За който още има съмнение за цените в близко бъдеще. http://pik.bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%...ews437473.html
Преглед за печат
За който още има съмнение за цените в близко бъдеще. http://pik.bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%...ews437473.html
Можем да разсъждаваме и в обратната посока:
Мед от Украйна ще се внася с високо мито и за да има ефект, то логиката диктува, че ще бъде по-високо от това на България.
Хмм... Чакай да се замисля... Русия гони голям вносител, ЕС не е сигурен пазар за Украйна, защото нито има нужда от толкова слънчоглед, нито отговаря на някакви изисквания този мед.
От България към Русия редовно пътуват ПРАЗНИ тирове, а в обратната посока понякога дори има свободно място. Тоест, от България към Русия може да се намери много евтин транспорт.
Ако Русия наистина направи украйнския внос непривлекателен, то здравствуйте братья и сестры. :laughing:
И аз мисля,че трябва просто да се преориентираме към други пазари и да не сме толкова зависими от мачкащия ни ЕС във всяко едно отношение.Българският мед е качествен и не трябва да се слага под един знаменател с украинския и южноамериканския мед.Да не говорим за китайския мед,който е със супер ниско качество.
Просто трябва да стане ясно на тези които ни купуват стоката,че "Хубавото и евтиното са в два различни магазина".Добри пазари са примерно арабските страни и централна Азия ,където меда е доста скъп продукт.Знам,че условията и изискванията по експорта са сложни,но все пак е вариант за по-добра цена на качествените ни продукти.Руския пазар също е доста добра алтернатива и както е написал Дамянов,транспорт има и то евтин!
Мислиш ли ??
След всичкото плюене на "официална България" с/у Русия очакваш нещо от руснаците ?!
Пък и доколкото си спомням имаше ембарго и за нас някакво...
А защо си мислите че Путин ще иска нашият мед след като му провалихме Южен поток. Миналата година доста производители на ябълки пропищяха след като руснака затвори границите за нас българите.
Другаря Путин ни иска целокупно, точно както едно време.Неще само медеца.
Аз соца няма да го коментирам, но да се върнем на статията която публикувах. От нея, аз оставам с впечатлението, че Русия налага ембарго на Украйна. Няма да позволи внос на техни храни, включително и пчелен мед. От друга страна ЕС заявява готовнос да махне квотите и едва ли не да изкупи всичко от Украйна с "добрите намерения" да я приобщи. А както е ясно Украйна е по-голям производител на мед от нас и то с не по-лошо качество, каквото и да си говорим тук. За съжаление мисля, че цената на меда на едро у нас ще падне още и това не ме радва.
Да говорим за пчели ! :)
НЯКОЛКО СТРАНИЦИ НАЗАД НЯМА НИТО ЕДНА АКТУАЛНА НОВИНА.Spam;Spam;Spam;Spam;Spam;Spam;Spam;Sp am;Spam;
Може ли някой да почисти?
От тази тема можем да извадим мнения и да ги разхвърляме по другите. Това което остане отива в коша или в някоя СПАМ тема. Няколко дни ще почивам активно и ще ги започна.
Триенето е много лесно, оправянето на някоя голяма тема е ужаса. Докато не го видят, няма да го разберат sweating;
Добре де уважаеми модератори не я разчиствайте ама поне пускайте предупреждения за спиране на спама. Не само, че не го правите ами активно спамите. Няколко спамчета не са проблем ама няколко страници са .......
Аааа, тука спам няма : тука са само "Актуални ..........!:bigsmile: Абе ,според гледната точка ! То и без това форума няма да стане "Александрийската библиотека" дори Матеев да я направи в електронен вид ! Пишете бавно ,четете бързо ,това му е цаката..........................
Форума е такъв, какъвто вие самите си го направите. Модераторите се опитват да въведат накакъв ред поне малко от малко, но не забравяйте, че те не са ви роби. Модерирането е на доброволни начала, и се прави само когато някой модератор има време и желание да благоволи да забърсва лайната след вас. Ако обаче много осирате различните теми, не се сърдете, че модераторите не насмогват да почистват. От мене помощ не чакайте - напоследък аз съм претоварен с други задачи, така че каквото модераторите решат да направят, това ще бъде и облика на форума.
Ако искате във форума да има по-малко спам, ами не спамете. Не се опитвайте да си го изкарвате на модераторите. Ако не сте доволни от спамаджиите - ами давайте им отрицателни ръчички, и аз ще съм този, който ще поеме отговорноста да изхвърли от форума лидерите в спаменето.
Категорично заявявам че от както съм в този форум нямам спам. Мисля че имам пълното право да изисквам това от другите и да подбутвам модераторите да се намесят когато се прекалява. След като не съм срал " лайна " във страниците на форума не желая да гледам, мириша опитвам и т.н. лайната на останалите.
Искаш ли и тебе да те направя модератор? Мисля че ти си човек, който е доказал съвестно отношение и разумно поведение в този форум. За мене най-важно е вътрешното чувство за справедливост, а форума се нуждае точно от такива модератори. Другото важно нещо е моето доверие към всеки един модератор, но ти вече отдавна го имаш. :)
Кажи ДА, и след 5 минути получаваш модераторски права.
Приемам забележката!
Просто гледаме да е приятно за всички и възможно най-много колеги да са доволни.
В сериозните теми, почти няма спам или просто е въпрос на време да изчезне.
През целия ден следя за обиди и заяжданици, а те директно се трият. Колеги ми се обаждат по телефона и ми казват когато има проблем. Тъй като спя всеки ден различно, то в 70-80% от случаите - при проблем, ставам от сън и влизам във форума.
Като ми се обадят, а не съм до компютъра - влизам през телефона и най-грубите издънки заминават.
Лафчето го оставям стига да не пречи в момента, а после го затривам. В някой теми направо предупреждавам, че лафа ще изчезне и в колко часа.
Къде го има това???
Вярваш или не... форума е почти невъзможно да остане без поддръжка(така да се каже), но е много трудно всички да са доволни.
Всеки от модераторите работи по форума точно толкова, колкото може, когато може и както може. Нито си държим сметка един на друг кой колко работа е свършил, нито Матеев ни държи такава.
Матеев правилно ти казва, че всичко е до съвест, но и компромиси с участници. Няма как да режеш лафа, а колегите да са доволни.
Кажи "ДА" и ще видиш, че нещата са точно така.
Аз съм благодарен на модераторите и на Матеев, че полагат грижи раздават от собственото си време и труд в полза на форума. БЛАГОДАРЯ
Радвам се, че се случи и настоящата дискусия и дано повече участници са я забелязали и се съобразяват.
С оглед на по-доброто разбиране на процесите във форума, нека малко изясним понятията. Говори се за СПАМ, но реално аз такъв тук не съм виждал. Какво е спама? Ето определението за спам от Уикито:
Спама в един форум най-често се използва за две неща:Цитат:
Спам (spam) е използване на среда за електронни комуникации за масово изпращане на нежелани съобщения. Най-известната форма на спам е под формата на съобщения с рекламно съдържание по електронната поща. Спамът е използван и с други цели и използвайки други медии, като Usenet, търсачки, уеблогове, ICQ, IRC и SMS.
Спамът, разпространяван чрез услугите за моментни съобщения е по-известен като spim.
1. Послания с открито или прикрито рекламно съдържание.
2. Средство за умишлено отклоняване на темата с неудобно съдържание в друга посока или заливането и с безсмислени спорове и предизвикване на флейм (тролене)
Спамът е умишлено, целенасочено действие!
В темите на абсолютно всеки форум се получава друго - offtopic съдържание. Това е най-често е неумишлено и безвредно отклоняване от основната тема в друга посока или просто излишен, понякога и безсмислен коментар.
Към него трябва да се подхожда внимателно и да се проявява определена толерантност, защото това е човешка слабост, присъща на всички ни. Трябва да се има в предвид и факта, че форума е открит и масов и в него пишат хора с различно ниво на образование, комуникативна култура и характери.
В случая ролята на модераторите се свежда до периодично почистване на сериозните теми от offtopic постовете и обръщане на внимание на бърборковците, които превръщат всяка тема в чат.
Наистина тук няма спам , а офтопик (извън темата). Може би няма да е лошо да се направи една тема "лавче", която да е с минимална модерация и в която да си бърборим. Останал съм с впечатление, че от всичките животновъди пчеларите са доста по-интелигентни и със сигурност ще има доста теми за разговор.
Че то си има бре http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=108,
Русия забранява вноса на турски авточасти!Е, много скъп тоз самальот бре? Айде сега пак сваляйте руски птички!sweating;
Тук става дума за свалянето на Ердоган.Един от начините е създаване на икономическа "бъркотия" и не само............Турската власт не признава сегашната власт във Сирия.В момента,в който Турция признае Асад всичко ще си доиде на място.Но да не забравяме и задокеанския "брат".....
Той Путин май не останаха много държави с които не се е скарал. Популизъм , популизъм ,ама след някоя година ....
Брей, Кличко най-накрая падна. Тайсън Фюри го детронира. Невъзможното се случи. Голям двубой!
Според мен, нещата ПАК опират до потока на парите. Вижте картата. Само Турция от граничните държави е способна да помага на ”опозицията”. А те могат да предложат петрол, исторически ценности(за тях не са ценни) за без пари и евентуално обещания(не струват). Е кой помага на ислямска държава в Сирия? Трудно е и политически не е много изгодно да обвиниш официално силен съюзник на НАТО, че безочливо прави пари на гърба на белия свят.
Естествено,че става въпрос за пари...Доброто не може да съществува без злото.Има един "ян" и един "ин",а на всички останали им трябва покровител и се намират м/у тях.Всеки е свободен да избира,кое е доброто,кое е злото,но и двата избора струват скъпо...още по скъпо струва ако избереш и двете,А всички знаем,какво се случва с кучето пазещо две порти....За съжаление,България е "избрала" да пази и двете порти.......Без значение кое се избира САЩ или Русия,ще е за добро,но избора трябва да е един.
Голям автогол си вкараха турците с този свален самолет.На всички е ясно,че е провокация и удар под кръста от страна на турците,само не ми стана ясно кой му даде такъв акъл на Ердоган и подкрепа,явно НАТО и американците,но не прецени колко много ще навреди на страната си.Дано поне веднъж и ние да имаме полза,че руските туристи няма да ходят към Турция,и е нормално да се насочат към България.Но кой каквото си направи в крайна сметка.Големи рестрикции ще има и за турските фирми,изобщо турците се прецакаха много яко.
Идеята за сваляне на руския самолет явно е на Америка.Те не могат да преживеят добрите отношения между Турция и Русия.
Братушките умишлено провокират и търсят цаката на Ердоган.Дали със сваления самолет,дали по друг начин конфронтацията се предизвиква умишлено.
А,ако не бяха свалили самолета,самолетите малко по-малко щяха да облитат по навътре в Турска територия,а може и някоя бомба да изпуснат......И в двата случая,через конфронтация с Турция, Руснаците търсят "повод" да разположат по мощни оръжия и да овладеят района......Кой знае,може и да играят заедно....
Ще взема малко да ви опонирам ,че иначе ще заспите в унес по вашите братушки.Не забравяйте ,че русия изнася газ и др. ,но внася храни.Нали разбирате ,че освен дрънкане на оръжие ,трябва и да се яде.Помните ,че има санкции от евросъюза -нали.За овладяването на Сирия се сещам за овладяването на Авганистан.Май тогава си отиде ссср.Сега при тази ниска цена на петрола и газа ,да не си отиде рф.Давайте ,готов съм и на всичките ви атаки лично към мен.
Чанко ти нямаш нужда от провокация...знаем,че си "винаги готов" дааааваиии.
Хайде малко материал за размисъл.http://www.dw.com/bg/%D0%B2%D0%B0%D1...%80/a-16585928 Много години минаха но има и такива ,които помнят главните герои.
"На международно ниво е заявено, че СССР влиза в Афганистан на принципите на „пролетарския интернационализъм“ и в отговор на нееднократните молби на ръководството на страната, и лично от президента Хафизула Амин, за оказване на военна помощ в борбата с антиправителствените сили." Малък цитат от нета.Не ви ли прилича на сегашната подкрепа за Башар Асад.
Много си прав според мен. Аз отдавна мисля, че американците и руснаците отдавна играят заедно на ниво тайни служби, другото е за парлама пред медиите. Целта е да се струпат повече оръжия в региона и да се преговаря с по-силни аргументи след ерата на ИД, когато доиде етапа на плячкосване и подялба на Сирия.
Става въпрос единствено и само за пари и в Сирия и в Украйна.
Много е интересно как човек винаги ще намери как да изтълкува фактите за да паснат на предубежденията му. Леле колко ще я втасат турците от руското ембарго. Само преди няколко месеца когато ЕС налагаше санкции на Русия, това беше жалко и обречено на неуспех.... нооо сега когато Русия налага санкции тежко и горко им на турците.
Същото е положението със сваления самолет. Когато американците пускаха бомби над Сърбия, събаряха мостове а бомбите им падаха на къщи в България това беше лошо и когато сърбите свалиха американски стелт това беше национален празник, ноооо сега когато руснаците пускат бомби и убиват тюркмени а турците им свалиха самолета това е лошо, много лошо.
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...ancite-6046313
Докато американците и руснаците си играят на война, ЕС спечели Украйна и Турция.
http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/11/29/131941/
Нямам никакви предубеждения нито към Русия,нито към Турция.Загубите за турската икономика обаче ще бъдат доста големи.Само ще спомена големи проекти като "Турски поток"и АЕЦ "Аккул".Турците потриваха доволно ръце как ще продават ток и как ще станат разпределител на руския газ.Ще допълня,че всяка година 5 млн руски туристи почиват и си харчат парите в турските курорти,а това си е голям процент от общия брой туристи.
Отделно ще допълня ,че 60% от газа,който Турция потребява е от Русия,а алтернативни източници от такъв мащаб няма.....
В заключение ,без да съм русофил,Турция си вкара страхотен автогол ...
Той Ердоган се усети и почна да обръща палачинката. Два пъти звънял на Путин .....не знаел, че самолета е руски и тем подобни оправдания
"всяка година 5 млн руски туристи почиват и си харчат парите в турските курорти,а това си е голям процент от общия брой туристи"". Еее 2016 г ще има голям берекет за България.Пазете си меда за тогава.:laughing:
Ако бяха българи-да , но за разлика от нас , все още имат чест и достойнство
За тези, които си мислят, че Путин и Ердоган са се скарали след свалянето на самолета - вижте видеото долу. Това е на среща на Г20 ноември 2015г. на която Ердоган беше домакин.
http://aig-humanus.blogspot.bg/2015/...g-post_55.html
Отношенията започнаха да се обтягат още, когато Путин анексира Крим - заради кримските татари (които всъщност са българи). Ердоган се опитва да ги вкара под крилото си по религиозна линия. След това Путин призна арменския геноцид. Нещо което еврпейските лидери срамно премълчаха за да не си разваляли отношенията с Турция. Всъщност и двамата са един дол дренки, престъпници с мания за величие.
А иначе обтягането на отношенията м-у тях мен лично много ме радва. Сега ако имахме и умен премиер, който да знае как да се възползва от цялата ситуация, ама едва ли.
"Турски поток" отиде в небитието още преди инцидента / експертите още в началото казваха че е иконономически неизгоден/ ,а АЕЦ-а си е руски проект на турска територия. Турция добре си пази националния интерес. Предполагам ,че е калкулирала възможните рискове.
OОПА. ПАК ГРЕДА:tres:
Не знам вече на кого да вярвамеsweating;
Ако повярваме на тази статия, която изглежда много добре написана и в която се цитират хора които са много навътре в бранша, излиза че ПРИКАЗКИТЕ ЗА ЕВТИНИЯ УКРАИНСКИ МЕД КОЙТО СРИНА ЦЕНАТА В ЦЯЛА ЕВРОПА СА "МРЪСНА ПАРТЕНКА*" Тези които не разбират руски могат да разгледат табличката където се вижда коя страна колко украински мед е купила през 2014 и 2015 до октомври. Там ясно личи че нашите мили изкупвачи запазват едно ниво от около 400 тона. Веднага поглежадаме към големите вносители в Европа и изненадата е пълна. Германия намалила вноса от 11472 тона на 8069 тона, а Полша 6976 тона на 3837 тона. Цялата таблица е публикувана в доказателство на изказана теза за СПАД В ИЗНОСА НА МЕД ОТ УКРАЙНА.
НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ?!?
МАЛКО ФАКТИ
Тезата за украинския мед мнооооого се хареса на нашите изкупвачи. И се пропагандира от всички тях.
Един от големите играчи на нашия пазар и участник в нашия форум услужливо мълчи по темата.
Украйна е много голям производител на мед.
От 01.01.2016 украинския мед ще влиза БЕЗ МИТО в Европа.
Аржентина има голям излишък от мед.
САЩ имаха добър сезон и са внесли по-малко.
Въпреки добрия сезон САЩ имат най-високата цена от много години.
През септември част от нашите изкупвачи (позапълнели вече складовете) обявиха тоталния спад в цената и свалиха нивото до 4,50-4,80 лв/кг, а друга част от тях си продължаваха доста време да си купуват на обявените преди това цени.
Ще пусна същия коментар и в темата за цената на меда.
Хайде нещо за душманите.Радвайте се на конкуренцията. https://www.youtube.com/watch?v=k7XJ1gwNINY
Що да не се радвам... И базата им база, и филмът им филм...
Дали в БГ има подобни?
[QUOTE=koragroup;77582]Що да не се радвам... И базата им база, и филмът им филм...
Ти към душманите ли се броиш.Като ти гледам червените ръчички -май -да.
То и Унгария е член, ама... Чехия е член, ама... Полша и тя е член, ама... Ама тях ги управляват "членове". За нашите управници това само с много извратена фантазия може да се каже. Те направо са се натопили до кръста във водата.Чисти п...и.
П.П. Речник:
"Човек натопен до кръста във вода? - Дупе давец!" Своето дави. Чуждото дава.
"Чисти п...и."- Изкъпани в чист поток патки. Патка- птица пословична с интелекта си. Който си е помислил друго ...