Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 74

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Всички овошни дървета отделят нектар при 15 градуса.И не само те,а и всички горски цъфтящи сега.
    ОК! Вие събирайте мед при 15 градуса. Аз ще чакам по-добро време . Нека не спамим повече темата на колежката.
    P.S. Кокичето и минзухара отделет нектар и при 11-12 градуса .
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    ОК! Вие събирайте мед при 15 градуса.
    Да живее еволюцията......,но още не съм станал пчела.Магазин или корпус се слага не само заради меда.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2014
    Пчеларски район
    Батак
    Все още нито съм яла собствен мед, нито продавала такъв. Ясно ми е, че ще трябва да купя нова центрофуга, но смятах, че може да се отложи за по-късно време.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2014
    Пчеларски район
    Батак
    Благодаря за съветите! Ще се постарая да ги затопля, че при нас зимата е доста студено! Дано оцелеят! Разчитам на съветите Ви! Ако смятате, че може да пропусна някаква процедура ще съм благодарна да ми кажете!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И 3те отговора са коренно различни, което за пореден път доказва, че всеки си има начин на работа. Аз не бих разделил сега кошери, вместо сега на 2 след акацията пролетта на 4 и щяха да станат повече бройки тогава градят повече и имат по голям шанс да презимуват, но вече са разделени и ти пожелавам да изпролетят всички.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2014
    Пчеларски район
    Батак
    Пролетта, 10-на дена след като ги купих, направих една сборна отводка. Разви ми се до 12 рамки. Обаче исках и мед да извадя и затова спрях с отводките. Зная, че рискувам, но дано Бог е с мен, а каквото е неободимо и зависи от мен ще го направя!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не рискуваш кой-знае колко. По принцип зимното кълбо се нуждае от много малко мед. Може би някъде около 700-800g на месец, максимум 1kg. Проблема започва пролетта, когато се появи първото пило. Тогава консумацията на мед рязко скача на ниво 4, 5 или дори 6 kg на месец. Ако тогава започнеш да храниш интензивно, ще успееш да решиш проблемите със зазимяването на семействата с малко мед. Но внимание - храненето тогава трябва да се прави редовно. Нито за ден пчелите не трябва да остават без храна. Аз тази пролет загубих над 5% от семействата си, защото си бях въобразил, че е достатъчно да ги храня само веднъж в седмицата със собственоръчно направени тънки пити от по 500-600 g. И когато размера на пилото нарастна, докато се усетя, умряха известно количество семейства, които бяха презимували успешно. Намирахме ги с изядена до дупка кесийка и вероятно за спасяването им е трябвало просто да отидем и да ги нахраним ден по-рано.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •