Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Това че Vitamin C инвертира сиропа е новост за мене. Би ли ми посочил някакъв източник?
...................................
......................................
Та помислете си за това - всеки божи ден, в който се напиете или в който ядете непълноценна храна, вие обричате поредните 200 g клетки от вашия организъм да бъдат построени с "кирпич". Последиците от това ще ги носите със себе си следващата 1 година, когато тези 200 g клетки ще умрат и организма ще изгради други такива.
Мислех, че знаеш . Много пъти съм казвал, че съм заменил лимонената киселина с витамин C. Нали знаеш, че понякога не ми се разбира
Готовите сиропи които се продават ги инвертират с киселина и изобщо не използват ензим. Затова казах, че сме им дали всичко на готово и просто трябва да прочетат и използват информацията. Когато киселината реагира с фруктозата се образува ХМФ-за това имат високи стойности. Трябва да намалят количеството киселина след инвертирането, защото ХМФ зависи от времето, киселината, топлината(t, pH, T). Като оставят сиропа с месеци по складовете, като не премахнат киселината, като загреят до висока темп - ето го ХМФ-то. Може да се възползват от бързото разпадане на витЦ и да използват много по-малко енергия за инвертирането, но "то не става само с ядене, трябва да акъл". Между другото, вит Ц се произвежда от глюкоза.

По темата за здравия организъм на човек:
За 2 месеца и малко свалих близо 20кг, само като ограничих боклуците в храната. Чипсове, снаксове, шоколади, мазни храни,маргарини, палмово масло и т.н ги органичих. На ден изяждам около 500гр кашкавал, 300-400гр сирене, над 1кг шопска салата, някаква домашна манджа(вчера ориз с домати около 500гр), 200 гр кашу и бадеми, плодове колкото искам, а 1-2 пъти седмично дюнери и пици с приятели. При толкова много калории свалям кг, а при по-малко, но с некачествена храна качвам.
За това ме светна гастроентеролог, като ми обясни, че 99% от проблемите тръгват от некачествената храна и всички добавени отрови. Най-голямата отрова се оказаха готовите подправки, фиксове и бульони. Плодовете и зеленчуците ги третират с фунгициди и така ги продават, целта е да седят в магазините по-дълго време. Най-често се използва белина(колкото и да не ви се вярва), а всички плодове и зеленчуци трябва да се киснат във вода поне 30-60 мин. Тези отрови като попаднат в стомаха, нарушават средата и предизвикват киселини, неправилно храносмилане, холестерол, задържане на вода и 1000 други проблеми.

Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
виждам, че с пост 223 си отговорил на повечето ми въпроси.
Питай каквото не ти е ясно, а ако мога ще кажа.