Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 198 от 677 ПърваПърва ... 98148188196197198199200208248298 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,971 до 1,980 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Малеее, мале. Чета и не вярвам на очите си. Като казах, за кучето и водата, че не е добре имах предвид пчелите, а не кучето. Водата била чиста, а около кучето как е? Пак чисто. Терена около кучето е замърсен в радиус от 15 - 20 метра. А в другите постове където става дума за кравеферми, и че пчелите ходели по .....ето затова се казва, че пчелин не се строи до гари, автогари, селскостопански обекти и т. н., но явно на никой не му пука. Пак питам - колко струва този мед?
    Това вече е несериозно. Да попитам:
    Колко пчелини в България и не само са на разстояние 5км. от цивилизацията?
    В горите няма ли диви животни които се изхождат?
    Препаратите с които третираме дали не са по опасни от канчето с вода на кучето.
    Какви продукти консумираме от супермаркета, дали са по добри от лайната?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от НАСКО1976 Виж публикацията
    Така е колега.
    Те Пчелите си знаят работата..
    На 800м. по въздух от моя пчелин се намира Бирена фабрика..., ако носеха бира, а не прашец и нектар- може би щеше да съм по-доволен, да..ама Не...-това в кръга на шегата.
    Ние сме длъжни да им предоставим максимално уютни жилища и условия за работа, пък те да решават какво ще посещават.
    Намери уютни жилища на твоите и остави Слънчо.
    Твоите са се спукали да носят меласа .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това вече е несериозно. Да попитам:
    Колко пчелини в България и не само са на разстояние 5км. от цивилизацията?
    В горите няма ли диви животни които се изхождат?
    Препаратите с които третираме дали не са по опасни от канчето с вода на кучето.
    Какви продукти консумираме от супермаркета, дали са по добри от лайната?
    Унесохте се. Говорим за пчели, а не за мухи. Вашите като посещават .... то това и ще ядете. За моите съм се погрижил, а и не толкова аз колкото района е такъв.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Намери уютни жилища на твоите и остави Слънчо.
    Твоите са се спукали да носят меласа .
    В пробите нямаше захар и други подобни, но щом така казваш-о.к. аз не съм толкоз компетентен за съставките съдържащи се в меда.
    А със Слънчо си бъбрим.., какво да го оставям?
    Ако нещо съм настъпил котарака по опашката- има модератори тук- да ме трият и да приключвам със заниманията си тук.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Унесохте се. Говорим за пчели, а не за мухи. Вашите като посещават .... то това и ще ядете. За моите съм се погрижил, а и не толкова аз колкото района е такъв.
    Не е така и ти много добре знаеш за какво използват солта, ама само си чесаш езика

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Остържи малко прополис над рамките и госложи в поилката.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Здравейте колеги.
    Вчера направих първи осведомителен преглед от 19 зазимени семейства. 2-а семейства /3-5 междини пчели/ без майки - подготвени за обединяване с други (за сожаление не оставих запасни майки).
    Останали семейства имат:
    - от 5 до 8 междини пчели,
    - от 2 до 5 основно затворено пило,
    - от 10 до 15 кила медени запаси,
    - от 1 до 2 пити с прашец.

Почистих и затворих мрежести дъна, подхранване и стесняване не правих (зимували на 2-а корпуса по 7-ем ДБ пити /10 рамкови корпуси направени по 7-ем пити + вграден нуклеус на 2 ДБ пити/.
    Извод - трябва запасни майки, трябва да оставям за зима поне 35-40 кила мед (оставих в 2015 г. по 25 кила), да остане поне 20 кила за пролетно развитие. След 2-е седмици, след спиране на застудяване, започна да подхранвам с КАС-81.
    Успех.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Пчелите ходят където си искат и вземат каквото им трябва и в това няма нищо лошо. Навсякъде около нас бъка от микроорганизми, ако можете да видите под микроскоп масата на която се храните ще се ужасите от видяното. Пчелите посещават най-вече урината на животните - така е било милиони години и така ще бъде независимо къде се намират. Форума се посещава от много хора и Слънчо се опитва да си прави реклама, виждате ли моите пчели са в гората и понеже аз им слагам сол във водата те не се интересуват от урината кравите които пасат около пчелина ( по-голяма глупост не бях чувал), но аз случайно знам че до пчелина на Слънчо живеят семейство порове и пчелите посещават фекалиите на дъртия пор. Питам аз колко струва този мед.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Бърз Виж публикацията
    Здравейте колеги.
    Вчера направих първи осведомителен преглед от 19 зазимени семейства. 2-а семейства /3-5 междини пчели/ без майки - подготвени за обединяване с други (за сожаление не оставих запасни майки).
    Останали семейства имат:
    - от 5 до 8 междини пчели,
    - от 2 до 5 основно затворено пило,
    - от 10 до 15 кила медени запаси,
    - от 1 до 2 пити с прашец.

Почистих и затворих мрежести дъна, подхранване и стесняване не правих (зимували на 2-а корпуса по 7-ем ДБ пити /10 рамкови корпуси направени по 7-ем пити + вграден нуклеус на 2 ДБ пити/.
    Извод - трябва запасни майки, трябва да оставям за зима поне 35-40 кила мед (оставих в 2015 г. по 25 кила), да остане поне 20 кила за пролетно развитие. След 2-е седмици, след спиране на застудяване, започна да подхранвам с КАС-81.
    Успех.
    До сега ползвал ли си КАС-81 и какви са впечатленията?

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Не съм ползвал, но съм чувал добри отзиви.

Страница 198 от 677 ПърваПърва ... 98148188196197198199200208248298 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •