Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Страница 7 от 18 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 864

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    Това което казваш няма нищо общо със земеделието ка моли с пчеларството. Търсиш повод да се заяждаш!
    Не търся повод да се заяждам, а търся пример да ви го кажа с по - малко думи, че ми омръзна да повтарям, а и на Борислав Александров, Калин и, и ..също. Всеки един отрасъл би искал субсидии, и ако може да са повече и повече. Само им кажи, че ще има и ела ме виж.

Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Тия за работници ли ги броиш? Ако не можеш да им повериш да носят кошери, то, какво ще им повериш? Трактора, телетата или друго? Тях сме обречени да ги храним, без да работят. Така е по света, така е и у нас и в това всъщност няма нищо лошо, нарича се хуманно общество, въпреки че е движено от съвсем егоистични подбуди - да няма бунтове на гладните.
    Искам да кажа да гледат кошерите ми. За обща работа стават

Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Знам как да не знам. През 2011 нали беше същото сега кое ще му е по-различното... 20-30 дружества подкрепили а къде са членовете им та само тукашните които са подкрепили са едно 500 души, щом са подкрепили що не дойдат в София на 10.12???? в най-добрия случай 10-20 души или само с гласуване "ЗА" и един подпис на декларацията.... Или като предният път ще протестираме ама пред областна управа че да не се харчим до София и сме заети и резултат пред областна около 20 от 500....

Никога не съм казвал че ще фалирам заради подпомагането, дори се радвам ако някой каже че благодарение на това е направил наистина нещо ... А как се оправям е това е говерено и преди като понеш от добиви, себестойност на меда, пазар....

и друг път съм го писал - преди когато бях с няколкостотин семейства ходих из селото и предлагах по 50 лв надник на ден дори за половин ден и никой не искаше, но това не ги спираше на другия ден да дойдат и да ми казват дай ми 5 лв. за хляб ще ти ги върна като бабата вземе пенсия...
    Е и при нас има такива , но има и такива на които им се работи

Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Мислим едно и също, казано с различни думи. Ще се повторя , но няма как. Не е възможно хоби пчеларите и професионалните такива да мислят по един и същ начин. Те имат малко общи интереси. Аз нямам намерение да ставам професионален пчелар, който с това да си вади хляба. Затова и няма да ида на протеста. Това не значи, че отричам субсидирането под някаква форма на опрашването като услуга, по-скоро обратното. Лошото е, че стойността на опрашването няма да се оцени, докато не изчезнат кошерите на пчеларите. Преди това никой няма да повярва на такива приказки. А понеже, със субсидии или без, кошерите няма да изчезнат, няма и как това да се провери.
    Разбрах те напълно.

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Нееее,нито са конкуренция,нито са противници,нито са с "малко общи интереси"...язък за километрите.
    Имат един единствен общ интерес и това е изкупната цената,която зависи от НЕ пчелари.
    За да се повиши изкупната цена трябва да се спре вносния мед според мен. Това също го има предложено, ако не се лъжа.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    За да се повиши изкупната цена трябва да се спре вносния мед според мен. Това също го има предложено, ако не се лъжа.
    А какво/кой ще ги накара да го спрат?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А какво/кой ще ги накара да го спрат?
    Субсидиите.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Субсидиите.
    Така съм съгласен.

Потребител
    Регистриран
    08.04.2012
    Пчеларски район
    Елхово
    ГоУем смех...
    Единение в сектора, а?
    Кога?
    Значи, бай хЕй ще цоца субсидийки, щото е чул /видял/, че комшията или дружката му взема някакви пари от пчеларство. Естествено, решава да задмине комшията. Прави жалки съкращения на семейния бюджет, закупува кошери втора, трета, или 18та ръка, бута две шепи пчели вътре(най-вероятно хванати от гората, или съвестно купени псевдо-рояци от някой циганин), и създава пчелин. До тук всичко изглежда добре. Харно, ама прави една сметка: Комшията изкара по 250лв. от кошер, та аз ако ги напрая 100 сандъка - взимам 25 бона... Да, ама поради високото ниво на знания в пчеларството, след година, най-много 2, Бай Хей се занулява, или пада под 50% откъм семейства. Ето момента, в който почва да реве за помощ - било то деминимис, било Млад фермер, все тая... Да речем, че ги получава. Продължава същата практика - на другата година - същия резултат. Пак реве, пак му дават.
    Дотук добре.
    АМА!
    Аз не съм ревал за помощ, субсидия и прочие, пък видиш ли, дали щото съм 3то поколение пчелар - моите не мрат.
    ОБАЧЕ, бай хЕй е направил огнище на всички заболявания във военните си сандъци, а те отстоят на няма и 500 метра от пчелина ми?
    Същевременно е станал член на местното дружество (ако е само едно, де), та се ползва с разбиране и протекция.
    И в крайна сметка, Бай Хей ми носи зарази, има се за пчелар, реве за субсидии... и, МОЛЯ ви се - иска да протестирам срещу системата?????
    Хайде, холан...
    Кога мен са ме жилили пчелите, такива са скачали от ръба на килима.
    Пари трябвали... Ами трябват, ми - ако правиш сервиз за автомобили, кой ще ти даде пари за машини и консумативи?
    Е, щом не успяваш в бизнеса си - има едно понятие ФАЛИТ! И после, или ставаш пазач, или си резервираш контейнер от НеоТитан...
    Те така.

Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Така съм съгласен.
    Протеста не е само за субсидии

Страница 7 от 18 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •