Цитат Първоначално публикувано от mindi Виж публикацията
Колега това което си замислил според мен граничи с безумието, помисли малко!!! Мисля че крайния ефект от подобен начин на зимуване ще е крайно негативен, но това ще ти се изясни напролет, а до тогава седни и почети някоя книжка за биологията на пчелите и .........., вслушай се поне малко в съветите на колеги които от много години се занимават с пчели , а смея да твърдя някой от тях и на научна основа!!! И все пак ти желая успех!!!
Има пчелари извън България, които години наред практикуват.И те не са виждали апокалиптичния сценарии, за които си мислиш.Пчелите по света зимуват на различни температури и няма логика нашите да имат проблем с това.Въпросите ми са свързани с това да се използва оптимално наличния ресурс,как и кога?Пчелите вече се гледат от опитен пчелар, но повече мнения и препоръки са добре дошли, човек винаги може да пропусне нещо от значение.
Въпроса с отоплението се запознах с практиката на пчелари и научни колективи, които са правили подобни експерименти чрез научните станции към аграрни институти и университети.Не съм се хвърлил от мостта.Мерси за доброто пожелание.