При така зададените параметри на програмата няма как да стане защото пчелните семейства трябва да са на максимум един километър от площите за които се кандидатства. Пчеларите няма да успеят да осигурят необходимото покритие на площи и фермерите ще са принудени ако искат тези пари да търсят друг вариант.

Аз все пак имам подозрение, че не може да са толкова нагли в лобизма си и имам надежда, че става дума за отглеждане на три вида медоносни култури в рамките на една година на един и същ парцел и следващата година може да декларира друг парцел с който възнамерява да направи същото. Тези три медоноса естествено няма да цъфтят и трита в тази година. Тоест освен два медоноса които ще засее по принцип (рапица и слънчоглед ) да засее и една междинна медоносна култура.
Днес от сутринта до момента посветих времето си на издирването истинския текст на проекта и въпреки, че обиколих лично институциите в града и проведох няколко телефонни разговора със София с министерството не успях да получа въпросния текст. Накрая стигнах до задънена улица като ми отговориха, че това е проект който се обсъжда във определен формат и там има представители на различни органи и организации и текста е предмет на ползване само от участниците в тази работна група и ако искам да имам достъп до текста то трябва да стане през представител на работната група. Проведох и телефонен разговор с Матеев и се оказа, че конфедерацията е изолирана от тази група и като краен резултат за сега текст нямам.