Както и да е - след като не можахме да си го кажем това с доцента на 4 очи, ще се наложи да му го кажа в публичното пространство:

Уважаеми доцент Петров,
Всичко което се случи през последните две години с тебе е плод на едно единствено твое решение - това че отказа да ме направиш производител на майки и отводки. Ако тогава беше взел разумно решение, сега нямаше да има втора развъдна организация. Нямаше да има и конфедерация. Щеше обаче да си имаш един член на НРАП, който можеше много да ти помогне и да те обучи в една камара области, в които си АБСОЛЮТНО НЕКОМПЕТЕНТЕН. Заедно с тебе можехме да върнем ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА в пчеларството, и вместо НАЙ-МРАЗЕНИЯ ПЧЕЛАР можеше да се превърнеш в НАЙ-ОБИЧАНИЯ. Този шанс обаче ти го пропусна.

В момента навлизаме в нова фаза. Всичко, което ще ти се случи от днес нататък отново ще е плод на едно единствено твое решение - това че отказа да направим среща и да си изясним каква е ситуацията с българското пчеларство и как можем да я подобрим. Разпределението на силите вече не е в твоя полза. Промяната в статуквото вече може да се случи и БЕЗ ТВОЕТО УЧАСТИЕ. От този момент нататък не ти остава нищо друго, освен да търсиш начин как да се спасиш и да се измъкнеш сух от събитията, които предстоят.

ПС: Нищо лично. Съвеста ми е чиста, че направих опит за постигане на разбирателство. Просто искам да знаеш, че и в двата случая РЕШЕНИЕТО ЗА БЪДЕЩИТЕ СЪБИТИЯ СИ БЕШЕ ЛИЧНО ТВОЕ. Склонен съм да изчакам още една седмица, ако случайно преосмислиш ситуацията. Имаш ми телефона и при желание можеш да ми се обадиш.