Спокойно хора - каквото и да реши въпросната комисия да запише в закона по този въпрос, ще останат поне още два шанса за протест по време на гласуването на първо четене в парламента, след това на второ четене, а и, да дори три - може и при оня льолю президента да подскачаме за вето върху определени текстове(но тука трябва сериозно лоби - като на зърно производителите), нас едва ли някой би ни обърнал внимание освен ако не сме радикални и крайни.
Но дори и да изритат пчелите от селата(населените места) - както почти всяко нещо в скъпата ни държава едва ли ще се спазва. Аз лично съм против тоталната забрана за настаняване на пчелите в населените места, но смятам че трябва да има някакви ограничения - примерно до 20 или 50 пчелни семейства в двор. И в сегашният закон си има ограничения за отстояние от училища и детски градини и болнични заведения. Дали въпросните 100 метра са достотъчни или не, и дали някой го контролира - силно се съмнявам. Случвало ми се е да отида при кметици за уверение(разрешение), че са ми записали местонахождението и капацитета на пчелина ми(с цел ако има предстоящи пръскания да ме уведомяват) - те горките от мене научават че съществува такова животно - "Закон за пчеарството", че така де аз си пиша въпросният документ в два екземпляра един за мен и един за тях, а от тях само подпис, печат и изходящ номер. От друга страна служитеите в БАБХ едва ли пък следят къде точно има училища, детски градини или болници като регистрират пчелините.