Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз съм любопитен човек започнах да чета темата отначало за да вдена за какво иде реч по прочетох 15 ина стр. и се изумих а ме чакат още 159 отказвам се явно ми липсва усет да прочета между редовете.
    Нямам идея как се работи с японка то и с другите толкова имам ама карай.
    Щом тази тапа в японката е целогодишна то през лятото това не е ли проблем от теорията знаем че за пилото е нужно 34-35 градуса с което са заети 50% от пчелите + градеж но за другите пчели и запасите им е нужна доста по ниска температира може би с около10градуса.От практиката знаем че лятото пчелното семейство се нуждае от прохлада не е нужно да уточнявам защо та лятото в японката има ли я тая тапа и дали температурата в целия кошер е една и съща. Защото при разборният кошер по данни от теорията не се топли обема на целият кошер ами където е пилото пчелите си откачат крилете и започват да им треперят гръдните мускули и затоплят и т.н. но на мен ми е интересно лятото какво става при разборният при пилото и младите пчели е 34-35 градуса ама в крайните пити със запасите и старите пчели е много по хладно.
    Колко е температурата в японката еднаква ли е в целият кошер и дали е постоянна лятно време и колко градуса.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 01.07.2016 в 11:25. Причина: Доплнение

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •