Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 169 от 186 ПърваПърва ... 69119159167168169170171179 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,681 до 1,690 от общо 1859
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Не само в тубата ами е и в мобилното приложение beehive ,където ме поздравяват хора от цял свят виждат ми кошерите питите семействата общуваме. Имам сумати последователи там. ма все има някой не разбрал, не чул, не видял.

Моля да кажеш кое е приложението, че ми стана интересно Да не би да е само за iPhone?
    При пчелите има мед, защото има ред!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Моля да кажеш кое е приложението, че ми стана интересно Да не би да е само за iPhone?
    Незнам дали е само за айфон написал съм как се казва beehive

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Клишо, сешоара духа студено и гони пчелите с него нали се сещаш, че сешоара може да духа и студено само. Аз вадя мед за 15 минути по моя начин не съм снимал видео щото никой не се нави да стане режисьор. Я Клишо погледния моя коментар под видеото там добре съм го стригосал тоя руснак или искаш превод? Това изпълнение на японски кошер няма нищо общо с това, което трябва да бъде нищо не е изпълнено както трябва. Корпусите с мед как ги отделям много просто изрязвам с макетно ножче клея между корпуситте и после прерязвам питите със струна повдигам леко корпуса да поокапе меда и го свалям в тава където веднага режа питите стръсквам пчелите и слагам в чувал който се затваря времетраене 15-20 минути. Клипа, които си дал за коментар, както и клиповете на украинеца Сергей Резников за пример затова как не трябва да се работи с Японски кошер.
    Коментарите погледнах бегло,след като гледах клипа,някой му обясняваше,че имало значение и от породата пчели с които работели японците....Аз не знам,така ли е или не.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kli6o Виж публикацията
    До Всилевса и Слави! Бихте ли коментирали този(https://www.youtube.com/watch?annota...&v=NwQezck3vhs) клип? Имате ли клип,как го правите вие,как отделяте корпусите с мед? На този клип или човека не го прави правилно или е доста неприятно упражнение! Гледал съм,че японците ползват и сешоар,той каква роля играе и не топи ли восъка?
    Да, ще коментирам.
    Според мен това са корпуси с вътрешен размер 35х35 см. с височина около 20 см. Това не са корпуси на Варе които са с вътрешен размер 30х30 см., много внимателно прегледах записа.
    Виждат се 8 пити с голямо растояние между питите, по-голямо от 12 мм.
    Кошерът е на 6 корпуса с височина около 120 см.

Този който е заснел клипа казва, че "японският кошер не е оправдал очакванията", такова е и името на клипа, през цялото време в клипа, пчеларя твърди и ни убеждава, че не е необходимо да отглеждаме японски тръвни, и че стандартните кошери са много по-добри от японките.

Моят коментар:
    1. това не е стандартна японска тръвна, която има вътрешен размер 22х22 см.;
    2. не знам защо рускоговорящите си падат по вътрешен размер 35х35 см., но аз считам че точно такъв е размерът на корпусите. При такива размери 35х35 см, и при размерите на Варе 30х30 см., не може да се говори за японска тръвна. Т.е. казва се че японката не е оправдала очакванията, но се дава клип с кошер, който няма нищо общо със стандартният японски кошер.
    3. това не е стандартна японска тръвна, и заглавието, че "японската тръвна не е оправдала очакванията" е чиста манипулация на търговеца. Това е "хибридната война", която търговците на ВО и лекарства водят в медии и сайтове, против кошерите които не ползват рамки.
    4. при свалянето на горният корпус си пролича, че този пчелар никога не е отглеждал японски тръвни, срутваха се пити в корпусите и т.н. Пълен начинаещ, който нещо е прочел, експериментира некадърно и пише убедително за твърдо не.
    5. Пчеларя се оплаква от роене и от липсата на мед, но нищо не казва какво е направил, само хленчи. Василевса ми е споделил няколко от неговите идеи против роенето, които са работещи, но го питайте него, това са си негови разработки.
    6. мравки, много мравки, за какъв мед ще си говорим при толкова мравки?????

Това е коментарът ми.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Сега се сетих за:
    7. Когато този пчелар отряза най-горният корпус, разряза пилото. Пилото много ясно се вижда и пчеларя го показва. За мен това е нереално, защото под това пило има още 4-5 корпуса, които ужким са усвоени от пчелите. Какво има под това пило, празни корпуси ли има, или изградени с празни пити корпуси, не се казва. Тук има лъжа!!!
    Под това разрязано пило няма 4 корпуса с пило, там има празно пространство.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Много ми е интересно за стопирането на роенето и по точно какви мерки се вземат ще чета с интерес.

И да попитам нещо,как се случва отводка от тази тръвна , но моля без преписване от интернет по скоро ваш опит.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Много ми е интересно за стопирането на роенето и по точно какви мерки се вземат ще чета с интерес.

И да попитам нещо,как се случва отводка от тази тръвна , но моля без преписване от интернет по скоро ваш опит.
    Токо, аз лично няма да ти кажа нищо, защото първо ни атакуваш без да разбираш нещата, а сега ни молиш за информация.

Червен картон! Ха-ха!

Сега се сетих, токо, тези неща за които питаш са коментирани и развити отчасти е този форум, намери ги.
    Този пост е редактиран от slavi 13; 30.06.2016 в 22:08.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Сега се сетих за:
    7. Когато този пчелар отряза най-горният корпус, разряза пилото. Пилото много ясно се вижда и пчеларя го показва. За мен това е нереално, защото под това пило има още 4-5 корпуса, които ужким са усвоени от пчелите. Какво има под това пило, празни корпуси ли има, или изградени с празни пити корпуси, не се казва. Тук има лъжа!!!
    Това е оплюване на системата от човек, който няма хал хабер как да работи с нея. предполагам ,че може би е местил корпуси правил ротации, което в случая е пълна глупост. Клиповете на този човек и на Сергей са пълна антиреклама на безрамъчното пчеларство.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Да, ще коментирам.
    Според мен това са корпуси с вътрешен размер 35х35 см. с височина около 20 см. Това не са корпуси на Варе които са с вътрешен размер 30х30 см., много внимателно прегледах записа.
    Виждат се 8 пити с голямо растояние между питите, по-голямо от 12 мм.
    Кошерът е на 6 корпуса с височина около 120 см.

Този който е заснел клипа казва, че "японският кошер не е оправдал очакванията", такова е и името на клипа, през цялото време в клипа, пчеларя твърди и ни убеждава, че не е необходимо да отглеждаме японски тръвни, и че стандартните кошери са много по-добри от японките.

Моят коментар:
    1. това не е стандартна японска тръвна, която има вътрешен размер 22х22 см.;
    2. не знам защо рускоговорящите си падат по вътрешен размер 35х35 см., но аз считам че точно такъв е размерът на корпусите. При такива размери 35х35 см, и при размерите на Варе 30х30 см., не може да се говори за японска тръвна. Т.е. казва се че японката не е оправдала очакванията, но се дава клип с кошер, който няма нищо общо със стандартният японски кошер.
    3. това не е стандартна японска тръвна, и заглавието, че "японската тръвна не е оправдала очакванията" е чиста манипулация на търговеца. Това е "хибридната война", която търговците на ВО и лекарства водят в медии и сайтове, против кошерите които не ползват рамки.
    4. при свалянето на горният корпус си пролича, че този пчелар никога не е отглеждал японски тръвни, срутваха се пити в корпусите и т.н. Пълен начинаещ, който нещо е прочел, експериментира некадърно и пише убедително за твърдо не.
    5. Пчеларя се оплаква от роене и от липсата на мед, но нищо не казва какво е направил, само хленчи. Василевса ми е споделил няколко от неговите идеи против роенето, които са работещи, но го питайте него, това са си негови разработки.
    6. мравки, много мравки, за какъв мед ще си говорим при толкова мравки?????

Това е коментарът ми.
    Разработките ми са интелектуален труд, който споделям с близки приятели и не бих споделил публично. Ти знаеш, че постоянно анализирам и развивам технологията и я стиковам с нашата природа и пчела.

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Сега се сетих за:
    Да! Точно отрязването на пилото и разбутването на питите не ми допадна и за това зададох въпрос,към вас! Ако се работи така,то това не си е работа!

Страница 169 от 186 ПърваПърва ... 69119159167168169170171179 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •