Нова информация по въпроса:

Тази сутрин се престраших да забъркам сироп с гъстотата на Апиинверта - 70% или съотношение захар-вода 7:3. Захарта се разтвори доста по-трудно - буквално в един момент изглеждаше че машината върти само захар. Отне може би половин час докато се формира някакъв гъст хомогенен разтвор. Премерих PH и се оказа, че е паднало от самосебе си до 5.0. Това е и новата информация - явно гъстите захарни сиропи от самосебе си се сдобиват с PH, подходящо за слагане на инвертаза в тях. Никаква друга киселина не е необходима.

За всеки случай добавих и 2 пакетчета лимонтозу, за да изпълня този път предписанията на 100%, пък и заради мита за "полезната щипка лимонтозу". Разтвора стана с идеалното PH - 4.5. Настроих и температурата на препоръчваното ниво - 55 градуса по Целзий. Ами това е. Този път вече наистина бъркам варка така, както трябва да бъде съгласно инструкциите на инвертазата. Понеделник пак ще дам изследвания, и техните резултати ще са ключови. Ако са успешни, значи сам съм си произвел АПИИНВЕРТ на много по-ниска цена от оригинала, и с много по-качествен продукт (захар, а не нишесте например).

Дайте акъл какво друго да добавя - нещо като витамини, минерали, може би хапче СУПРАДИН или някой друг минерало-витаминен комплекс? Въобще какво е полезно за пчелите?