Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 37 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 361
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Към днешна дата най-разумната алтернатива за охрана на някакъв обект си остават ЖИВИТЕ ХОРА именно поради причината, че ИМАТ ИНТЕЛЕКТ, който в повечето случаи (но не винаги) е в състояние да разпознае реалната заплага от привидната такава.
    Имам жива охрана. Проблемът е, че трябва да съм на 100% сигурен преди да ги пратя.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Нали разбираш, че няма как да ги разкарвам за фалшиви сигнали.
    Иначе винаги има кой да гледа камерите и това не ме притеснява.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Имам жива охрана. Проблемът е, че трябва да съм на 100% сигурен преди да ги пратя.
    Ти като че ли не четеш какво ти пиша - НИКОГА НЯМА ДА СИ НА 100% СИГУРЕН !!!

Иначе да - 100 камери и жива охрана, която дистанционно да ги гледа постоянно - това вече е някакво решение с 99% надежност, което и аз го прилагам по заводите си. Но е много-много скъпо удоволствие. 50-60 000 лева начална инвестиция и по около 10 000 лева на месец разходи за заплати, осигуровки, помещение, отопление, униформи, оръжие и т.н.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ти като че ли не четеш какво ти пиша - НИКОГА НЯМА ДА СИ НА 100% СИГУРЕН !!!

Иначе да - 100 камери и жива охрана, която дистанционно да ги гледа постоянно - това вече е някакво решение с 99% надежност, което и аз го прилагам по заводите си. Но е много-много скъпо удоволствие. 50-60 000 лева начална инвестиция и по около 10 000 лева на месец разходи за заплати, осигуровки, помещение, отопление, униформи, оръжие и т.н.
    Трябва ми система която да дава едно "разумно" количество фалшиви сигнали. Камери, чрез които да се потвърди сигнала. За мен труда е безплатен, а интернета/телефона и оборудването са единствените разходи.
    Нещо не се разбираме
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Всеки малко технически грамотен човек, знае как да намери камерите и как да ги заобиколи с подръчни средства. (Няма да давам жокери)
    Камерите не са за охрана, а за доказателство(не и в БГ) и сигурност, че сигнала е истински.

Кажи си мнението как да се случи това.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Трябва ми система която да дава едно "разумно" количество фалшиви сигнали. Камери, чрез които да се потвърди сигнала. За мен труда е безплатен, а интернета/телефона и оборудването са единствените разходи.
    Нещо не се разбираме
    Точно такава система сме направили - комбинация от BeeG 13 и видео дайлер. BeeG 13 поема контрола на всичко в пчелина - кошерите, периметъра и помещенията, а видеодайлера дава възможност за потвърждение при задействане.
    Той може следното;
    - да се задейства от BeeG 13 и да предава изображение "на живо" на телефона на собственика;
    - да се задейства с позвъняване от телефона на собственика;
    - да превключва от телефона на собственика на две видеокамери;
    - да предава звук от пчелина към телефона
    - да предава звук от телефона към пчелина и чрез усилвател клас D да задейства мощен високоговорител.
    Системата за видеонаблюдение работи на принципа на видеоразговорите през мрежите на мобилните оператори, разговора е ,045лв/мин, не харчи ток ако не е задействана.
    Но има едно голямо НО, което ни спира да я пуснем в продажба - на подавляващата част от пчелините липсва стабилно 3G покритие и това обезсмисля цялото мероприятие!
    И едно вметване по повод конструкцията и цената на датчиците на кошерите. Използването в тях на вибрационни датчици не върши работа! Те дават изключително много фалшиви сработвания - от вятър, дъжд, гръмотевици, градушка, силен звук и какво ли още не. За това ние се спряхме на триосен акселерометричен датчик, който реагира на преместване, накланяне и силен удар. След него има микропроцесор, който обработва данните от него с доста сложен софтуер за елиминиране на фалшиви сработвания, предавател с кодиране и антена и интелигентно захранване за пестене на батериите. Всеки датчик се програмира и тества ръчно. Всичко това прави цената по-висока, но ако някой се наема да вкара в нова разработка със същата функционалност и половината от тази цена, аз веднага ще му заплатя разработката.
    Този пост е редактиран от tsc1; 11.12.2015 в 09:43.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Не забравяйте и за такъв тип охрана. Излиза по 20 лв. на месец а има доста по-добър възпиращ ефект от камерите.

1.jpg
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Не забравяйте и за такъв тип охрана. Излиза по 20 лв. на месец а има доста по-добър възпиращ ефект от камерите.
    А какво му е отношението към наденичка с цианиди?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Отива да се озъби на камерата и задейства алармата.
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А какво му е отношението към наденичка с цианиди?
    Добре възпитаното куче не би взело храна от друг, освен от господаря си.

Страница 21 от 37 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •