Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 20 ПърваПърва ... 917181920 ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 193
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Според мен, Р.Матеев е бил искрен в началото , но явно някой му е скръцнал със зъби и сега по-добре да плати неустойка, отколкото да се излага. Явно борбата с доцента е неравностойна, въпреки положените усилия и похарчени мнооого пари. До тук си правя следните два извода:
    1. Не винаги многото пари вършат работа, а и не се знае и доцента с какви пари разполага и с какво лоби. А някой път нещата не се постигат с пари - а с мноого пари.
    2. Явно нещата трудно стават в БГ и няма да има оправия в пчелартвото.
    Но все пак му пожелавам на Матеев да успее с лицензирането и да започне с производството на майки, за да има конкуренция, да отпадне монопола и така нещата ще се оправят с цените и качеството на майките.

Така де, ако беше пуснал запитване С КАКВИ МАЙКИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ДА РАБОТИТЕ, много повече хора щяха да се включат.
    Този пост е редактиран от evgeni.filimonov; 16.03.2015 в 20:22.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    ДОБРЕ ЧЕ НЕ ИСКАТ ЛИЦЕНЗ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕД И ДРУГИ ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА СЕГА

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Според мен, Р.Матеев е бил искрен в началото , но явно някой му е скръцнал със зъби и сега по-добре да плати неустойка, отколкото да се излага. Явно борбата с доцента е неравностойна, въпреки положените средства и похарчени мнооого пари........
    По принцип докато няма дадено капаро, няма и никакъв двустранен ангажимент. Отказали се от заявката могат да бъдат и двете страни. При мене например също имаше хора, които направиха заявка, и после се отказаха от нея. И се измъкнаха тихомълком без неустойка и без дори едно благодаря да кажат - ха-ха ..... Бас ловя, че щеше да има и хора, които щяха да откажат заявките си в последния момент ...... И нямаше да се учудя, Българи сме все пак......

Само искам да ви информирам, че няколко човека вече ми писаха ЛС и казаха, че се отказват от неустойката. Благодаря им, че ми влязоха в положението ....... Имаше обаче и такива, които не само че си поискаха неустойката, но дори и ме обиждаха в ЛС и дори обявиха, че заради мене са изпуснали свръхизгодна сделка, при която са имали шанса да си купят Карники и Бъкфаст по 15 лева ...... Хора всякакви ....... Няма да цитирам имена, но те си се знаят. Просто ми е горчиво, че има и такива наши колеги, но както вече казах - Българи сме все пак ......

До момента за българското пчеларство безкористно съм пожертвал няколко десетки хиляди лева, но кой ти го брой това ...... Бил глупак - дал ги ..... Сега пак като е глупав да дава, защо пък да не си вземем ...... Че и да го обидим при това - така ще ни е по-сладко .....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Такива неща се случват и няма по-добър начин да се отнесеш към проблема от това което Матеев направи. Ако беше някой "бизнесмен", то той щеше да се крие, да не вдига телефона и да се прави на ни чул ни видял, а за неустойка изобщо и дума няма да стане.
    Извинявам се и не искам да обидя никого, но когато вие трябва да се извинявата за грешката си или обстоятелствата, то така ли постъпвате или се правите на глухи петли.
    Долу дадох ръчичка нагоре , защото това е правилната постъпка и повече няма какво да се очаква. Не е лесно да си от едната или другата страна.И в крайна сметка нищо фатално не е станало защото ще видите колко лицензирани майкопроизводители няма да успеят да изпълнят поръчките си навреме и ще е забавно да ги гледаме как се оправдават със слънчевите изригвания или нещо друго по-абсурдно.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    По принцип докато няма дадено капаро, няма и никакъв двустранен ангажимент. Отказали се от заявката могат да бъдат и двете страни. При мене например също имаше хора, които направиха заявка, и после се отказаха от нея. И се измъкнаха тихомълком без неустойка и без дори едно благодаря да кажат - ха-ха ..... Бас ловя, че щеше да има и хора, които щяха да откажат заявките си в последния момент ...... И нямаше да се учудя, Българи сме все пак......

Само искам да ви информирам, че няколко човека вече ми писаха ЛС и казаха, че се отказват от неустойката. Благодаря им, че ми влязоха в положението ....... Имаше обаче и такива, които не само че си поискаха неустойката, но дори и ме обиждаха в ЛС и дори обявиха, че заради мене са изпуснали свръхизгодна сделка, при която са имали шанса да си купят Карники и Бъкфаст по 15 лева ...... Хора всякакви ....... Няма да цитирам имена, но те си се знаят. Просто ми е горчиво, че има и такива наши колеги, но както вече казах - Българи сме все пак ......

До момента за българското пчеларство безкористно съм пожертвал няколко десетки хиляди лева, но кой ти го брой това ...... Бил глупак - дал ги ..... Сега пак като е глупав да дава, защо пък да не си вземем ...... Че и да го обидим при това - така ще ни е по-сладко .....
    Колега мисля,че нямаш право да се сърдиш на хората които са ти писали,че искат компенсации .Можеше примерно да си оправиш нещата предварително и тогава да пускаш обява,че продаваш а ти така малко сложи каруцата пред магарето както се казва!
    п.с.-само да кажа,че аз не съм от тези които търсят пари за неизпълнените поръчки към мен имах заявени 5(пет) майки казвам го,защото от написаното от мен ще помислят колегите,че съм от тези .НЕ не съм

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пак повтарям, че не е до парите или до неустойката. Елате ми на гости да направим една нашенска сбирка с преяждане и препиване, и в нея ще вложа 10 пъти повече пари и време, но поне ще ни е кеф докато си лафим на приятни пчеларски теми. Просто заплахата в момента е на друго място, но няма как това да го споделя в публичното пространство.

Приемете, че доброволно приех да бъдат критикуван и оплюван, в името на една по-висша цел, която пак е във ваш личен интерес (и в интерес на всички пчелари). Иначе предполагам се досещате, че ако за мене си трябва тази година да произведа 4-5 хиляди майки, съвсем на майтап можех да направя и още 300 за колеги и приятели. Но проблема не е в майките, не е и в парите .......

Не се сърдя на никого - просто искам поне малко от малко едно разбиране по въпроса. Ако имаше някакъв друг начин да постъпя - щях да го направя. За съжаление обаче няма друг начин. Просто постъпих по най-добрия възможен начин при така стеклите се обстоятелства. Живот и здраве - след като премине опасноста, ще разберете пълната истина. Засега просто искам да ми повярвате, че нямах друга алтернатива.

Разберете - в момента текат събития, които засега трябва да останат в тайна, ако искаме да имаме благоприятно развитие за всички нас. И много ви моля не ме разпитвайте повече - и без това вече казах неща, които не трябваше да ги казвам.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Аз съм ЗА предложението на Матеев да се съберем на една сбирка и да се видим като разбира се не той(Матеев) да плаща,а всички ние да дадем по някой лев .Да се съберем просто да се видим и да обменим малко опит ,все ще има кво да си кажеме мисля!Какво ще кажете колеги?Може и някъде по средата на БГ да няма сърдити не че Габрово не е в средата ама....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Може, една среща на ЕТЪРА. Аз съм ЗА.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    То Габрово си е почти идеалния център на България така че е нормално една среща да е в района. Ракията ще е от мен.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    То Габрово си е почти идеалния център на България така че е нормално една среща да е в района. Ракията ще е от мен.
    Както се казва в един любим виц:

"Готови ли сте да избухнеееееем - попита диско водещия...
    Аллах акбааааар се чу от задните маси....."
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Страница 19 от 20 ПърваПърва ... 917181920 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •