Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 243 от 683 ПърваПърва ... 143193233241242243244245253293343 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,421 до 2,430 от общо 6828
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от bennik Виж публикацията
    Колеги имам един въпрос.До тази година магазините ми зимуваха под плодниците но тази зима ги оставих в склада и за целта ги опуших със сяра...
    Причината да се откажеш от съхранение на магазините под плодниците през зимата каква е?
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А ще има ли прблем с качеството на меда ако магазините с питите се поставят на на плодника без никакви процедури.Тоест мирис на сяра или някакви вредни вещества.
    Ако в питите не е гледано пило, предполагам, че от последното опушване до поставянето на магазините минават около 6 Месеца? И през това време питите не са стояли запечатани в найлонов чувал? При такива условия няма да има никакви проблеми.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2014
    Пчеларски район
    Пазарджик
    В питите е имало само мед и не, не са в найлонов чувал .Само са наредени магазините един върху друг и покрити с дъски.Магазините не зимуваха отдолу понеже третирах с ОК късна есен /края на ноември до тогава бяха отдолу/ и реших че е по-добре да ги махна, не знам дали има някакво отлагане на ОК по питите и рекох да не рискувам.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    В питите е имало само мед и не, не са в найлонов чувал .Само са наредени магазините един върху друг и покрити с дъски.Магазините не зимуваха отдолу понеже третирах с ОК късна есен /края на ноември до тогава бяха отдолу/ и реших че е по-добре да ги махна, не знам дали има някакво отлагане на ОК по питите и рекох да не рискувам.

Няма никакъв проблем от третирането с оксалова киселина. Та то дори и в пчелния мед се съдържа макар и малки количества оксалова киселина. Занапред не си усложнявай живота, а си дръж магазините под плодника.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аз даже му предлагам още да си улесни живота. Да си държи магазините там, където са си били. Поне докато стане студено за молеца.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Магазините си стоят винаги върху плодниците разделени с платно бризент на което има малък отвор за преминаване на пчелите и семеиствата зимуват много по добре така забравяш за молеца.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Магазините си стоят винаги върху плодниците разделени с платно бризент на което има малък отвор за преминаване на пчелите и семеиствата зимуват много по добре така забравяш за молеца.
    Е тъй де, ама има една мода напоследък магазина за щяло и нещяло да го пъхат под плодника.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Е тъй де, ама има една мода напоследък магазинът за щяло и нещяло да го пъхат под плодника.
    Там където няма дълбоко дъно магазинът от долу създава въздушната възглавница.А каква е ползата от и предназначението на това въздушно пространство от долу сигурно го има някъде написано из форума.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Там където няма дълбоко дъно магазинът от долу създава въздушната възглавница.А каква е ползата от и предназначението на това въздушно пространство от долу сигурно го има някъде написано из форума.
    О да, това е така, а знаеш, че чета внимателно и редовно. Макар, че дотук врътката "поставяне на магазин под плодника" го разглеждаме в контекст "битка с молеца".
    Въздушната възглавница, мисля, може да я направим и с мрежа на дъното. С която мрежа пък, евентуално атакуваме други проблеми..., но пък губим удоволствието от фитнеса с пълен плодник ДБ. Всъщност не знам колегите дали го практикуват с пълен плодник? За самата въздушна възглавница под ДБ, да ти кажа, все още не съм съвсем убеден дали ми трябва. Още чакам да стане чудото. Но твърде обстоятелствени май ще станем, като за раздел "Начинаещи".

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Тази година за първи път ще слагам магазини.Как да сложа рамките ,аз съм със дадан блат 10 .Да слагам една по една до 10 ,или да сложа и 10 на веднъж ?

Страница 243 от 683 ПърваПърва ... 143193233241242243244245253293343 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 41 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 41 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •