правят това, за което им плащат. Но виждам твърде много, които само "усвояват".
а да забравих, вие с подаяния и помощи не работите, само като добитък се мъчите, и от време на време махате хамута, да видите тия с помощите какво правят, погрухтявате малко, и пак у брезната ;)
хубави и позитивни дни ви желая, за Ковид мяката ще наглеждам за скимтящи и ще се включа да ви видя какво недоволставате и "МРЪНКяТЕ" пак kiss;
Това към мен ли е?
Ако да, аз имам малко кошери за семейно ползване и не съм имала намерение да кандидатствам за помощи.
Вземайте, колкото ви дават, но си хранете пчелите с тях, купувайте им качествени препарати и вадете качествен мед. А не да използвате парите, взети от хората, като безлихвен кредит да закърпвате бюджета си.
Не визирам точно теб, не те познавам и това е 1вият ти пост, който чета, та не знам кой си и дали изобщо си по програма. Визирам само хората, които познавам лично от няколко години и знам какво правят.
Докато те няма тук, използвай времето рационално - лекувай си крастата и дано като се завърнеш, си по-премерен в изказа си. Не си мисли, че сме се отказали да те чешем - не, напротив, ние сме тук и ще те чакаме и от теб зависи как ще те посрещнем. Каквото повикало, такова се обадило! До нови срещи.
ПП И някой час по граматика не би ти бил излишен, не за друго, а като уважение към списващите тук.
по-добре недей, ако ще се включваш с подобни изцепки:
Има нещо много сбъркано в разбиранията ти :( Все едно да кажеш, че един женски акар, видиш ли понеже дава потомство, е по-полезен за пч.семейство от една пчела-работничка. Ама това, че пчелата цял живот работи за общото благо, а акара цял живот паразитира на гърба на другите е без значение, важното е да се плодим...
доста ограничено мислене
Точно това е големия проблем, който възмущава хората, които нямат и претенции дори за финансиране. Но тия последните, за които говориш, съдят по себе си и няма как да разберат, че това недоволство не от грозна завист, а от наранено чувство за справедливост...
не разбира се, няма как да имам нещо против към дама, която тепърва навлиза в сферата на пчеларството ... обръщенията са ми към една шепичка многознаещи пчеларчета навързани като свински чравца, които са във вечна опозиция към нещо направено за някакво улеснение макар и малко в работният процес ....
Гледам се забавлявате :ae: за да не влизам и аз много в забавата ви, ще се огранича само в отговор на това - може би ;)
Принципно отговорът се знае, и е предъвкван доста но все пак - парите за пчеларите отделени като бюджет по така наречената Пчеларска програма, Де минимус и т.н. са най-малко по вина на пчеларите (само някой да не се шокира и да припадне)
Базата по която се определят е броя на официално регистрираните пчелни семейства. Отделно има и значение броя на регистираните ЗП с основна дейност пчеларство...
Като пример мога да дам Франция - където пчеларски организации имаха брожения че парите са малко и не стигат до всички... Отговорът на държавата бе - със закон задължи всички собственици на пчелни семейства да си регистрират пчелите - дори и 1 тръвна да притежаваш си длъжен да я регистрираш. Това доведе до близо 40 % увеличение на бюджета им по пчеларската програма...
Демек, чисто статистически, защото в България се съпоставя голям брой семейства съсредоточени в няколко десетки пчелари, единия от които файтонджия, за това сумата по Деминимис е малка. Регистрацията В БАБХ не коства нищо, регистрацията като ЗП обаче излиза солено на титуляра до 200 сем. Тук дилемата е дали като всички станат ЗП- та, няма същите тия, които перманентно са в схемите ..пу-пу програмите и в ръководствата на многото пчеларски организации, няма да издърпат чергата из под нозете на фукариите, променяйки някое членче, алинейка, парагравче от нормативните актове, определящи кой, как, защо има право да вземе едни парички.
Умалителните са умишлени и са продиктувани от едно файтонджийче.
Бях се притеснил, че изгонихте кочияша тъкмо кога подкара файтона разяснявайки ни как се правят добрите пчеларски практики, но се урахатих на поста си е.
Чисто статистически си прав.... Сега не знам точно но някъде четох цифрата от 5000 пчелари та сметките не са сложни (макар че формулата за изчисление е сложна) но много грубо казано е : брой на регистрирани пчелари като ЗП които имат Х пчелни семейства = еди каква си сума де минимус с условието че сумата на помоща не може да надминава 250 000 евро (ако не бъркам в момента) за 3 години... за да намали броя (защото държавата принципно няма интерес да дава този вид помощ) налага и допълнителни изисиквания ако помня добре навремето май имаше някакво ограничение до 200 семейства...
Но има и важно уточение - държавната помощ Де минимис е с определен бюджет и обхваща всичко което е позволено от закона и директивите за подпомагане по де минимис. След това идва класацията за приоритет на съответня отрасъл, приходи към хазната и т.н. и т.н. Като се прибави че определени браншове които не са с N броя съюзи всяка година подават заявления за помощ и искат определен бюджет... и в крайна сметка за някой сектори например пчеларство е каквото остане и ако остане... а тук допълнително и пчеларите имат вина че си режат клона (ако може така да се изразя и дано не обидя някого)
За себе си съм убеден че ще издърпат чергата...
Например преди време се коментираше че в българия се обявява че се подкрепя малкия земеделски производител а изведнъж се налага ограничение или изискване от 2000 до 8000 евро и 125 пчелни семейства което по всички критерий не е малко стопанство и са се чудели ами наистина малките тези до 50 макс 100 семейства те как се подпомагат ако искат да се развиват ....
Борка, благодаря за разясненията, много са съществени, тъй като на дедо на село, а и за мен лично, предполагам и за други са недостъпни чисто информативно. Че големия изяжда малкия сме го разбрали в училищните уроци, но нали сме социални, мислим за фукариите, а на практика, когато иде дума за пари, всичко останало е настрани. В крайна сметка, ние сме си избрали този път, да сме пчеларчета, от гласената страна и ще се мъчим докато можем. Файтона рече: Дано и следващата година да е такава, та да се намали броя на хоби пчеларите. Лошо, мноого лошо, те за това като цяло държавата е на туй дередже. Живи и здрави да сме, а те да не мислят, че ще забият кол на туй място тясно, защото след време те сами ще се "изядат" по между си и докато ние само "скимтим", те ще цвилят, но няма да има кой да ги чуе.
Нищо не ме притеснява, гледам ви сеира, чак не смогвам. Корекция : ами специално -ТИ . не искаш помощи / жълти стотинки / кютай си и остави хората да ги вземат. Стойността на парите е различна за всички. Всеки мери с неговата ролетка.
пп. цитирах мнение на Рости / да ме прощава /, ама свят голям- всеки го тълкува според багажа.
Хайде -лека, утре на бистри глави.:bigsmile:
Да се специализираме, но как? Знаещите и можещи пчелари, такива от които могат доста да се научат, си преценяват възможностите и съответно спират разрастване на фермите, защото знаят, че повече от Ен на брой семейства се обслужват през пръсти. Тук идват програмите, които стимулират мераклии към лесни пари. Това не е като в земеделието, би следвало да ти е ясно. В пчеларството е нужно око да види, ръка да пипне.
Какво ли съм тръгнал да повтарям теории, които вече са разпъвани като ластик във форума.
това е друг проблем който засягаш ... че българина не може да играе в отбор, и стигаме пак до темата с добитъка, и да гледаме през хамута как навън играят в отбор ;)
но "ПОВЕРВАЙ" ми, това е правилният път който са го измисли по големите от нас на вън, докато ние тук като дръгливи магарета упорито си държим да си вървим по сами в браздата :P
макар че си заядлив, не се трогвам, защото гаранция, не по малко образован съм от теб "ПОВЕРВАЙ МИ" ;)
ще те проверявам вече дали така строго освен мен следиш и другите за главните букви (не го знаех това правило а и задължение в комуникацията с теб) и дали не проявяваш двоен стандарт като в Де Минимис ;)
Е, убу де, ама за да вземат въпросните тяа пари, требе същите пари да додат отнейде.
Ай да мъ светнеш ся, има ли безплатен обяд, освен сиренцето в капана?
Али, заради вируся, са пуснале "файтонджийска" програма по Черноморието??? :)
Туриле сте си гъзо на пангара. Добре. Плащате осигуровки - пак добре. Ама, всички плащаме осигуровки, при това да не кажа в пъти повече от ЗП, който иска да ги избие с Де минджата ли беше, забрайх... Иии, като се минат едни 200 сандъка, които ти и Файтона явно ги немате за нищо, та сами се оправяте с тях, уточни/нете/: Кого другиго осигурявате? Сезонни работници, на колко часа, с какъв договор, с каква длъжностна характеристика, с какъв ценз, и най-накрая с какво работно време?
Светни ме по тяа параграфе, па ако си у рамките на "БЕЛАТА" икономика, продавам моите пчели и идвам да гледам твоите (вашите)! Няма майтап, то що да се трепя при Хамериканци, Хавстралийци и други... дет не плащат дагоба... ):
и на теб гаранция ти давам, зидач, мазач, фугировач, мияч, готвач, детегледач, държавникостояч работещи на 8 часа, спокойно сам може да си отглежда 100 пчелни семейства ... от там натаък те оставям да смяташ, колко пчелни семейства може да отглежда пчелар който знае какво прави занимаващ се само с това!!! плюс двама трима хамали в пика за макс 30 дена сборно за годината ... без това сте извадили калкулаторите, смятайте ;) знам, не ви е угодно тая сметка която ви предоставям на тепсия, и ще запознат заядливите въпросчета на парче, хубав ден ;)
Нали ти писах - каквото повикало, това се обадило. Образованието и интелекта са свързани, само че са с различен произход. Та образованието не прави човека, просто развива неговите природни заложби. Както свидетелството за управление не кара колата. Нямам нужда от ментор, още повече ти да си ми такъв. Форума си има администрация, чиято цел е да следи за спазване на правилата тук. Ако не си ги чел, час по-скоро се запознай с тях и надявам се ще ти е от полза. Опитвайки се умело да боравиш с цветущи изрази, оценявайки присъстващите тук, принизявайки ги - рая, се получава един бъркоч, който не е никак приятен за четящите, към които е отправен той (бъркоча). Ако искаш да продължа да ти обръщам внимание, тоест да водим някакъв смислен диалог, промени начина си на изразяване спрямо хората, които не са по-малко пчелари от теб, нищо че са с по пет, десет и/или сто кошера. Това, че ти отглеждаш по-голяма бройка, не ти дава право да ги приравняваш с добитък. ;)
Колегата zapstojan зададе такъв въпрос но никой не го коментира,а вихрушката около файтона го от отвя.Та профитата,при цялото ми уважение към тях,без грам ирония като изключвам схемаджийте,а такива колкото и странно да е,има и при хобитата.та някои профита,ако продават мед на дребно ,дали калкулират изцяло тази си дейност
Ако ДА-евала.Ако, не,дали не продават повече от хобитата и накрай да не се окажат по сиви от тях
Не съм съгласен с това ти твърдение. Защо ли? Ами защото аз съм се грижил за 150 семейства и, както сам споменаваш - съм ги отглеждал. Но не сам, а заедно със семейството си. Ако бях сам, нямаше да ги отглеждам - щях просто да ги гледам. Има една разлика, нали така?
Сега, когато съм наистина сам, преценявам че понеже съм си малко мързелив, не мога да се справя с повече от 40. Над тази бройка, ще правя компромис или с качеството на грижите си за семействата, или с и без това малкото време което имам, за да се радвам на простите неща в живота.
Бих могъл да ги направя 200, но това са 3 пчелина, бягане от един на друг, наемане на адекватни работници (които разбира се няма да работят както бих искал аз), съответно качеството на продукцията ми няма да е сравнимо с това от онези 40 семейства, които отглеждам сега и т.н.
Ето ТАЗИ сметка съм си направил аз, при това отпреди доста години и тя не, че не излиза, но не ми харесва. Затова и съм против всякакво подпомагане в пчеларството.
Споменавал съм и преди: Ако не можеш да произведеш наистина качествен продукт, няма и как да го реализираш (продадеш). При това положение, или се корегираш, или се захващаш с нещо друго.
Но, при 200 семейства, да се плаче, да се създават конфликти, че дори и да се коментират едни 1400лв., е смешно поне за мен. За един ще съм прав, за друг не толкова, обаче аз така ги виждам нещата.
Поздрави!
Димитър Димитров
Братчеда го питаха колко Ка съндъка брои той не отговори, навярно информацията има някакъв гриф. Ама и Петка(5ка) да са все пак има надежда за българското пчеластво.
Хееей, колкото и да се дуеш до тук не видяхме нито колко си вещ с пчелите, нито колко в граматиката, нито със словореда, нито с културата на общуване, нито за работата ти в екип, нито, нито.... Явно колко си в час, след като не схвана какво съм искал да кажа с „повЕрвай”. Другото което искам да ти кажа за да не останеш изненадан. Тук 2/3 от хората са се опитвали да ми излезнат на глава. Е, отказвали са се и повечето не са във форума и не защото съм ги банирал, а защото са ставали за смях. Теб като те гледам си някъде около тази фаза, но все още те изследват. ПовЕрвай ми, ще те набият в кучи гъз колегите(извинявам се за израза).
Тук е мястото да отправя и първото предупреждение, но ще го оставя за по нататък, че ми стана интересно да видя как ще си подвиеш опашката върху бития задник.;)
Няма да се учудя, ако и сам поискаш да ти залича ника.
оставете това махленско гледане в канчето на другия, (един колега по рано ви го препоръча с по меки думи) кой колко кошера имал, кой колко пари прибирал ... пак ви питам, кой ви спира да отглеждате повече пчелни семейства, и съответно да няма "РИВАНЕ" за пари (тук пускам и малко хлебец и за един двама височаещо грамотни колеги) освен клишираният морал, който звучи добре като отговор, но не и като достоверност, и бъргарската черта да се лапка от няколко ясли?
40 часа седмично някъде + пчеларството отделно + хроничното реване = масово пчеларство в България ;) къде сбърках в уравнението, една шепичка математико-форумо-пчеларчета???
А ти `що гледаш в канчето на членовете на махленската сбирка? Даа, явно неможеш да ревеш или го правиш с крокодилски сълзи там, където е нужно, а ний, тъй като незнаем на кое рамо да плачем, си го правим тук. И не мога да си обясня, ти, чорбаджия ли си, `къв си, та толкова усърдно си криеш пендарите, мислейки си че сме им хвърлили око. Не сме бе, ние не сме завистници, не сме, просто се възхищаваме на способностите ти, които ни е малко трудно да разкрием, че и тях лукаво криеш. Казваш, че си пчелар - ок, ама никъде и нищо не сподели за пчеларската си дейност, а само обсъждаш "раята" и като мантра повтаряш, че те дебне да те е.не. Чудя се от `де и защо e тая твоя мнителност към раята и `кво те бърка "хленченето" ни, с какво сме заплашили твоето "пчеларстване" ли е, що ли, даже незнам как да го нарека.
Никой не те заплашва и както виждаш съм написал, че няма да го направя за да се видиш сам колко ти е хала сред нас. Ти само пиши, пиши, то в изказа ти, словореда, мисленето се вижда колко е материала в междуушното простраство. ;) Един съвет: - мисля, че е време да спреш да се излагаш, но може и да продължаваш. Цирка винаги е бил забавен във вечерните часове, време за раздумки и разпускане.
А така, добре започваш, но само толкова ли знаеш? Няма безгрешни хора. ;) Такива костички са минали през форума, та няма как да изпъкнеш над тях. Бъди рахат! :)
ПП Разбирайки, че ти умишлено пишеш така, както ти дойде, въпреки че можеш, но не го правиш както трябва, правейки се на непукист, аз също ще пища така, както ми дойде, не за друго, а да не те затормозявам да ми правиш проверка на правописа. Ех, че започва да става интересно. Продължаваш да се гъбаркаш с нас, но не мога да разбера каква ти е целта. Влезе с летящ старт, почна с обидите, премина през заповедническия тон, продължи със забележките. Докъде ще стигнеш и какво всъщност искаш да постигнеш или пък си поредния х.й вей?
Извинявай, бих искал да знам какво ти е мнението за гмо-насажденията, за безконтролните пръскания, за ниската цена на меда, за безбройните пчеларски организации, за реално подвизаващите се "схемаджии" в пчеларските програми. Би ли споделил твоите доводи - защо толкова безусловно ти харесва сегашната ситуация в пчеларството, че нямаш критики към никой друг, освен към хората тук, които по никакъв начин не са ти виновни с каквото и да било?
Извинявай, къде точно съм написал че ми харесва ситуацията с пчеларството??? Взех мнение по темата за Де Минимис и изразих възмущение за колега с плиткоумно хленчещи въпросчета ... знам логичното, очакваното и възпитаното е да ревна покрай него, но не съм от тая порода и просто ми е писнало от хронично хленчещи хора и за това реших с моето виждане по директно да се включа без да обиждам, макар за някои които им е неизгодно мнението ми, и да им се е сторило нападателно ;)
Виж благосклонен съм към теб, че се включваш неподготвен и не ти го казвам че отиваш в гъбите, с въпросите които ме питаш и са извън темата, явяващи се несъстоятелни за нея ;)
Благодарен съм за благосклонността и липсата на обидни квалификации. Кое ти попречи да пишеш по този начин и в предишните си постове? Тогава, макар и с различно мнение, всеки би уважил доводите на другия...А сега какво? Вкарахме се в някакъв филм от който всички имаме само вреда. Бих се радвал, ако в крайна сметка се окаже, че си бил временно изнервен, но иначе добър човек и оправиш нещата с едно извинение към всички които волно или неволно си обидил. Животът ни е достатъчно изнервен, защо трябва взаимно да си го вгорчаваме още повече?!...
За да продължава да е благосклонен към теб, трябва да знаеш, че има само едно правилно мнение по въпроса и това е мнението на Файтона? :laughing: Също, че когато Файтона критикува, той си изразява свободно мнението, а когато другите го правят, това вече е скимтене, хленчене, вайкане и лелейчене?:laughing: Сега разбра ли защо го нарекох еснаф?;)
Я ме осветли за какъв отбор мислиш? Отбор ли е да гледаш да прекараш знаещите и можещите за да се изкараш велик? Ти като отборен играч с какво ще допринесеш на пчеларската общност? Какво предлагаш на другите? Нападки? Раздаване на акъл? Много пъти съм го писал.Най-лесно се дава това , което го нямаш.Извинявай, но до момента не виждам нищо конструктивно в това, което пишеш.Поредния мераклия за вожд ли си и с агресия и простотия се стремиш към върха?В света има два начина да се издигнеш в обществото.Единия е да покажеш с дела , че си нужен и полезен за другите.А втория който ми се струва , че си избрал е да се катериш по гърбовете и главите на другите.
Жалко! В началото предположих ,че името, което си избрал идва от Фаетон.(Герой от Древногръцката митология.) Явно с оглед на написаното, името произлиза от каруца за превоз на хора.Какъв е символа?
Най-жалкото е , че когато разбереш колко си се объркал животът ти ще си е отишъл в заблуди.
Та все пак с какво можеш да се включиш в отбора на пчеларите?
А, той файтона притежавал плиткоумен интелект. Все за гъби в гората ходи. Ей, файтонджи Петко, ти да не си горски, че с тия гъби нещо ме съмняваш, че си почнал да замяташ. :bigsmile:
Извинявам се, ако съм обидил някой, но си държа на словосъчетаниета и епитетите които съм използвал, без да съм обиждал. Някой ако се е оприличил на говедо или псе, както ме обвиниха дежурофорумците, си е лично негов проблем! Никой не съм наричал с такива имена!!! Повтарящо се скимтене по силно изразено с много въпросчета, привлече вниманието ми, и съответно щеше да е двулично да се включа на мрънкащите въпроси на колегата и да кажа, че ми идват прекалено дълбокоумни, вместо плиткоумни. Знам ще ме питаш, а не можеше ли с благи и хвалебствени думи ... не, не може, директен съм, "равно кум у очи". От много благини, келеметата които подрастват, затова не могат да си вържат обувките ...
до Зуница,
малко конструктивно ли е призива да се намали хленча и скимтенето, и да се насочат силите към съществена работа???
Никак не е конструктивно.Не си ли задаваш въпроса? Какви са обективните предпоставки за това, което възприемаш като хленчене?
Всеки има право да знае как държавната администрация разпределя парите от данъците му.Това не е хленчене.А питане защо има дискриминация по брой сандъци и обществено положение.Нали приемаш , че няма никаква разлика в приноса за обществото на две пчелни семейства независимо от това какви са собствениците им? Никак не допускам , че ще защитиш тезата ,че пчелите на земеделския производител носят повече полза от всички останали.
А ти имаш ли деца, та за "келеметата" говориш така. Да позная ли - нямаш. Като цитираш лафове и/или народни мъдрости, поне се доближи до оригинала. За конструктивното ти мислене .... нямам какво да кажа, тъй като то просто липсва. А за запетайките няма да споменавам, че ги слагаш де трябва и най-вече, де не трябва. Туй ли ти е образоваността ? Язък, малко са те били по главата кога си бил малак и сега ще трябва да понасяш още. 'Кво да пра'иш, туй което човек сам си направи и Господ не може да му даде. ;)
А какво беше това сравнение с четиридесет годишната ялова българка и циганката с много деца? Онемях, вЕрвай ми, но мога да пиша. Да се смееш ли, да плачеш ли. Много мъка има по тоя свят, много!
бъди сигурен, че ако се променят условията, да не е по брой сандъци, а на кг.мед примерно, пак ще има скимтящи, хленчене и дискриминация!!! Няма да се учудя да сте пак същите, макар логично е да са друга шепичка пчеларчета, придобила през това време тази хронична болест ;)
Файтоне, губиш си времето. Тук има хора, с които няма смисъл да спориш, по добре спори с радио хоризонт.:bigsmile:
ААА не така, не така. Радиото не хленчи, не плаче, не скимти, няма хамут, и нивга няма да чуеш, там да се осмиват човешки съдби.
Абе файтоне, ти булка нямаш май, а искаш в Тайланд да я водиш, с тия четири "бимбона" де се фалиш, че са ти превели. Ей, все по-близо ми идваш като реална персона, която ми е била в полезрението.
Чети бре умна главо! Полският президент Дуда го заяви в прав текст за такива джендъри като тебе.Джендър идеологията е продължение на комунизма.Тая идеология е толкова опасна за света колкото и комунизма от, който уж се измъкнахме.Ама на някои като тебе явно още живее в душичките.Апропо.Орбан що го недолюбват джендърите? Защото изгони председателя на джендърския "коминтерн" от Унгария.Джендърите и по Тръмп плюят , ама и там няма да ги огрее.А пък за тебе тука направо ми е мъка!:laughing:
то да е ... да му го набиеш ... но на чеп пирон как се забива ;)
пределно ми е ясно за махленската клюкарщина (бройки, кошери, деца, колко, как, защо), че задоволство и оправия няма, но поне си изказвам мнението за младите които все още могат да си вържат обувките ;)
Ако плащанията са на брой регистрирани пчелни семейства какво ще кажеш?
Да ти кажа ли какво ще спечелят всички? Първото е , че всеки ще е стимулиран да регистрира пчелите си.От това следва и ветеринарен контрол.Да обяснявам ли какво печели всеки от това , че пчелите на всички са под ветеринарен контрол? Защо според тебе тая постановка не се възприема от администрацията?Давай да обсъждаме конструктивно! Тоя дето те насърчава да се държиш неразумно просто не знае що е това разум.(То за да го знае трябва и да го има.Ама...)
Не, не е клюкарщина, ти нямаш ни едното, ни другото или ако си го имал, си го загубил, защото човек с тоя манталитет , няма как да възпитава, пък камо ли да съжителства с някой - той просто е свикнал да живее сам и да дели на едно, защото най-лесно се пресмята. Голяма грешка направи, че се представи. По-добре да беше си траял и наблюдавал, ама пусти му сърбел. :bigsmile:
Оп джендърти, кои са те?тук бая сте писали ама най ми хареса за 100те кошера.Как Сульо и пульо(и аз може би)ще отглежда,не гледа ,и то без проблем !Е иаз искам да ги видя тези ми пчелари.Може и аз даде изуча!Един човек който говори така (срещу огледалото може би),и три нови страници! Не си струва да му правите кефа .Да ми направи от всяко дърво свирка и от моето тогава,го призна
вам.
А бре ти от вчера до днес не помниш какво пишеш!
"пп. не съм пчеларче- джендърче съм.:bigsmile:" пост 127
Или сам се забъркваш в болни мисли?
А между другото вече освен лекарството за празни глави " винкел" предлагаме и Ф16 обвит във вестник.За тебе специално може да потърсим и "Работническо дело" в някоя затворена квартална библиотека.Ф16 лекува празноглавие напълно безболезнено за лечителя! :laughing:
Добре бе Чанко, за какво се месиш защитавайки един ... даже незнам как да го нарека. Ок, ти си за Деминимис, аз съм против, защото е подигравка с нас, пчеларите. Тоя обаче, де все гъби му в главата и странни разбирания за живота като реалност, не мисля, че по някакъв начин би успял да защити ползите, като потреба. Той просто е в играта, защото се е хванал на хорото и за да не загуби стъпката, няма как да се лиши. Ти си разумен човек и за това на теб го обяснявам. Няма как да завиждам на хора, които имат посредствено мислене като неговото. Както и ти сам каза "за едни са малко, за други много". Аз бръмча за това, че въпросните средства са подаяние. Ама да ми се появи един бай х.й и да ми дава наклон на оная работа и да ми обяснява завоалирано, че съм рая, а после да ми се извинява е все едно да му тегля една майна и да му се извиня, че става въпрос за майката на комшията, че и' имам мерак. Е, според теб кой е "плиткоумен"?
а ти защо се лишаваш от някаква стъпка не разбрах?
защо лишаваш семейството си от тази стъпка?
защо не се възползваш от тази стъпка, за да платиш един семестър на детето си примерно в университет?
айде, относно жената няма те питам за стъпката, защото те в магазина бързо ги оправят лесните пари от подаяние ;)
кой бойкотираш лишавайки се от тази стъпка?
Абсолютно си прав за това, че сме различни. Достатъчно шекерчета му сложихме, достатъчно търпяхме, намеквайки му, съветвайки го, а той неще и неще да се вслуша. Е, дойде време на стръвта и...О небеса - клъвна!
Да би мирно стояло, не би чудо видяло. Почти всички се познаваме тук и знаем с какъв капацитет разполагаме. Проявяваме търпимост, защото има разбиране и стигаме до консенсус така или иначе, но да налетиш с бутоните напред и да хвърляш на ляво и на дясно обидни квалификации, няма как да те приеме колектива. Колко е просто, малко психология е нужна и мишлето е в капана. Незнай той от колко пазара сме връщани.
Чудя се дали да ти отговоря на първите въпроси. Може би в последствие.
Елементарните сметки, както и ти би следвало да знаеш, показват, че аз, с тоя брой семейства, които обслужваме, регистрирайки се като ЗС, ще съм на червено, ползвайки тоя Деминимис.
Хайде да ти отговоря и на другите въпроси.
Голямото ми дете изкласи, благодарение на пчелите ми и си хвана хляба в ръце, продължавайки да ми помага, без да го насилвам. На жената заплатата е по-голяма от моята, така че хич не ми пука къде какво и как купува. А да, сега да не питаш за касиера? Пчеларските ангажименти аз ги менажирам, а тя е изпълнител.
ПП ай земи пиши като хората чи мий трудно да ги разшифровам тия шльокавици.
Седемдесет лева на каква база? На семейство ли, на килограм продаден мед ли, на годишна база ли? Доуточни бе Чанко.
Не се косете Г-н Модератор, че може и да Ви мине.
За това явление, което наблюдаваме през последните дни има специален термин в психологията. Нарича се „Комплекс на малката пи?ка“. Други също го наричат „Комплекс на малкото мозък“ или трети просветени изследователи/специалисти използват термина „Комплекс на малкото възпитание“ (то, че е такова, си личи от самолет)....И при липсата на нещо се, някой си, придобил по един или друг начин, два сребърника, се проявява и демонстрира своята значимост (ама значим си бе..., че чак никак – току що го преместих в другия...).
Такива явления се наблюдават постоянно сред хората, които с помощи, подаяния, измами, сложни „гениални“ схеми, са придобили някакви средства и веднага бързат да покажат на другите, колко им е умствения багажник – било то с почивка на Малдивите (в пълен с хлебарки 1+ звезда хотел) или закупуването на мощно транспортно средство, което при превключване на предавките, умозаглушаващия рев се чува в съседното село или пък било то с изказвания и обидни квалификации към опонентите си. Ееееее...„Евала“ на такива пичове...
