Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 817

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Колеги, не четох всичко за прехвърялнето от ДБ в ЛР , щото го знам! Но едно ми направи впечатление:Рязане на рамки с лозарска ножица!!!??? Вие споделете, аз ще замълча! Имам предвит статията във Фермер!

Наблюдател
    Регистриран
    03.03.2011

ПРЕХВЪРЛЯНЕ ОТ КАКЪВТО СИ ИСКАШ КОШЕР

Цитат Първоначално публикувано от ivandespotov Виж публикацията
    Колеги, не четох всичко за прехвърялнето от ДБ в ЛР , щото го знам! Но едно ми направи впечатление:Рязане на рамки с лозарска ножица!!!??? Вие споделете, аз ще замълча! Имам предвит статията във Фермер!
    1. От ДДБ на ЛР е най-лесно. Правиш 7 см дървен пояс с размерите на корпуса и го поставяш на дъното. Така вътрешната височина става за 30 см рамка. Преместваш рамките с пилото вътре. Ака са на малко рамки разширяваш с ЛР-тови рамки. От долу пускат далак, който после изрязваш. Ако са на 10 рамки поставяш отгоре корпус. Като се качи майката разменяш местата и разделяш с ханеманова решетка. Горе става магазин с високи рамки 30 см. Като извъртиш меда режеш и точка. Ако нямаш ток на пчелина режеш с овощарска ножица от големите 1 метър рамо.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от vtmanolov Виж публикацията
    1. От ДДБ на ЛР е най-лесно. Правиш 7 см дървен пояс с размерите на корпуса и го поставяш на дъното. Така вътрешната височина става за 30 см рамка. Преместваш рамките с пилото вътре. Ака са на малко рамки разширяваш с ЛР-тови рамки. От долу пускат далак, който после изрязваш. Ако са на 10 рамки поставяш отгоре корпус. Като се качи майката разменяш местата и разделяш с ханеманова решетка. Горе става магазин с високи рамки 30 см. Като извъртиш меда режеш и точка. Ако нямаш ток на пчелина режеш с овощарска ножица от големите 1 метър рамо.
    Манолов ,ти на колко дози си?????????????????????.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ти Манолов не го мисли. Ами Деспотов как ли се е оправял досега? Без никой нищичко да му каже...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ти Манолов не го мисли. Ами Деспотов как ли се е оправял досега? Без никой нищичко да му каже...
    Йорданов,нали знаеш за извънземни нашествия от време на време....................ха ха .
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Манолов ,ти на колко дози си?????????????????????.
    Това което го е описал колегата е много точно. Лалов не ти разбрах коментара..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тази тема съм я чел няколко пъти и ми е много интересна, жалко че на напоследък има само спам в нея. Няма ли някой да сподели малко опит, аз от другата година вкарам по 2 магазина на семейство защото с тях се работи по лесно. Започнах да правя магазини вече имам 10 и до пролетта трябва да окомплектовам всичко.

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази тема съм я чел няколко пъти и ми е много интересна, жалко че на напоследък има само спам в нея. Няма ли някой да сподели малко опит, аз от другата година вкарам по 2 магазина на семейство защото с тях се работи по лесно. Започнах да правя магазини вече имам 10 и до пролетта трябва да окомплектовам всичко.
    за полукорпуси ли говориш , аз моите ги развивам на 3 или 4 корпуса и понякога слагам полукорпуса над първия корпус като разкъсвам пилото. Тва го използвам като противо роево средство. Същата работа става и с цял корпус де но кой с каквото разполага при мен дадан и многокорпус са взаимо заменяеми всичко е с фалц и всичко пасва навсякаде. При мен не всички семейства са в 2-ри корпус при МК до късно отглеждаха пило и имам 3 4 сем които са още в 1-и корпус ,което не е добре. Могат да умрат от глад, не ги преместих в втори корпус , имам сем. които сами правят това ,защото аз оставям горе пълен корпус с мед.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А ти за какви полукорпуси говориш? По Рут, по Дадан или по Венер?

Цитат Първоначално публикувано от Gavazov Виж публикацията
    за полукорпуси ли говориш , аз моите ги развивам на 3 или 4 корпуса ...
    Развито семейство в корпус разбираме в повечето пити в корпуса пило и всички пити в корпуса покрити с пчели, нали така?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не полукорпуси (120мм.) а магазини за ДБ (167мм.) Тази година имах отводки които бяха слаби за 3ти корпус на слънчогледа, но магазин им дойде идеално за съжаление имах само 3 броя. Другото за което мисля да ги ползвам е да ограничавам майката да се качва на горе, като го оставя с 9 рамки. Тази година майките без ханемановата постоянно се качваха в медовия корпус а с магазина над плодниковоя корпус (не че няма да се качат) е по малка вероятността. Също съм решил да ползвам пролетта метода на Демари и над 1вия корпус слагам ханемановата, над него магазина и над него 2рия корпус плюс пита с прясно пило. Другото което съм намислил е да заменя медовите корпуси с магазини защото са по леки и по лесно се работи с тях(на мен ми е по лесно).

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •