Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И това ще стане. Чакай първо да си донастроя технологията в следващите няколко варки, а след това ще направя и контролни изследвания.

Иначе това с високото ХМФ поначало си беше съмнително. Все пак меда е киселинен, и освен това пчелите го държат на топло месеци наред, и въпреки това ХМФ-то си остава на едно поносимо ниво 1-2mg/kg.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    И това ще стане. Чакай първо да си донастроя технологията в следващите няколко варки, а след това ще направя и контролни изследвания.
    Междинните изследвания ще помогнат за донастройката.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Въпросът обаче дали самия продукт е полезен за пчелите остава отворен. Такава е и ситуацията с повечето продукти предлагани на пчеларите - тяхната полза за пчелите се базира на предположения и/или спекулации. Поредното "змийско масло".

На мен ми хареса едно изследване за Нозевит което четох преди няколко години. Като заключение пишеше че той понижава нивата на нозема в пчелното семейство. Учените обаче посочиха, че все още не е напълно ясно дали Нозевит води до удължаване живота на пчелите.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Един въпрос към "клуба на знаещите":
    Да приемем, че е произведен "идеалния" инвертиран сироп с голяма гъстота. Ще се промени ли нещо, ако бъде разреден малко с добавяне на дестилирана вода? Идеята е да се добави вода с колоидно сребро.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Един въпрос:
    Да приемем, че е произведен "идеалния" инвертиран сироп с голяма гъстота. Ще се промени ли нещо, ако бъде разреден малко с добавяне на дестилирана вода? Идеята е да се добави вода с колоидно сребро.
    Зависи от количеството. Ако се направи инвертиране с малко по-ниско водно съдържание предполагам че няма да е никакъв проблем да се добави, но с какво и дали въобще с нещо ще им помогне на пчелите - микробиолозите да кажат...

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Незнам,2-3 тона.Ако цената е добра,предполагам че и други ще се включат към мен.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ще възникне и проблем с опаковката. Може тя да опорочи всичко. Например 20L туби струват около 10лв., а 100L бидон - около 40лв. Тоест цената на опаковката ще е съизмерима с цената на сиропа. Кофти.......

Освен ако не се продава в наливно състояние и клиента да идва на място със собствен транспорт и собствени съдове. Тогава просто ще изпомпвам сироп в неговите съдове. Аз го съхранявам в еднотонни цистерни и имам помпа с дебит около 5 тона на час.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Незнам,2-3 тона.Ако цената е добра,предполагам че и други ще се включат към мен.
    Едва ли ще е по-евтино от изосуита? Ако си правиш сиропа сам и не включваш, разходи за труд, електричество и др, то тогава наистина ти излиза малко по-евтино. Проблема идва от това че докато изосуита го правят директно от царевица, апиинверта от захарна тръстика, то за сиропа, готовия продукт трябва отново да го върнеш във течно състояне, има повече процеси по веригата, откъдето придобива по-голяма себестойност.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Матеев,дай ако може продажна цена,че нещо ме мързи да бъркам.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не съм си мислил, че мога да го продавам. Дай ми малко време, за да си засека труда, енергията и други компоненти на калкулацията, да помисля за опаковка, транспорт и други присъщи неща, и тогава ще обявя цена. Ти от какви количества се интересуваш?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •