Това е плана ми към момента, а се е случвало да го променям по няколко пъти примерно размера на прелката и ъгъла. Плана си е просто план.
Водя се по доказателства и за всяко нещо търся причината и решението. Вчера последно промених датата на първото хранене и това се случи на базата на доказателства, а днес най-вероятно това ще се случи отново(корекция до по близка дата).
Ако има разлика между дадена теория и практика, то дай да видим какви са причините. - това е много ценна информация.
Какво значение има какъв добив търся в светлината на датата за слагане на корпусите? - Въпрос е
Смяташ, че като зимуват на 2 корпуса, то ще имам по-малко добив на мед или...?
Търся максимално бързо развитие на семействата до максимум броя пчели, а броя пчели е тясно свързан с количествата мед.
Ако закъснееш с 1 ден с поставянето на магазина загубите може да са много значителни. А колко повече мед ще изхарчат като им е по-широко? А дали ще гоня рояци по дървета и храсти?
Колко пъти трябва да отида до пчелина, че да махам, слагам, махам, слагам магазини?!?!? А това за мен са грешни пари.(отново казвам според мен)
Това са няколко от причините да оставям семействата на 2 корпуса(по принцип) през зимата(следващата масово) и пролетта да не се притеснявам дали ще закъснея, дали ще съм подранил, пашата, роене...ужас.
Дори сега търся най-добрата дата да се случват нещата и все пак има много променливи и се опитвам поне да се придържам към надеждна информация.
Гледам глобално на нещата и дали няколко семейства ще са по-добре без втория корпус е без значение.(за мен)
Не мога да си позволя(финансово) на всяко едно семейство да му обръщам специално внимание, освен ако това не му застрашава живота.
Ако видя, че едно семейство не може да избута зимата ще ми струва много скъпо да ходя цяла зима да го храня само него. (Говоря конкретно за едно, което не исках да обединя по други причини, а не теоретично)
Дано съм успял да обясня правилно нещата.