Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
Здравейте,

Не знам каква ти е целта. Рамките на ДБ са 300мм. плодниковите. Магазини 160мм. ЛР са 230. Както виждаш има разлика от 7см.
Плодниковите ДБ са по-високи с 7см. от рамките на ЛР. Магазините са по-ниски също с 7см.
Ако целта ти е да минаваш на ЛР имаш два варианта.
Да режеш рамките, както ти е написал Юри.
Да направиш на 7см. наставка, така ще можеш да ги спуснеш в корпуса на ЛР. Дърпаш ги полека в единият край, и в един момент за брак.
Моето мнение: Рязането е кофти работа. Ако имаш, мед пило. Ако са само изградени, ще стане.

Поздрави, Г. Георгиев
Това с дърпането правил ли си го??? Аз съм го правил........2 месеца майките си останаха да осеменяват на 1 пита ДБ. И НИКАКВО МЪРДАНЕ КЪМ ЛАНГСТРОТА. За мен само рязане или тръскане на гол рой или нещо такова...........П.П. В моя случай, свалих майката от тая 1 пита ДБ и питата с пило я сложих на кошер ДБ. А на лангстрота подадох пита с пило от друг Лангстрот.
П.П. Зависи и обтелването какво е....може да се обърка и рязането....ама пак е по-добре от колкото да ги дърпа настрани....... Ще дърпа, дърпа... и накрая ще остане 1 пита ДБ и майката няма да мръдне от нея.