Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 235

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Здравейте отново.Първо искам да се извиня за закъснелия ми пост ,но нямах възможност да пиша на компа 1-2 седмици.А ,сега по темата за медните запаси на кошерите.На крайните пити има по около 1/3 мед като колкото по-на вътре са рамките толкова повече мед има.Предполагам ,че това е напълно достатъчно за презимуването на пчелите.Иначе съм сложил вече затоплящи материали над таблата, мишепредпазители и съм стеснил входовите на кошерите.Дано да презимуват добре и загубите да са минимални , ако въобще има такива.

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Здравейте и за много година на всички съфорумци.
    Предполагам всички знаете коя е минималната температура за отваряне на кошера и поставяне на питка върху рамките,само аз не знам.Та ако може и аз да разбера ,че е вече време за подхранване.
    Благодаря много на отзовалите се.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Няма минимална температура. Може и -20 да е, важното е да няма вятър и да не вали. Слагането на питката отнема между 3 и 15 секунди... ако си подготвен и има кой да ти помага. Сам е зор и времето се увеличава.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Когато справиш питката, да ја отпечатиш и да пчелите неса в-рху рамките, б-рзо се поставја.
    ако има пчели в-рху рамките, трјабва да ги помери внимателно с питката и тја така остава.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Няма минимална температура. Може и -20 да е, важното е да няма вятър и да не вали. Слагането на питката отнема между 3 и 15 секунди... ако си подготвен и има кой да ти помага. Сам е зор и времето се увеличава.
    Както се вижда, на Големите Професионалисти - дори и валежите не им пречат...

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      272
Размер:	110.6 KB
ID:	2821

http://www.marica.bg/създадохме-биоп...news98631.html

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Абе, при екстремни условия всичко е разрешено - отваряш, прайш-квот-прайш и после една кана вино за успокоение
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Само аз ли виждам , че в "био пчелин" се храни с питка с "био" пудра захар? Био...?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Само аз ли виждам , че в "био пчелин" се храни с питка с "био" пудра захар? Био...?

Младият фермер е член на Комисията по селекция и майкопроизводство в пчеларството и член на Управителния съвет на националната развъдна асоциация. Още през 2003 година семейство Кисови са избрани за „Пчелари на годината".

Те са членове на развъдната асоциация, а на тях всичко им е позволено.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •