Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 347

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Слагат ги във фризер да се втвърдят/кристализират.

То тези ако ти се струват твърди, какво ли ще ти е мнението за истинските питки тогава.

Това колко е мека една питка, няма никаво отношение колко лесноусвояема е за пчелите. По-важно е дали захарите са инвертирани, а не водното съдържание. За сравнение питка, прясно направена само от пудра захар и вода, е доста мека, но ако я сложиш на пчелите - повечето от нея ще бъде изхвърлено на дъното.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Слагат ги във фризер да се втвърдят/кристализират.
    Е нали инвертирания сироп не кристализира, вече почти два месеца една бутилка с такъв сироп мое производство стой във фризера и изобщо няма наченки на кристализация?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Оффф. А медът какво е ? Голямата разлика между твоя инвертиран сироп и медът е водното съдържание и съотношението флюкоза:фруктоза.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Тарелка не става ли?Като чинийка и слагаш в нея?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Най-добрият вариант(според мен) е това -> http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1438
    Или си го правиш сам или си го поръчваш. Не е реклама, просто на черното няма да кажа бяло. А и производителя не ми е фен и съм безпристрастен.

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Защо ми изтри поста? Щом знаеш, кажи за какво служи "това", нека и други да научат.
    Working....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Защо ми изтри поста? Щом знаеш, кажи за какво служи "това", нека и други да научат.
    Извинявай, по рефлекс сигурно
    Изтрих го защото като 99% от постовете ти е заядливо.
    Ще се отнасям с теб точно така както ти с мен и колегите.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Част от таблите ми са подобни на тези на колегата Тотевски, но без стиропор и всякакви затоплящи материали. (първата снимка от поста на Дамян) През лятото в тях слагам обикновена пластмасова хранилка, за да подхраня отводките. През зимата слагам найлон, а покривната табла я обръщам обратно. Така ако се наложи да се слага питка, само повдигам найлона. Таблата е с височина 6-7 см и има дстатъчно място за каквато и да е питка. Ще направя всичките табли така, защото ми е много удобно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Най-добрият вариант(според мен) е това -> http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1438
    Или си го правиш сам или си го поръчваш. Не е реклама, просто на черното няма да кажа бяло. А и производителя не ми е фен и съм безпристрастен.
    Целта на подхранването с питки не е ли те да бъдат „на една ръка разстояние“, а не да се слагат чак в хранилките (при евентуално застудяване пчелите как ще стигнат до тях)?
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 16.11.2015 в 23:43. Причина: грешен цитат

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Целта на подхранването с питки не е ли те да бъдат „на една ръка разстояние“, а не да се слагат чак в хранилките (при евентуално застудяване пчелите как ще стигнат до тях)?
    Работя с топлата хранилка от много години. В нея не се поставят питки и затова ползвам хранителна наставка. Питката се поставя непосредствено над гнездото. Дамянов пак може да изтрие поста ми, но е очевидно некомпетентен по отношение храненето със суха захар, а за ролята на топлата хранилка като част от една технология...хал хабер си няма!
    Working....

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •