Разликата е че в Португалия откриват негови яйца върху клетките на пристигнали заедно с пратка майки от Тексас. Цялата пратка я унищожиха и проблема се реши.И отново в темата. За МКБ четох по пчеларските вестници още като кацна в Португалия. Същите страхотии като птичи грип, свински грип и т.н, много се разтревожих.
В Италия проблема е че по всичко изглежда малкия кошерен бръмбар се бил е установил там поне от година.
Според официалните данни, през предишния сезон голяма част от пчеларите от засегнатата област са преместили кошерите си далеч от мястото за да се опитат да избегат проблема. А пчеларите практикуващи подвижно пчеларство от Сицилия, тази година за пръв път решили да не си местят кошерите до тази област. Като за капак, продажбите на кумафос се увеличили неимовено в цяла южна Италия. Имайки всички тези данни пред себе си, интересно как правителството чак сега се е усетило че има проблем.
Всичко това е ситуация доста по-различна от поредната създадена от медиите сензация, точно обратното - опитали са се да запазят всичко колкото се може по-дълго в тайна.
Йорданов, догодина ще стане ясно докъде е успял да се разпространи гадния плодов червей и дали междувременно е бил изнесен заедно с пчелопакети и в други страни.
Дълбоко съм засегнат че ме имаш за някой от ранга на Котларски. Предполагам можеш да посочиш колко пъти съм споделял непроверена информация? Според теб съм или поредния алармист или достатъчно наивен за да вярвам на подобни писания? Навярно знаеш че АЗ НЕ ЧЕТА ЖЪЛТА ПРЕСА.

Цитат