Такива изказвания, полюции и самохвални излияние ги е имало, има ги и ще ги има докато свят светува.
С риск да разбудя духовете на „незрящите“, ще си позволя да цитирам отново един Творец. Цитата напълно олицетворява „слепотата“, която се проявява в тази тема:
„...Но човек, човека горд
облечен в дребна слава
под туй небе безчинства разиграва
и буди в ангелите плач до смъртта...“
Като повечето колеги и аз си мислех да не се намесвам в този долен, махленски спор за мерене на пи?ките, но в същото време си дадох сметка, че с мълчанието си поощрявам ширещата се глупост, мерзост и безпардонност.
Такива размисли и страсти трябва да се мачкат, тормозят, подтискане, осмиват, разобличават и умерзяват, защото вирусите (да се чете глупостта) ще вземат надмощие и рано или късно интелекта, знанията и добротата ще бъдат подложени на унищожение.
От друга страна е хубаво, че такива явления се появяват от време на време за да знаем как не трябва да се държим, как не трябва да говорим и мислим и в същото време да се научим, как да се предпазваме и да придобиваме имунитет срещу паразитите.
Очаквам високо интелигентни реплики, но преди да се демонстрират знания, остроумие или липсата на такова... и ако четенето не представлява трудност, естествено, може да надникнете в линковете по долу....може пък и да се разпознаете и/или определите...
https://trud.bg/%D0%BF%D0%B5%D1%82-%...3%D0%BC%D0%BD/
https://webstage.bg/filosofiya-i-psi...t-glupaka.html
ПП
Между впрочем, беше ми станало малко скучно и отдавна чаках да лъсне „конника без глава“ и то... ето че, не след дълго чакане, търпението ми бе възнаградено и форумочетенето ми придоби, нови, „смислени“ измерения.
Явно искаш да ти кажа, че ще кандидатствам - да, ще го направя, но не защото ще ги взема ей тъй, само защото ги дават, а за да съм конкурентно способен на останалите. Ако обаче цената на продукцията ми стигне стойности от преди пет години, хич не ми пука колко ще е фонда хипотетично или в действителност. Ето и разликата в мисленето ни. Аз не търся лесни пари, а търся висока цена на това, което съм заработил, нямам нужда някой да ми помага. НЕ ИСКАМ!
Ясно ти е много добре, че извинението ти не е никакво извинение, щом не се отказваш от нито една обидна дума, изречена от теб. А твърдението ти, че никой не си обидил е направо смешно, след като с изключение на няколко поста (включително и тези към мен), в писанията ти не може да се открие нещо друго освен именно обиди и пренебрежително-заядливо говорене (специално съм проверил, за да не съм голословен).
А това, което си писал "равно кум у очи", нима наистина смяташ, че именно такова поведение , като твоето го изпълва със съдържание!?...Съжалявам, явно ценностните ни системи са диаметрално противоположни и макар с мен да беше по-сдържан, няма как да одобря начина
по който се държиш с другите до момента. Още по-малко пък към хора, които отдавна са се доказали като страхотни пчелари, но за разлика от теб, най-добронамерено споделящи знанията си и държащи се, като истински приятели!...
Им ще е гледам тв. и виждам една сапунка. Хора не от палатките компрометират. Кой ще плаща? То на Софиян ци всеки едлъжен.Да но мислете за цяла България.щот когато дойдат рейсовете на .ви се преписва на вас.аз съм сигурен че няма и 10% от София
Абе ти вярно не си у ред, се едни реванета ти се привиждат.
Аркадаш, беден тий речника. Почваш да ми ставаш безинтересен - гъби, ревове, хленчения, нам ко. Ай земи се стегни малко, пусни някой по-словоохотлив да те замести, може и кокошките сабахлем да са, че сега спят и гледай да в след като спрат да куткудякат, което ще рече че ще имаш келепир. Разбрали чи речника ти се изчерпи. Тюуу то не било лесно да пишеш тъй. :bigsmile:
Ми, то си е пълнолуние баш сега, бре Чанко!
Ти кога искаш да ти светя, по "росата" ли? По него време си имам работа, но ако настояваш - ще отделя един - два дни, за твое удовлетворение.
Пък, ако е въпрос на светене, сети се за оня анекдот с редника и генерала, та ми покажи как се свети правилно... :)