Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 106 от 149 ПърваПърва ... 65696104105106107108116 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,051 до 1,060 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    На мене също в началото ми се видя като доста голямо количество. Разрових се в интернет и проверих доста източници. Няма лъжа - това наистина е количеството на кумафоса в една лентичка на Чекмайт. Не знам каква е логиката Bayer за такова голямо количество, при положение че наистина са достатъчни 10, 100 или дори 1000 пъти по-малки дози. Както и да е - това е неоспорим факт. В една единствена лентичка има кумафос в изобилие, и ние можем да се възползваме от това.

Ето я и листовката на Bayer - няма грешка, наистина това е количеството на кумафоса в една лентичка.

Прикачен файл 5153
    На българското описание пише:
    Активни субстанции
    Една лента от 13,6грама съдържа
    кумафос 100мг/г
    Титаниев диоксид(оцветител даващ белия цват, съдържа се в почти всичко бяло което има около нас)
    Поливинилхлорид - PVC (пластмаса)

Предполагам, че е грешка или умишлено е написано по този начин.
    На другите езици обаче пише 1.36 грама / лента и така е записано при USDA(ако не бъркам институцията)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Активни субстанции
    кумафос 100мг/г
    Титаниев диоксид(оцветител даващ белия цват, съдържа се в почти всичко бяло което има около нас)

На другите езици обаче пише 1.36 грама / лента и така е записано при USDA(ако не бъркам институцията)
    Ооооо, то тази грешка, ама хич не е съществена.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    ...Предполагам, че е грешка или умишлено е написано по този начин.
    Не е грешка. Умишлено е написано така с цел особенностите на българските изисквания за узаконяване, но на практика значи същото - 13.6 g лентичка * 100mg/g = 1360mg (1.36g) кумафос.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Активни субстанции
    кумафос 100мг/г

100 мг = 0,1 г

0,1*13,6=1.36

П.П. Матеев по-бърз в сметките

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Не е грешка. Умишлено е написано така с цел особенностите на българските изисквания за узаконяване, но на практика значи същото - 13.6 g лентичка * 100mg/g = 1360mg (1.36g) кумафос.
    Не съм теглил, но една лентичка да е 13.6 грама ми се вижда много. Горе пише l0 % Coumafos, което си е точно 1.36 грама
    Реално те няма как да променят концентрацията, защото с тази е регистрирано във всички държави.

Имам проблем обаче с ацетона, той разтваря PVC...
    Ацетона е идеалния разтворител за кумафоса.
    Чичката го е решил проблема с по-висока температура и етанол, вместо ацетон при ниска температура.
    Мисля, че дори да се разтвори цялата лентичка, заедно с пластмасата, то тя ще полепне по буркана или ще стане на парцали, но това не пречи на пчелите.
    Разтваря се и в диетилов етер и ми идват разни мисли в главата

Идеи?
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    На 48мин и 20 сек от клипа, човека показва буркана отново и ми се струва, че точно е желирал.

https://youtu.be/ghL_4IqiIIQ?t=48m20s
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Виждам доста колеги на линия.Моля вижте пост 1024.Никой ли няма да сподели.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Има едно логично обяснение за високите дози на кумафоса....

Лентичките са направени така, щото постепенно да се изпуска постоянна и еднаква доза от препарата за целия период на третиране. След третирането лентичката съдържа още количество кумафос.
    Проблема при домашно забърканите илачи е именно този - неравномерност на разпределение на дозата, което теоретически води до по-бърза резистентност към съответния препарат. Обаче, разликата за която акарите придобиват резистентност към флувалинат (апистан и аналогът му - домашно забъркван Маврик) и кумафос (използван единствено под формата чекмайт) в САЩ е значителна. На флувалинат му отнемат цели 7 години докато да започне да спре да действа на места, докато първите резистентни акари към кумафос се появявт само след 2 години ( две третирания???)!!!!
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Виждам доста колеги на линия.Моля вижте пост 1024.Никой ли няма да сподели.
    Атанасов , гледал съм няколко клипа и съм чел за този начин , но не съм го използвал в практиката .
    Според мен работи .

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Преди писах, за перицина 0.64гранулат-Българския. От неговото появяване 1989г до около 13г. когато спряха да го произвждат съм го ползвал като основен препарат за лечение. Магазинния мед не е имал контакт с отровата. Смействата не ми измираха на пролет, размножаваха се без проблем, в района тогава нямаше почти кошери. След неговото спиране запчнах да правя третиране с какво ли не. Всяка година имам по някоя загуба, намирам пчелите на пролет с много акари по тях, вижда се ясно по пчелите, когато пилото почти отсъства. Преди с перицина нямах този проблем; с три есенни третирания пчелите живваха,дъната бяха посипани с акари, майките снася като за главна паша,а пчелите не ги и храних с нищо събираха си мед за тях и пролетта. На пролет правих едно третиране края на март или го пропусках.
    Може да ме заливате с хули и разни хамерикански или каквито и да е доказателства, но това е която аз съм видял, и установил.

Страница 106 от 149 ПърваПърва ... 65696104105106107108116 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •