Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 171 от 186 ПърваПърва ... 71121161169170171172173181 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,701 до 1,710 от общо 1859
    Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    vasilevsa Много поетично. Чудя се само защо когато се пита за нещо конкретно в теорията за моренето на акара се извъртат отговорите.

Общо взето нали това беше концепцията без третиране в ЯК и споделяне на резултати , а вие се засягате .Нормално е да има хапливи въпроси ,когато е нещо по различно 99 процента от пчеларите работят с разборни кошери.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Извинявай, още един въпрос - как.

И аз съм питал как точно, но конкретен отговор няма. Вероятността да се изразходва млечицето при повече открито пило намалява инстинкта им за роене, но е нужен и баланс между летящите и не летящите пчели и така контролираш докато им дойде датата(образно казано)за другия инстинкт събирането на нектар.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Не знам дали ще се види на снимката, но това е запечатването на гнездото отдолу, с телата на пчелите при малък диаметър на гнездото.

Запечатването с телата на пчелите е от стена до стена, и в ъглите на квадратния корпус, с телата на пчелите, и се случва само ако броят на пчелите е достатъчен за това запечатване.

Това е кошер на василевса!

Сега си представете тези пчели как ще се представят в стандартните кошери, каквито и да са, в които има стандартна рамка! Ще направят ли такава тапа с телата си отгоре и отдолу на пилото?

Никога не могат да направят с телата си, защо??????????????????????????????

Отговорът за мен е лесен, но искам всеки от вас да си отговори....
    Slavi13, намери развит разборен кошер с мрежесто дъно и погледни отдоло.
    Имах кошер поставен в-у пристройка. Кошера беше 10 рамков ЛР, два корпуса плодник и един магазин.
    Когато минавах покрай пристройката и поглеждах нагоре, през мрежата не се виждаха рамки.
    Вечер когато се прибираха всички носачки, между мрежата на дъното и рамките /разстоянието е 4 см./ пчелите се притискаха като плочка кюспе. Едвам се събираха.
    Тапат на Василевса е нищо пред тапата за която пиша. Тази тапа можеш да я видиш във всеки развит разборен кошер. Стига да можеш да погледнеш.
    Отгоре не знам за каква тапа говориш, но когато отворя кошера, м-у пчелите се виждат рамки.
    Намери начин да провериш това за което пиша и стига с тази тапа, а обърни внимание на количеството пчели. В разборния кошер са много повече, от там и мед повече.
    Успех!

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kli6o Виж публикацията
    Да! Точно отрязването на пилото и разбутването на питите не ми допадна и за това зададох въпрос,към вас! Ако се работи така,то това не си е работа!
    Не се работи така, не режеме пилото, не убиваме майката. Спокойно.
    Това което се дава в клипа е пълно безумие, и е антиреклама на безрамковите кошери. Търговци против кошерите без восъчни основи. На война като на война, всичко е възможно.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Имах кошер поставен в-у пристройка. Кошера беше 10 рамков ЛР, два корпуса плодник и един магазин.
    Когато минавах покрай пристройката и поглеждах нагоре, през мрежата не се виждаха рамки.
    Вечер когато се прибираха всички носачки, между мрежата на дъното и рамките /разстоянието е 4 см./ пчелите се притискаха като плочка кюспе...
    Колега, това да виждаш питите отдолу през мрежестото дъно, дава ли полезна информация? Питам, защото имам възможност да сложа всичките си кошери така и да минавам отдолу да ги оглеждам, но дали си струва?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Вечер когато се прибираха всички носачки, между мрежата на дъното и рамките /разстоянието е 4 см./ пчелите се притискаха като плочка кюспе. Едвам се събираха.
    Тапат на Василевса е нищо пред тапата за която пиша. Тази тапа можеш да я видиш във всеки развит разборен кошер. Стига да можеш да погледнеш.
    Отгоре не знам за каква тапа говориш, но когато отворя кошера, м-у пчелите се виждат рамки.
    Намери начин да провериш това за което пиша и стига с тази тапа, а обърни внимание на количеството пчели. В разборния кошер са много повече, от там и мед повече.
    Успех!
    Ето този пост го чаках с нетърпение, у-хааааа, за да му отговоря.

Няма никаква уговорка между мен и този който е пуснал поста. Двамата държим различни позиции в пчеларството.

Та, в поста се твърди, че в многокорпусни кошери се създава същата "тапа" от пчели под пилото, както при японските кошери. Добре, съгласен съм че в даден момент това е възможно, но кога????

През февруари това е невъзможно в многокорпусен кошер!
    През март е невъзможно в многокорпусен кошер!!
    През април е невъзможно в многокорпусен кошер!!
    През май е невъзможно в многокорпусен кошер!!!!

кога се прави това???

А в японската тръвна тази блокада на студеният въздух се прави през цялата година.

повтарям - тази блокада на студеният въздух се прави през цялата година.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Успех!

Може би говориш за "Брада" преди роене.
    Но сега като се зачетох, говориш за развито семейство около май-юни или юли .

И тук се разминаваме категорично: Разминаваме се в в това, че пчелите с телата си правят преградата против студения въздух, в японският кошер, през цялата година.
    през януари, февруари март, април, когато това не се прави в рамков кошер

С най-добри чувства, не желая да се конфронтираме, искам спорът да върви леко гладко и кротко /и со малко кютек/. Успех!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Успех!
    Тапата която показах е на рояк на месец и половина, а не на напълно развито пчелно семейство в ЯК. Категорично не съм съгласен с тезата, че в японския кошер има по-малко пчели от там и по-малко мед. при един и същ литраж в ЯК дори има повече пчели тъй, като няма мъртво и неизползваемо пространство заемано при обичайните кошери от дървените рамки. Замислял ли си се колко пространство в кошера ти се заема от дървените рамки? Един 9-10 корпусен як има страшно много пчели вътре.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    .................
    Този пост е редактиран от rumenggr; 01.07.2016 в 04:36.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Не мога да разбера като нямам тапа на лежаците какво от това ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Страница 171 от 186 ПърваПърва ... 71121161169170171172173181 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •