Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 77 от 127 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 761 до 770 от общо 1262
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Като си толкова умен и печен ,защо не го постнеш на български.Обясни също за да разбера ,как става баланса на практика.И адаптирането.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Като си толкова умен и печен ,защо не го постнеш на български.Обясни също за да разбера ,как става баланса на практика.И адаптирането.
    Това ти го твърдиш, аз не го твърдя. Но благодаря все пак. Аз ако знаех как става баланса и ти го обясня буква по буква то ти ще го приложиш буква по буква и утре когато нещо при теб се промени а при мен не, то вече и аз няма да мога да ти бъда полезен. Както казва колегата jordanov:
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
    Когато загубиш 100 кошера и разбереш защо си ги загубил ще си извървял част от пътя. Аз също съм го вървял.
    Когато направиш кошери от фибран и кълвачите ги унищожат ще си извървял част от пътя.
    .......
    .......

П.С.
    Някои плесени и бактерии произвеждат антимикотично съединение, което атакува варовитото пило. Гъбата, която причинява каменно пило убива нозема. Лечението на нозема (Fumidil) е токсин произведен от гъбички а гъбичките на варовитото пило убиват Европейския гнилец. Бързо става ясно, че има баланс, който трябва да съществува между всички тези организми (включително пчелите), като всички те се подкрепят и защитават един друг. Как употребата на антибиотици, фунгициди, етерични масла, органофосфати, пиретроиди а дори и рафинирана захар, изкуствени поленови добавки и високо фруктозен царевичен сироп ще засегнат тези сложни баланси в кошера? Може ли такива отношения да оцелеят при такава намеса? Какви са последствията?
    И като добавка в кошера съществуват около 8 000 микроби, 107 вида плесени, 81 вида дрожди, 29 вида бактерии. Като пчелата посредством меда и прополиса може да поддтиска или стимулира едни или други в зависимост от временните й нужди.
    Айде сега дай идеи как да не нарушим баланса?
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Много полезно.Когато загубя 100 кошера ,може изобщо да не вървя повече.Защо трябва да ми се случва? Само за да не сте сами в бедата ли.Колегата също май не иска да обясни.Когато нямате ясни отговори за такива ,като мен поне не пишете с недомлъвки.Пазете си тайните и си пишете на лични.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Some molds and bacteria produce an antimycotic compound that attacks chalkbrood.
    The fungus that causes stonebrood kills nosema. The treatment for nosema (Fumidil) is
    a fungus produced toxin, and the fungus that causes chalkbrood kills European foul
    brood. It quickly becomes clear that there is a balance that must exist between all of
    these organisms (including honeybees), as they all support and protect each other. How
    has the introduction of antibiotics, fungicides, essential oils, organophosphates,
    pyrethroids, and even refined sugar, artificial pollen supplements and high fructose corn
    syrup affected such intricate balances within the hive? Can such relationships survive
    such interference intact? What are the consequences?
    Някои плесени и бактерии произвеждат антимикотични съединения, които атакуват варовитото пило(Ascosphaera Apis).
    Гъбичките които предизвикват каменно пило(Aspergillus flavus, Aspergillus fumigatus, Aspergillus niger) убиват нозема. Третирането против нозема(Фумидил) е токсин произведен от гъби.
    Гъбите които предизвикват варовито пило(Ascosphaera Apis) убиват Европейския гнилец(Melissococcus plutonius).
    Става ясно, че има баланс, който трябва да съществува между всички теми организми(вкл пчелите), тъй като те се поддържат и защитават един друг.
    Сега, как се отразява на този сложен баланс внасянето на антибиотици, фунгициди, етерични масла, органофосфати, пиретроиди, и дори рафинирана захар, изкуствени заместители на прашец и царевичен сироп?
    Може ли такава връзка(между всички организми) да оцелее след такава намеса? Какви са последствията?
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Дамянов ,благодаря защото превода не е точен ,но като гледам смисъла се хваща.Последствията са предвидими.Авторът на горното не дава ли някакъв изход.Да лягаме и да си чакаме съдбата ли? Нямах предвид ,че твоят превод не е точен.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Дамянов ,благодаря защото превода не е точен ,но като гледам смисъла се хваща.Последствията са предвидими.Авторът на горното не дава ли някакъв изход.Да лягаме и да си чакаме съдбата ли?
    Изобщо не знам за що иде реч. Сега станах, пия си кафето и преведох 5 реда. Ако има нещо неточно преведено - поправи ме! Може и да имам грешки.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Дамянов ,благодаря защото превода не е точен ,но като гледам смисъла се хваща.Последствията са предвидими.Авторът на горното не дава ли някакъв изход.Да лягаме и да си чакаме съдбата ли? Нямах предвид ,че твоят превод не е точен.
    Ха ха колега разсмиваш ме. Уж не разбираш английски и искаш да ти преведат а как разбра, че превода е неточен Ти май ни изпитваш нещо.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Ха ха колега разсмиваш ме. Уж не разбираш английски и искаш да ти преведат а как разбра, че превода е неточен Ти май ни изпитваш нещо.
    Нищо подобно.Загрижен съм от случващото се в Странджа.Идеята ми беше да обсъдим и по-знаещите да дадът някакви практични решения.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Явно колегата m_pchelari предлага да не бутаме системата и аз съм съгласен с него.
    Но като вече сме затънали до шия, то всичко е разрешено. Проблема е че тази година същите тези ще бутат системата отново и отново следващата зима ще имат големи загуби.

Алберт Айнщайн: Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и отново и да очакваш различни резултати.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Дайте някакъв съвет.Тази теория само за пчели ли е или и за хора?И ако е за хора какво ще проповядвате?Ако имате възожност да я приложите ,дали няма да станем от 6 милиарда 60000.

Страница 77 от 127 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •