Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 149 ПърваПърва ... 1523242526273575125 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Трябва да направя някъква проба на няколко семейства за да видя % опаразитеност и евентуално третиране с Мравчена киселина . За лентички и дума не може да става . Моля за съвети относно вида и начина на пробата.

http://www.youtube.com/watch?v=PAQShZk1cic
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Вчера се зачетох подробно в описанието на Екостоп. Там пише, че едно третиране годишно е достатъчно. Ако е така според вас кога е по-добре да се направи - пролет или есен? Аз си мисля, че е по-добре да е есен, когато популацията на кърлежа би трябвало да е най-голяма. През зимата няма как да се намножи и да се третира през пролетта.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И според мен през есента е по добре защото през лятото пчелите носят кърлежа 30 дни а зимата 6 месеца ще трябва да го живеят с паразит на гърба.
    И като умре някъде на вън през лятото кърлежа изчезва и така се почиства кошера а зимата няма къде да мърда.
    Строителните рамки също помагат за борбата с популацията а те са пак пролетта.
    Това не съм го чел никъде, може да е глупаво ама така си мисля.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    И според мен през есента е по добре защото през лятото пчелите носят кърлежа 30 дни а зимата 6 месеца ще трябва да го живеят с паразит на гърба.
    И като умре някъде на вън през лятото кърлежа изчезва и така се почиства кошера а зимата няма къде да мърда.
    Строителните рамки също помагат за борбата с популацията а те са пак пролетта.
    Това не съм го чел никъде, може да е глупаво ама така си мисля.
    Далеч трябва да си от мисълта , че паразитите в природата просто "изчезват", ако беше толкова просто тея паразити нямаше да оцелеят в продължение на толкова години.
    Гадно е да се мисли по този начин "И според мен през есента е по добре защото през лятото пчелите носят кърлежа 30 дни а зимата 6 месеца ще трябва да го живеят с паразит на гърба" - за мене си е жива гавра с животинките, още повече пък , че на сегашното време има толкова много полезна информация ако щете и за биологични начини на третиране след като другите се намират за "варварски".
    И накрая - никога не наричайте начина си на мислене "глупав" - ползвайте думата неправилен - няма нужда да се хвърляте в устата на вълците.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не знам какво става с акара когато пчелата умре, но със сигурност няма да се върне в кошера. За мен гавра е да се блъскат с различни видове препарати от тази гледна точка мисля да третирам само 1 път годишно.
    А дали е глупаво или неправилно то който е интелигентен ще разбере какво съм имал в предвид, а който иска да се заяжда няма да го интересува една дума.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    аз съм се насочил към ленти варостоп,все още не съм ги сложил тая година ще ми е първата година във борба със акара

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз вече сложих ленти Варостоп и допълнително добавих по 1 ml Нозевит, сложен в 200 мл. сироп в хранилката на всеки един кошер. Нозевит-а се оказа много по-евтин от Нозестат-а, пък инструкцията му бъка от хвалби, така че реших да рискувам с него.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не знам какво става с акара когато пчелата умре, но със сигурност няма да се върне в кошера. За мен гавра е да се блъскат с различни видове препарати от тази гледна точка мисля да третирам само 1 път годишно.
    А дали е глупаво или неправилно то който е интелигентен ще разбере какво съм имал в предвид, а който иска да се заяжда няма да го интересува една дума.
    Въпрос на избор - вие сте направили вашия.
    Поздрави!
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Трябва да направя някъква проба на няколко семейства за да видя % опаразитеност и евентуално третиране с Мравчена киселина . За лентички и дума не може да става . Моля за съвети относно вида и начина на пробата.

http://www.youtube.com/watch?v=PAQShZk1cic
    Какво не ти харесва на варостопа???

Наблюдател
    Регистриран
    21.08.2013
    Здравейте колеги,
    аз пролетта третирах със Варостоп и всичко мина нормално,доволен съм.Сега реших да сложа Екостоп за да не привиква акара към една миризма.

Страница 25 от 149 ПърваПърва ... 1523242526273575125 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •