Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 817

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Начинаещ съм,имам кошери дадан блат мога ли да прехвърля от тях плодникови рамки във ЛР.Имали разлика между рамките ?
    Здравейте,

Не знам каква ти е целта. Рамките на ДБ са 300мм. плодниковите. Магазини 160мм. ЛР са 230. Както виждаш има разлика от 7см.
    Плодниковите ДБ са по-високи с 7см. от рамките на ЛР. Магазините са по-ниски също с 7см.
    Ако целта ти е да минаваш на ЛР имаш два варианта.
    Да режеш рамките, както ти е написал Юри.
    Да направиш на 7см. наставка, така ще можеш да ги спуснеш в корпуса на ЛР. Дърпаш ги полека в единият край, и в един момент за брак.
    Моето мнение: Рязането е кофти работа. Ако имаш, мед пило. Ако са само изградени, ще стане.

Поздрави, Г. Георгиев

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Не знам каква ти е целта. Рамките на ДБ са 300мм. плодниковите. Магазини 160мм. ЛР са 230. Както виждаш има разлика от 7см.
    Плодниковите ДБ са по-високи с 7см. от рамките на ЛР. Магазините са по-ниски също с 7см.
    Ако целта ти е да минаваш на ЛР имаш два варианта.
    Да режеш рамките, както ти е написал Юри.
    Да направиш на 7см. наставка, така ще можеш да ги спуснеш в корпуса на ЛР. Дърпаш ги полека в единият край, и в един момент за брак.
    Моето мнение: Рязането е кофти работа. Ако имаш, мед пило. Ако са само изградени, ще стане.

Поздрави, Г. Георгиев
    Това с дърпането правил ли си го??? Аз съм го правил........2 месеца майките си останаха да осеменяват на 1 пита ДБ. И НИКАКВО МЪРДАНЕ КЪМ ЛАНГСТРОТА. За мен само рязане или тръскане на гол рой или нещо такова...........П.П. В моя случай, свалих майката от тая 1 пита ДБ и питата с пило я сложих на кошер ДБ. А на лангстрота подадох пита с пило от друг Лангстрот.
    П.П. Зависи и обтелването какво е....може да се обърка и рязането....ама пак е по-добре от колкото да ги дърпа настрани....... Ще дърпа, дърпа... и накрая ще остане 1 пита ДБ и майката няма да мръдне от нея.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Това с дърпането правил ли си го??? Аз съм го правил........2 месеца майките си останаха да осеменяват на 1 пита ДБ. И НИКАКВО МЪРДАНЕ КЪМ ЛАНГСТРОТА. За мен само рязане или тръскане на гол рой или нещо такова...........П.П. В моя случай, свалих майката от тая 1 пита ДБ и питата с пило я сложих на кошер ДБ. А на лангстрота подадох пита с пило от друг Лангстрот.
    П.П. Зависи и обтелването какво е....може да се обърка и рязането....ама пак е по-добре от колкото да ги дърпа настрани....... Ще дърпа, дърпа... и накрая ще остане 1 пита ДБ и майката няма да мръдне от нея.
    Абсолютно същия случай съм имал. Майката стоя на 4 даданови пити , слагах между тях ЛР за да я принудя да снася на тях, но тя си ги минаваше транзит и пак на дадановите. Подрязах даданките и в кратки срокове майката завзе два корпуса ЛР.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •