Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Slavi13, намери развит разборен кошер с мрежесто дъно и погледни отдоло.
    Имах кошер поставен в-у пристройка. Кошера беше 10 рамков ЛР, два корпуса плодник и един магазин.
    Когато минавах покрай пристройката и поглеждах нагоре, през мрежата не се виждаха рамки.
    Вечер когато се прибираха всички носачки, между мрежата на дъното и рамките /разстоянието е 4 см./ пчелите се притискаха като плочка кюспе...
    Колега, това да виждаш питите отдолу през мрежестото дъно, дава ли полезна информация? Питам, защото имам възможност да сложа всичките си кошери така и да минавам отдолу да ги оглеждам, но дали си струва?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Колега, това да виждаш питите отдолу през мрежестото дъно, дава ли полезна информация? Питам, защото имам възможност да сложа всичките си кошери така и да минавам отдолу да ги оглеждам, но дали си струва?
    Не знам дали дава полезна информация. Такова място бах избрал, не за да гледам дъното, но дъното се виждаше без усилия.
    От този случай знам, че на дъното на разборен кошер се образува тапа, каквато е показал Vasilevsa, само дето моя кошер беше 10-рамков.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    За тази система кошери научих от тази тема за което на мен ми беше доста полезна. Нямам големи познания в пчеларството, но пък ми харесва когато хората вървят срещу общоприетото и калъпа. Харесва ми това, че независиш от цената на восъка, цената на рамките и т.н. като се тегли чертата дори и да имаш по-малко добиви ще си на плюс 100%. Незнам защо така със заяждане и агресия влизат хора в тази тема вместо да се радваме, че има споделен опит от хора който работят с тази рядка система за нашите земи. На мен пък ми е полезна и незнам защо си мислите, че пък написаното от вас по други теми където си мислите, че сте вещи е вярно на 100%, а тук написаното се оборва до последната думичка. Абе мнооо сте странни в тоя форум честно аз и аз не съм много свестен ама половината тук напрао избивате рибата.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •