Не виждам проблем да си я продавате и който си има 3G да си я вземе който си няма да си вземе от старите модели.
За цената на датчиците споделих лично мнение, което не приемайте като упрек. Аз лично колкото и много да реинвестирам и да съм отворен към тези неща няма начин да похарча над 2000 лв (забравил точната цена) само за датчици за охрана на пчелин със 100 кошера. Много съм навит на системата, много ме кефи, но не мога да си я позволя. Останал съм с впечатление че тези датчици са внос и не ги произвеждате? Ако намерите начин да намалите драстично цената на датчиците почти съм сигурен че ще се обзаведа със 3-4 централи и няколко стотин датчика и няма да съм само аз.
Наистина кучето е по-добра охранителна система от всякаква електроника, и това е именно защото ИМА НЯКАКЪВ ИНТЕЛЕКТ. За съжаление няма как да му обясним, че ако наистина има някаква опасност, трябва да вдигне GSM-а и да ни позвъни.![]()
Кучето е добра идея, но трябва да са няколко за да си дават кураж, а и крадците избягват такива шумни обекти. И говоря за кучета, а не кученца.
meaea60d520[1].jpg
Грешката ти е, че си мислиш, че нещо се внася! НЕ! Всичко е разработено и се произвежда тук, а датчиците след излизане от машината за насищане се програмират в Стара Загора и минават на тест през моите ръце, преди да отидат при клиентите. За да пуснем системата за видеонаблюдение, трябва да я произвеждаме, а производството на единични бройки не се рентира. Излиза твърде скъпо. Точно за твоя случай, с подвижното пчеларство, съвсем не ти трябват датчици за всеки кошер.
Въобще при охраната 50% е техника и 50% - хитрост и изобретателност. Да надхитриш и ошашавиш евентуалния крадец, да го поставиш в ситуацията, че той да разбере, че ти вече знаеш за действията му и ще има последствия. На страха очите са големи!
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Само да вметна, че всички видове охранителни системи се правят за ГЛУПАВИТЕ КРАДЦИ. Един крадец-професионалист няма да го спрете дори и да сложите 4 картечни гнезда в четирите ъгъла на пчелина ......
Всеки крадец търси възможно най-големия удар и възможно най-малко риск.
Направи живота му ад и той сам ще се откаже въпреки, че може да открадне кошерите.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Не споделям това мнение, но това е нормално. Разни хора разни разбирания. Освен това ти не оставяш имущество за десетки хиляди левове по гори и поля и няма как да изживееш стреса на който се подлагам аз. И точно защото на страха очите са големи предпочитам да имам датчик във всеки кошер (или поне в 90%) И периметрова охрана И скрити камери И явни камери.
Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 11.12.2015 в 20:16. Причина: цитат
Това може да се направи, мислил съм си го. Една серво установка в центъра на терена, интернет управляема с видео прицелване, която се върти в кръг и на нея един.... coil gun като този:
CG33_Main.jpg
http://www.deltaveng.com/portable-coilgun/
Винаги може по-добре.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))