Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

ИЗВОДИ:

1. Опасноста от генериране на ХМФ по време на инвертирането е СИЛНО ПРЕУВЕЛИЧЕНА !!!
2. Спокойно можете да слагате киселина, за да докарате PH до 4.5 с цел максимално ефективно действие на ензима ИНВЕРТАЗА, независимо дали е изкуствен (купешки) или естествен (с добавяне на мед).
3. Спокойно можете да повишавате температурата до препоръчваните нива (55 градуса по Целзий) с цел процеса на инвертирането да протече максимално бързо.
Когато се прави инвертиране с използване на мед температурата небива да надвишава 38-42 градуса, защото там процесите са на белтъчно ниво(инвертаза от мед) и може да се пресече, докато при синтетичният ензим е различно, там 60 градуса са си идеални.