Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 37 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 361
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Aranis Виж публикацията
    Добре възпитаното куче не би взело храна от друг, освен от господаря си.
    Това съм го виждал само във филма "Ласи".

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Но има едно голямо НО, което ни спира да я пуснем в продажба - на подавляващата част от пчелините липсва стабилно 3G покритие и това обезсмисля цялото мероприятие!
    И едно вметване по повод конструкцията и цената на датчиците на кошерите. Използването в тях на вибрационни датчици не върши работа! Те дават изключително много фалшиви сработвания - от вятър, дъжд, гръмотевици, градушка, силен звук и какво ли още не. За това ние се спряхме на триосен акселерометричен датчик, който реагира на преместване, накланяне и силен удар. След него има микропроцесор, който обработва данните от него с доста сложен софтуер за елиминиране на фалшиви сработвания, предавател с кодиране и антена и интелигентно захранване за пестене на батериите. Всеки датчик се програмира и тества ръчно. Всичко това прави цената по-висока, но ако някой се наема да вкара в нова разработка със същата функционалност и половината от тази цена, аз веднага ще му заплатя разработката.
    Не виждам проблем да си я продавате и който си има 3G да си я вземе който си няма да си вземе от старите модели.
    За цената на датчиците споделих лично мнение, което не приемайте като упрек. Аз лично колкото и много да реинвестирам и да съм отворен към тези неща няма начин да похарча над 2000 лв (забравил точната цена) само за датчици за охрана на пчелин със 100 кошера. Много съм навит на системата, много ме кефи, но не мога да си я позволя. Останал съм с впечатление че тези датчици са внос и не ги произвеждате? Ако намерите начин да намалите драстично цената на датчиците почти съм сигурен че ще се обзаведа със 3-4 централи и няколко стотин датчика и няма да съм само аз.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Наистина кучето е по-добра охранителна система от всякаква електроника, и това е именно защото ИМА НЯКАКЪВ ИНТЕЛЕКТ. За съжаление няма как да му обясним, че ако наистина има някаква опасност, трябва да вдигне GSM-а и да ни позвъни.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Наистина кучето е по-добра охранителна система от всякаква електроника, и това е именно защото ИМА НЯКАКЪВ ИНТЕЛЕКТ. За съжаление няма как да му обясним, че ако наистина има някаква опасност, трябва да вдигне GSM-а и да ни позвъни.
    Кучето е добра идея, но трябва да са няколко за да си дават кураж, а и крадците избягват такива шумни обекти. И говоря за кучета, а не кученца.

meaea60d520[1].jpg

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не виждам проблем да си я продавате и който си има 3G да си я вземе който си няма да си вземе от старите модели.
    За цената на датчиците споделих лично мнение, което не приемайте като упрек. Аз лично колкото и много да реинвестирам и да съм отворен към тези неща няма начин да похарча над 2000 лв (забравил точната цена) само за датчици за охрана на пчелин със 100 кошера. Много съм навит на системата, много ме кефи, но не мога да си я позволя. Останал съм с впечатление че тези датчици са внос и не ги произвеждате? Ако намерите начин да намалите драстично цената на датчиците почти съм сигурен че ще се обзаведа със 3-4 централи и няколко стотин датчика и няма да съм само аз.
    Грешката ти е, че си мислиш, че нещо се внася! НЕ! Всичко е разработено и се произвежда тук, а датчиците след излизане от машината за насищане се програмират в Стара Загора и минават на тест през моите ръце, преди да отидат при клиентите. За да пуснем системата за видеонаблюдение, трябва да я произвеждаме, а производството на единични бройки не се рентира. Излиза твърде скъпо. Точно за твоя случай, с подвижното пчеларство, съвсем не ти трябват датчици за всеки кошер.
    Въобще при охраната 50% е техника и 50% - хитрост и изобретателност. Да надхитриш и ошашавиш евентуалния крадец, да го поставиш в ситуацията, че той да разбере, че ти вече знаеш за действията му и ще има последствия. На страха очите са големи!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Само да вметна, че всички видове охранителни системи се правят за ГЛУПАВИТЕ КРАДЦИ. Един крадец-професионалист няма да го спрете дори и да сложите 4 картечни гнезда в четирите ъгъла на пчелина ......

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Само да вметна, че всички видове охранителни системи се правят за ГЛУПАВИТЕ КРАДЦИ. Един крадец-професионалист няма да го спрете дори и да сложите 4 картечни гнезда в четирите ъгъла на пчелина ......
    Това исках ди ти го вметна още когато описа твоите пазачи. Просто се посмях от сърце.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Всеки крадец търси възможно най-големия удар и възможно най-малко риск.
    Направи живота му ад и той сам ще се откаже въпреки, че може да открадне кошерите.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Точно за твоя случай, с подвижното пчеларство, съвсем не ти трябват датчици за всеки кошер.
    Не споделям това мнение, но това е нормално. Разни хора разни разбирания. Освен това ти не оставяш имущество за десетки хиляди левове по гори и поля и няма как да изживееш стреса на който се подлагам аз. И точно защото на страха очите са големи предпочитам да имам датчик във всеки кошер (или поне в 90%) И периметрова охрана И скрити камери И ​явни камери.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 11.12.2015 в 20:16. Причина: цитат

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Това може да се направи, мислил съм си го. Една серво установка в центъра на терена, интернет управляема с видео прицелване, която се върти в кръг и на нея един.... coil gun като този:
    CG33_Main.jpg
    http://www.deltaveng.com/portable-coilgun/

Винаги може по-добре.

Страница 22 от 37 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •