Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 196 от 677 ПърваПърва ... 96146186194195196197198206246296 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,951 до 1,960 от общо 6768
    Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не е добре, животното цял ден не може да пие вода. Като съм там махам водата да се отучат, но няма ефект, като я върна пак са на нея.
    Добре е,бсе пак на кучето водата е чиста.Лошото е ако се научат на поилките за кокошки на комшии,че не се знае какви бъркочи слагат във водата!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    Добре е,бсе пак на кучето водата е чиста.Лошото е ако се научат на поилките за кокошки на комшии,че не се знае какви бъркочи слагат във водата!
    Водата е чиста, на кучето му се дават редовно хапчета за паразити. Пчелите ходят по какви ли не мръсотии, но няма как да ги вържем. На край село има кравеферма и на пресните изпражнения гъмжи от пчели, по запустелите къщи какви мизерии има пълни с вода. Аз съм и осигурил хубава вода в пчелина от там на татък няма какво да направя.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Лани поих 1 слаба-слаба отводчица със спринцовката под таблата. 1 спринцовка 20 кубика сутрин и 1 вечер. Стана си нормална отводка, сега е на 6 пити от нея чакам мед от акацията. вода им трябва на пчелите. Влажност на въздуха също. В определени моменти.....стига да ги знаеш тия моменти.
    П.П. И те (пчелите) не са шантави....знаят каква вода да дават на бебетата си.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Емко Виж публикацията
    А да ви попитам... От седница почти вече си взех 2 кошерчета ,направих и поилка но 1пчела няма на нея..Защоо??
    Сложи поилката на слънце и нацапай малко със мед.Никога не съм слагал сол,но винаги на пролет капвам по 2 капки йод на литър.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Сложи поилката на слънце и нацапай малко със мед.Никога не съм слагал сол,но винаги на пролет капвам по 2 капки йод на литър.
    Точно така направих и събрах всички мухи.... Три седмици.... мухи. Накрая намерих част от пчелите на една локвичка в гънката на един найлон. Опънах найлона и на мястото на локвата сложих поилките(със сол и без сол). Вече имам инфо, че ги навестяват.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    [QUOTE=Ангел Йосифов;88929] Никога не съм слагал сол,но винаги на пролет капвам по 2 капки йод на литър.
    Сложи два съда,единият с чиста вода,другия с подсолена и ще видиш разликата!

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Постепенно измести поилката на кучето към пчелите (те са си я харесали ) , а на кучето сложи друга.Сложи малко захар на поилките.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Емко Виж публикацията
    А да ви попитам... От седница почти вече си взех 2 кошерчета ,направих и поилка но 1пчела няма на нея..Защоо??
    Внасят нектар. Когато внасят нектар и работят, не ходят на поилките. използват влагата от нектара. Сега въздуха има висока влажност, почвената също е много висока и вероятно нектара е с по-високо водно съдържание. Споко, не е болка за умиране, че не ти ходят на поилките. Вода си вземат и от росата по растенията....... Ако даваш и сироп.....те си преценяват каква влага им е необходима.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Малеее, мале. Чета и не вярвам на очите си. Като казах, за кучето и водата, че не е добре имах предвид пчелите, а не кучето. Водата била чиста, а около кучето как е? Пак чисто. Терена около кучето е замърсен в радиус от 15 - 20 метра. А в другите постове където става дума за кравеферми, и че пчелите ходели по .....ето затова се казва, че пчелин не се строи до гари, автогари, селскостопански обекти и т. н., но явно на никой не му пука. Пак питам - колко струва този мед?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Прав си .
    Не всички сме в полите на Стара планина .

Страница 196 от 677 ПърваПърва ... 96146186194195196197198206246296 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •