Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 344

Тема: DE MINIMIS 2020

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Чанко, кое в моето мнение те притесни. Туряш едни пръсти нагоре-надолу, но така и не се включи в дискусията, изразявайки своето мнение - пчеларче ли си или ...

Ами вие ,като пишете , четете ли си постовете. В тези малки часове, знаете ли за какво спорите. Па се чудя : жени нямате ли.

пп. не съм пчеларче- джендърче съм.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ами вие ,като пишете , четете ли си постовете. В тези малки часове, знаете ли за какво спорите. Па се чудя : жени нямате ли.

пп. не съм пчеларче- джендърче съм.
    И ти модерен стана в последно време. Ние не се четем, други ни четат и като един от тях, кажи кое те притесни, за да направим корекция. Имам те за коректив, а не за джендър.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    И ти модерен стана в последно време. Ние не се четем, други ни четат и като един от тях, кажи кое те притесни, за да направим корекция. Имам те за коректив, а не за джендър.

Нищо не ме притеснява, гледам ви сеира, чак не смогвам. Корекция : ами специално -ТИ . не искаш помощи / жълти стотинки / кютай си и остави хората да ги вземат. Стойността на парите е различна за всички. Всеки мери с неговата ролетка.

пп. цитирах мнение на Рости / да ме прощава /, ама свят голям- всеки го тълкува според багажа.

Хайде -лека, утре на бистри глави.

Забранен
    Регистриран
    30.06.2017
    Нищо не ме притеснява, гледам ви сеира, чак не смогвам. Корекция : ами специално -ТИ . не искаш помощи / жълти стотинки / кютай си и остави хората да ги вземат. Стойността на парите е различна за всички. Всеки мери с неговата ролетка.

пп. цитирах мнение на Рости / да ме прощава /, ама свят голям- всеки го тълкува според багажа.

топ коментар!!!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Faytona Виж публикацията
    топ коментар!!!
    Ти, нали си взе довиждане? Оставихме те да размислиш и се успокоиш, но пусти сърбел, не ти дава покой май.

Потребител
    Регистриран
    08.04.2012
    Пчеларски район
    Елхово

Е, убу де, ама за да вземат въпросните тяа пари, требе същите пари да додат отнейде.
    Ай да мъ светнеш ся, има ли безплатен обяд, освен сиренцето в капана?
    Али, заради вируся, са пуснале "файтонджийска" програма по Черноморието???
    Туриле сте си гъзо на пангара. Добре. Плащате осигуровки - пак добре. Ама, всички плащаме осигуровки, при това да не кажа в пъти повече от ЗП, който иска да ги избие с Де минджата ли беше, забрайх... Иии, като се минат едни 200 сандъка, които ти и Файтона явно ги немате за нищо, та сами се оправяте с тях, уточни/нете/: Кого другиго осигурявате? Сезонни работници, на колко часа, с какъв договор, с каква длъжностна характеристика, с какъв ценз, и най-накрая с какво работно време?
    Светни ме по тяа параграфе, па ако си у рамките на "БЕЛАТА" икономика, продавам моите пчели и идвам да гледам твоите (вашите)! Няма майтап, то що да се трепя при Хамериканци, Хавстралийци и други... дет не плащат дагоба... ):

Забранен
    Регистриран
    30.06.2017
    Цитат Първоначално публикувано от morriddin Виж публикацията
    Е, убу де, ама за да вземат въпросните тяа пари, требе същите пари да додат отнейде.
    Ай да мъ светнеш ся, има ли безплатен обяд, освен сиренцето в капана?
    Али, заради вируся, са пуснале "файтонджийска" програма по Черноморието???
    Туриле сте си гъзо на пангара. Добре. Плащате осигуровки - пак добре. Ама, всички плащаме осигуровки, при това да не кажа в пъти повече от ЗП, който иска да ги избие с Де минджата ли беше, забрайх... Иии, като се минат едни 200 сандъка, които ти и Файтона явно ги немате за нищо, та сами се оправяте с тях, уточни/нете/: Кого другиго осигурявате? Сезонни работници, на колко часа, с какъв договор, с каква длъжностна характеристика, с какъв ценз, и най-накрая с какво работно време?
    Светни ме по тяа параграфе, па ако си у рамките на "БЕЛАТА" икономика, продавам моите пчели и идвам да гледам твоите (вашите)! Няма майтап, то що да се трепя при Хамериканци, Хавстралийци и други... дет не плащат дагоба... ):
    и на теб гаранция ти давам, зидач, мазач, фугировач, мияч, готвач, детегледач, държавникостояч работещи на 8 часа, спокойно сам може да си отглежда 100 пчелни семейства ... от там натаък те оставям да смяташ, колко пчелни семейства може да отглежда пчелар който знае какво прави занимаващ се само с това!!! плюс двама трима хамали в пика за макс 30 дена сборно за годината ... без това сте извадили калкулаторите, смятайте знам, не ви е угодно тая сметка която ви предоставям на тепсия, и ще запознат заядливите въпросчета на парче, хубав ден

Потребител
    Регистриран
    04.05.2012
    Пчеларски район
    Северно от София
    Колегата zapstojan зададе такъв въпрос но никой не го коментира,а вихрушката около файтона го от отвя.Та профитата,при цялото ми уважение към тях,без грам ирония като изключвам схемаджийте,а такива колкото и странно да е,има и при хобитата.та някои профита,ако продават мед на дребно ,дали калкулират изцяло тази си дейност
    Ако ДА-евала.Ако, не,дали не продават повече от хобитата и накрай да не се окажат по сиви от тях

Потребител
    Регистриран
    08.04.2012
    Пчеларски район
    Елхово
    Цитат Първоначално публикувано от Faytona Виж публикацията
    и на теб гаранция ти давам, зидач, мазач, фугировач, мияч, готвач, детегледач, държавникостояч работещи на 8 часа, спокойно сам може да си отглежда 100 пчелни семейства ... от там натаък те оставям да смяташ, колко пчелни семейства може да отглежда пчелар който знае какво прави занимаващ се само с това!!! плюс двама трима хамали в пика за макс 30 дена сборно за годината ... без това сте извадили калкулаторите, смятайте знам, не ви е угодно тая сметка която ви предоставям на тепсия, и ще запознат заядливите въпросчета на парче, хубав ден
    Не съм съгласен с това ти твърдение. Защо ли? Ами защото аз съм се грижил за 150 семейства и, както сам споменаваш - съм ги отглеждал. Но не сам, а заедно със семейството си. Ако бях сам, нямаше да ги отглеждам - щях просто да ги гледам. Има една разлика, нали така?
    Сега, когато съм наистина сам, преценявам че понеже съм си малко мързелив, не мога да се справя с повече от 40. Над тази бройка, ще правя компромис или с качеството на грижите си за семействата, или с и без това малкото време което имам, за да се радвам на простите неща в живота.
    Бих могъл да ги направя 200, но това са 3 пчелина, бягане от един на друг, наемане на адекватни работници (които разбира се няма да работят както бих искал аз), съответно качеството на продукцията ми няма да е сравнимо с това от онези 40 семейства, които отглеждам сега и т.н.
    Ето ТАЗИ сметка съм си направил аз, при това отпреди доста години и тя не, че не излиза, но не ми харесва. Затова и съм против всякакво подпомагане в пчеларството.
    Споменавал съм и преди: Ако не можеш да произведеш наистина качествен продукт, няма и как да го реализираш (продадеш). При това положение, или се корегираш, или се захващаш с нещо друго.
    Но, при 200 семейства, да се плаче, да се създават конфликти, че дори и да се коментират едни 1400лв., е смешно поне за мен. За един ще съм прав, за друг не толкова, обаче аз така ги виждам нещата.
    Поздрави!
    Димитър Димитров

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Братчеда го питаха колко Ка съндъка брои той не отговори, навярно информацията има някакъв гриф. Ама и Петка(5ка) да са все пак има надежда за българското пчеластво.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •