А какво стана с пазарната икономика, с отворените граници в ЕС ?
Защото и аз попитах дали е законно да се произвеждат и предлагат майки, ако не си лицензиран за това и ми беше даден горния отговор.
А какво стана с пазарната икономика, с отворените граници в ЕС ?
Защото и аз попитах дали е законно да се произвеждат и предлагат майки, ако не си лицензиран за това и ми беше даден горния отговор.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Евгени, задаваш неудобни въпроси човек. Ще бъдеш обявен за човек на ДОЦЕНТА И НА ГАНЧО
, а не за свободомислещ. А, за малко да забравя и за ПРОВОКАТОР, а не за човек с поне малко сиво вещество в черепната си кутия, на когото му възникват естествени въпроси при открито несъответствие. Също ТЪРСИШ СМЕТКА в ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО, а това е забранено щото покрай теб могат да наберат смелост и други...къде отиваш ти, може би...
. Е аз лично те поздравявам за зададения ъпрос и с интерес ще проследя отговора.
ПП. Аз също с този пост. Но на мен ми е за втори път и очаквам - леко баннат да остана аС.
Според мен, Р.Матеев е бил искрен в началото , но явно някой му е скръцнал със зъби и сега по-добре да плати неустойка, отколкото да се излага. Явно борбата с доцента е неравностойна, въпреки положените усилия и похарчени мнооого пари. До тук си правя следните два извода:
1. Не винаги многото пари вършат работа, а и не се знае и доцента с какви пари разполага и с какво лоби. А някой път нещата не се постигат с пари - а с мноого пари.
2. Явно нещата трудно стават в БГ и няма да има оправия в пчелартвото.
Но все пак му пожелавам на Матеев да успее с лицензирането и да започне с производството на майки, за да има конкуренция, да отпадне монопола и така нещата ще се оправят с цените и качеството на майките.
Така де, ако беше пуснал запитване С КАКВИ МАЙКИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ДА РАБОТИТЕ, много повече хора щяха да се включат.
Този пост е редактиран от evgeni.filimonov; 16.03.2015 в 20:22.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
По принцип докато няма дадено капаро, няма и никакъв двустранен ангажимент. Отказали се от заявката могат да бъдат и двете страни. При мене например също имаше хора, които направиха заявка, и после се отказаха от нея. И се измъкнаха тихомълком без неустойка и без дори едно благодаря да кажат - ха-ха ..... Бас ловя, че щеше да има и хора, които щяха да откажат заявките си в последния момент ...... И нямаше да се учудя, Българи сме все пак......
Само искам да ви информирам, че няколко човека вече ми писаха ЛС и казаха, че се отказват от неустойката. Благодаря им, че ми влязоха в положението ....... Имаше обаче и такива, които не само че си поискаха неустойката, но дори и ме обиждаха в ЛС и дори обявиха, че заради мене са изпуснали свръхизгодна сделка, при която са имали шанса да си купят Карники и Бъкфаст по 15 лева ...... Хора всякакви ....... Няма да цитирам имена, но те си се знаят. Просто ми е горчиво, че има и такива наши колеги, но както вече казах - Българи сме все пак ......
До момента за българското пчеларство безкористно съм пожертвал няколко десетки хиляди лева, но кой ти го брой това ...... Бил глупак - дал ги ..... Сега пак като е глупав да дава, защо пък да не си вземем ...... Че и да го обидим при това - така ще ни е по-сладко .....
Колега мисля,че нямаш право да се сърдиш на хората които са ти писали,че искат компенсации .Можеше примерно да си оправиш нещата предварително и тогава да пускаш обява,че продаваш а ти така малко сложи каруцата пред магарето както се казва!
п.с.-само да кажа,че аз не съм от тези които търсят пари за неизпълнените поръчки към мен имах заявени 5(пет) майки казвам го,защото от написаното от мен ще помислят колегите,че съм от тези .НЕ не съм![]()
Пак повтарям, че не е до парите или до неустойката. Елате ми на гости да направим една нашенска сбирка с преяждане и препиване, и в нея ще вложа 10 пъти повече пари и време, но поне ще ни е кеф докато си лафим на приятни пчеларски теми. Просто заплахата в момента е на друго място, но няма как това да го споделя в публичното пространство.
Приемете, че доброволно приех да бъдат критикуван и оплюван, в името на една по-висша цел, която пак е във ваш личен интерес (и в интерес на всички пчелари). Иначе предполагам се досещате, че ако за мене си трябва тази година да произведа 4-5 хиляди майки, съвсем на майтап можех да направя и още 300 за колеги и приятели. Но проблема не е в майките, не е и в парите .......
Не се сърдя на никого - просто искам поне малко от малко едно разбиране по въпроса. Ако имаше някакъв друг начин да постъпя - щях да го направя. За съжаление обаче няма друг начин. Просто постъпих по най-добрия възможен начин при така стеклите се обстоятелства. Живот и здраве - след като премине опасноста, ще разберете пълната истина. Засега просто искам да ми повярвате, че нямах друга алтернатива.
Разберете - в момента текат събития, които засега трябва да останат в тайна, ако искаме да имаме благоприятно развитие за всички нас. И много ви моля не ме разпитвайте повече - и без това вече казах неща, които не трябваше да ги казвам.
Аз съм ЗА предложението на Матеев да се съберем на една сбирка и да се видим като разбира се не той(Матеев) да плаща,а всички ние да дадем по някой лев .Да се съберем просто да се видим и да обменим малко опит ,все ще има кво да си кажеме мисля!Какво ще кажете колеги?Може и някъде по средата на БГ да няма сърдити не че Габрово не е в средата ама....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))