Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 817

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази тема съм я чел няколко пъти и ми е много интересна, жалко че на напоследък има само спам в нея. Няма ли някой да сподели малко опит, аз от другата година вкарам по 2 магазина на семейство защото с тях се работи по лесно. Започнах да правя магазини вече имам 10 и до пролетта трябва да окомплектовам всичко.
    за полукорпуси ли говориш , аз моите ги развивам на 3 или 4 корпуса и понякога слагам полукорпуса над първия корпус като разкъсвам пилото. Тва го използвам като противо роево средство. Същата работа става и с цял корпус де но кой с каквото разполага при мен дадан и многокорпус са взаимо заменяеми всичко е с фалц и всичко пасва навсякаде. При мен не всички семейства са в 2-ри корпус при МК до късно отглеждаха пило и имам 3 4 сем които са още в 1-и корпус ,което не е добре. Могат да умрат от глад, не ги преместих в втори корпус , имам сем. които сами правят това ,защото аз оставям горе пълен корпус с мед.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А ти за какви полукорпуси говориш? По Рут, по Дадан или по Венер?

Цитат Първоначално публикувано от Gavazov Виж публикацията
    за полукорпуси ли говориш , аз моите ги развивам на 3 или 4 корпуса ...
    Развито семейство в корпус разбираме в повечето пити в корпуса пило и всички пити в корпуса покрити с пчели, нали така?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    полукорпуси визирах магазини дадан-блат извинявам се, и практикувам така , когато развия семеиството на 3 корпуса , като се предполага че в първите 2 е пилото, тогава разкъсвам пилото като противороево средство или с дадан блат магазин или с цял корпус в общи линии с каквото разполагам. Работя без ХР и се чудя дали не правя грешка защото ми отнема мн. време да проверявам семействата(2 корпуса с пило за наличие на м-ци).

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    А какво постигаш като разделиш така пилото? Разкажи по подробно и обвързано с цъфтежа?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не полукорпуси (120мм.) а магазини за ДБ (167мм.) Тази година имах отводки които бяха слаби за 3ти корпус на слънчогледа, но магазин им дойде идеално за съжаление имах само 3 броя. Другото за което мисля да ги ползвам е да ограничавам майката да се качва на горе, като го оставя с 9 рамки. Тази година майките без ханемановата постоянно се качваха в медовия корпус а с магазина над плодниковоя корпус (не че няма да се качат) е по малка вероятността. Също съм решил да ползвам пролетта метода на Демари и над 1вия корпус слагам ханемановата, над него магазина и над него 2рия корпус плюс пита с прясно пило. Другото което съм намислил е да заменя медовите корпуси с магазини защото са по леки и по лесно се работи с тях(на мен ми е по лесно).

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Не полукорпуси (120мм.) а магазини за ДБ (167мм.) ... да заменя медовите корпуси с магазини защото са по леки и по лесно се работи с тях(на мен ми е по лесно).
    Е те тия работи някои хора ти ги говорехме преди повече от година, ама нали първата ви реакция винаги е "Йок, един размер!"...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Е те тия работи някои хора ти ги говорехме преди повече от година, ама нали първата ви реакция винаги е "Йок, един размер!"...
    Така е, но тогава всичко беше на теория а сега съм го изпитал и на практика и си правя нещата удобни за мен. То хората ми говореха много неща и повечето се оказаха глупости за това първо се убеждавам че това което се говори е вярно и тогава го прилагам. Обаче ти ми каза няколко неща които съм пробвал и всичките ми харесаха и ги вкарвам в употреба.

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Не полукорпуси (120мм.) а магазини за ДБ (167мм.) Тази година имах отводки които бяха слаби за 3ти корпус на слънчогледа, но магазин им дойде идеално за съжаление имах само 3 броя. Другото за което мисля да ги ползвам е да ограничавам майката да се качва на горе, като го оставя с 9 рамки. Тази година майките без ханемановата постоянно се качваха в медовия корпус а с магазина над плодниковоя корпус (не че няма да се качат) е по малка вероятността. Също съм решил да ползвам пролетта метода на Демари и над 1вия корпус слагам ханемановата, над него магазина и над него 2рия корпус плюс пита с прясно пило. Другото което съм намислил е да заменя медовите корпуси с магазини защото са по леки и по лесно се работи с тях(на мен ми е по лесно).
    дам на прав път си според мен !
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 2014-07-06 14.27.46.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ае Жорка, сори за офтопика, ама сега те видях че си на пръсти, така както си ги наредил може и кофички да си правиш между тях. Само трябва да ги доближиш малко.

Зазими ли ги добре?

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ае Жорка, сори за офтопика, ама сега те видях че си на пръсти, така както си ги наредил може и кофички да си правиш между тях. Само трябва да ги доближиш малко.

Зазими ли ги добре?
    Много си наблюдателен ти си първия който го забелязва това
    дам тези кошери ги зазимих супер добре с почти пълен корпус мед даже този който е под дясната ми ръка не можах да го съкратя на два корпуса и остана на три като първия в само прашец в питите във втория гледаше пило до много късно тук са на слънчоглед като от тях съм взел и по един корпус отводка и са изградили един корпус и магазин и половина
    а кафявото от страни е отводка направена юни с готова майка и от него съм много доволен нищо че е осмак
    тази година понеже беше дъждовна кошерите се развиха на много пчела имаше един момент в който нямаха грам мед в кошера но пък малко да имаше слънце събираха яко ,такива големи семейства като тази година до сега не съм имал почти всичките семейства се зазимиха на по 6-8 междурамия пчели и на всички има поне по 5 пълномедни пити и останалите са с венци по малко е от обичайнито но мисля че ще им стигне поне до февруари пък после ще го мисля

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •