Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Направиха ми впечатление доста неща. Всички тях си ги знаем и ги дъвчем редовно във форума но в тази статия са събрани на едно.
Няколко хиляди човека са влезли в сивия сектор в резултат на провежданата политика. Това че са фалирали е малко преувеличено, пък може и да не е. И аз бях фалирах с тоя добив и ако не беше страничен доход от продажба на имот със сигурност или трябваше да разпродавам част или да търся заем.
Политиката е изцяло към зърнарите и тяхното облагодетелстване. Неоспорим факт. Това влива мнооооооого пари в чужди компании за механизация, препарати, семена и т.н. Неоспорим факт. Сега да се запитаме за приоритет на пчеларството. Ми какви пари ще донесе това на световните концерни? Нищо. Борба със пръсканията с пестициди- кауза пердута. Ако не бяха толкова мега изнагляли с тея неоникотиноиди и там нямаше да има проблем.
Силното намаляване на семейните ферми и тенденция към изчезването им. Неоспорим факт.
Като изключим последния абзац статията ми харесва като цяло и смятам анализа който прави за доста точен.

п.п. Ти Атанасов, голям привърженик на ГЕРБ ли си?

Да, бръмнали са на струната ти. Харесва ти статията, защо ти предлагат виновник за твоите неудачи. Не ми се пише, че знам колко си обидчив, но БГ-то се натискаше за Европа, БГ-то избра пазарна икономика и капитализъм. Това е демокрацията, мнозинството решава. И при мен нещата не са цъфнали, но немога да ридая за соца. Който не е ефективен, сменя попрището. Така стана и със соца, неефективен- фалира и дойде капитализма. Не долюбвате неговата демокрация, но това е най-доброто измислено от човека.

пп. Това за герб, пък как ти хрумна. Навярно си мислиш, че при БСП, ще валят пари за пчеларите.