Всеки себеуважаващ се пчелар регистриран като ЗС с поне 200 кошера би трябвало да участва за „деминимиса“,ако не за друго поне да си покрие разходите по осигуровки и ползването на счетоводни услуги и да бъде с равен старт с колегите от сивия сектор, за които горните разходи не са познати и не ги калкулират в цената на меда си....
От къде идват парите по "деминимиса"? Задаваш ли си този въпрос?
Кой е длъжен да ти покрива разходите по осигуровките? Разходите по моите осигуровки си ги покривам Аз!!!
Плащаш ли данъци от продажбите които правиш на дребно? Ако не, ти не си ли част от сивия сектор?
Икономиите от данъци, от продажбите на дребно, не ти ли покриват осигуровките?
Много Папи станахме май?
П.п. И файтони!
Никой за нищо не ми е длъжен! Плащам си каквото трябва и си взимам каквото ми се полага, чат пат се замислям има ли ефект от подобни гимнастики и отговора за сега е уклончив, което още повече ме кара да разчитам преди всичко на себе си и след това евентуално на другите....
Не съм високомерен, не съм и "пчеларче", което проси одобрение на мислещите като мен. Да, и за мен ти си поредния профан, както предни дни те определиха. Забележи - не аз, сега обаче го потвърждавам, просто ми трябваше време, за да съм категоричен в заключението си. И пак се чеша по простата глава и не вдявам, ти от кои си - програмисти или от тия черпещи "социала", както думат мургавите събратя. Дано не си черпил словосъчетанията, които използваш от тях.![]()
Аа, че ти едва се пръкна и го установи. Не каза от кога имаш интерес към пчеларството. Вероятно от както разбра, че се раздават пари - ей тъй или.. Не ни сподели колко семейства отглеждаш, за да се докопаш до 4000 грама "бонбони". Сподели де, ние ще бъдем приятелски настроени, ще те четем в захлас и ще цъкаме с език, като часовник. Ти сам си избра, подходи с рогата, както ти пошушна agro.
ПП Още ли да чакам отговор? Гледам, доста питащи има тук.![]()
Файтонче, навлезе във форума с навирен нос, но ще излезеш с увесен, познавайки добре колегите с които водиш спор. В един момент ще те извадят от нерви, ще започнеш да ги обиждаш и в крайна сметка аз ще те банирам с което ще завърши участието ти тук. Затуй, че се постарай да внесеш нормален тон в дискусията, без обидни думи и подмятания. Така смятам ще се влееш като един добър колега и ние ще те приемем като такъв. Нямаме никакъв конфликт с теб, а и не го търсим, дори се въздържаме за да не създадем такъв. Тук желаем добри и знаещи пчелари, а не интриганти и злобари. Ти решаваш.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))