Скутелатор ти да не отглеждаш африкаски пчели, че имаш такива зловещи впечатления от пчелите. Дори няколко десетки поста назад подхвърли нещо от сорта, че на операта и парламента във Франция хората били поставили нормални пчели, а нашите едва ли не били пчели убйци. Предполагам, че пчелина ти не е в населено място и ти само си представяш апокалиптични картини как пчелите жилят всичко живо около пчелина. Ако не пишехме в пчеларски форум и не знаех, че си на ти с пчеларството от последния ти пост можех да заключа, че си нямаш идея от пчели. Аз имам два пчелина в населени места и имам едно ужилване на комшия за няколко години. Всичките ми комшии вече с удоволствие комуникират с мен и са много доволни като си погледнат продукцията в стопанските дворове, дори имам молба да оставям по някой кошер като излизам на подвижно, че да има кой да опрашва. От десетина дни ти си постоянно в опозиция, отвори и си погледни последните постове които представляват само "контра" на предишни. На моменти имам чувството и, живееш много далеч от България и не комуникираш с никой тук. Какви са тея предложения за пчелини без ограда в полето или гората. Идеше ми още тогава да те попитам ТИ ЛУД ЛИ СИ? После приказки за разполагане на кошери в пчелини по 12-15бр. Ехоооооооооо........Колко животновъдни обекта трабва да открия със сто кошера и колко договора с ветиринаря и колко договора и лева ще ми струва охраната и колко гориво ще изразходвам да обикалям и каква кола трябва да си взема, че да мъкна всичкия необходим инвентар или на всяко пчелинче ще имам къщичка? И КАКЪВ ЩЕ МИ Е КЕЛИПИРА ОТ ТОВА УПРАЖНЕНИЕ, че трябва да извървя дългия път в развитието си както се беше изразил и да почна да пчеларствам по този начин? Извини ме но ще си остана прост и няма да пчеларствам така. В тоя ред на мисли, защо не виждам никакво предложение в завършен вид във твоите постове от последните десетина дни, или ние простите вече дадохме всички необходими предложения и за твоята умна главица не остана място за изява. Така и така съм почнал да ти кажа и за опрашването. Можеш да си четеш информация и да гледаш филми на каквито си езици искаш, но имаш много здраве от мен, че опрашването от нашите пчели е толкова малко че едва ли не може и без него. Съжалявам, че нямам снимки на овощната градина в съседство с пчелина да ти покажа как се чупят клоните от плод, а преди това съседа казва, че е имал нормален добив но от както съм до него е направо ....... Правели сме и експеримент с мой познат арендатор в голям с два големи блока слънчоглед и кошери само в единия край. Познай къде добива се различаваше коренно? Новите модерни комбайни ти го смятат и показват на момента.
Сутринта призовах Бонев да изкаже мнение по въпроса дискутиран активно последната седмица. Виждам, че влизал във форума и е писал във форума, но по тая тема пак запазва мълчание. Призовавам го пак. Бонев ще защитиш ли българските пчелари, като отстояваш позиция за запазване на възможността да отглеждаме пчелите си в населени места?