Аз съм любопитен човек започнах да чета темата отначало за да вдена за какво иде реч по прочетох 15 ина стр. и се изумих а ме чакат още 159 отказвам се явно ми липсва усет да прочета между редовете.
Нямам идея как се работи с японка то и с другите толкова имам ама карай.
Щом тази тапа в японката е целогодишна то през лятото това не е ли проблем от теорията знаем че за пилото е нужно 34-35 градуса с което са заети 50% от пчелите + градеж но за другите пчели и запасите им е нужна доста по ниска температира може би с около10градуса.От практиката знаем че лятото пчелното семейство се нуждае от прохлада не е нужно да уточнявам защо та лятото в японката има ли я тая тапа и дали температурата в целия кошер е една и съща. Защото при разборният кошер по данни от теорията не се топли обема на целият кошер ами където е пилото пчелите си откачат крилете и започват да им треперят гръдните мускули и затоплят и т.н. но на мен ми е интересно лятото какво става при разборният при пилото и младите пчели е 34-35 градуса ама в крайните пити със запасите и старите пчели е много по хладно.
Колко е температурата в японката еднаква ли е в целият кошер и дали е постоянна лятно време и колко градуса.

Цитат