Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 27 от 149 ПърваПърва ... 1725262728293777127 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 261 до 270 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз разсъждавам така:
    Най-трудно е на човечеството да се бори с вирусите. Те са микроскопични и е спорен момента дали въобще са живи същества, защото не отговарят напълно на определението за понятието ЖИВОТ.
    Оф , като ти чета поста ми се струва , че гледам още веднъж The X files.
    А, замислял ли си се , че именно някой е имал интерес към това да създаде конкретен вирус?
    Дали и акара не е измислен от някой зъл мозък с цел да нанесе невиждани поражения върху пчелите и всичко това да е още една крачка към ликвидиране на човешката раса?
    Всичко е теория на конспирацията, и не забравяйте "Истината е някъде там"
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 26.08.2013 в 11:01.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Наблюдател
    Регистриран
    26.01.2012
    Пчеларски район
    с. Айдемир,общ. Силист
    Цитат Първоначално публикувано от Kiril8305 Виж публикацията
    Ето с каква рецепта третирах и аз.
    Имам пушалка от този вид http://prikachi.com/images.php?images/706/6474706L.jpg
    Рецепта за пушалката 80 гр. Тимол разтворих във 1000мл. течен парафин.С тази пушалка след като загрея серпентината две напомпвания правя.
    Как задържаш тимола да не кристализира във резервоарчето?

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    След като си разтворил тимола в парафина, чрез загряване на водна баня, не би трябвало да кристализира отново. Другия начин е като предварително разтвориш тимола в чист спирт/1:1/ и след това го добавиш към парафина.

Цитат Първоначално публикувано от Валтер Желязков Виж публикацията
    След като си разтворил тимола в парафина, чрез загряване на водна баня, не би трябвало да кристализира отново. Другия начин е като предварително разтвориш тимола в чист спирт/1:1/ и след това го добавиш към парафина.
    Точно , ясно и кратко.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2011
    Здравейте. Това е резултата от третирането с 25 мл. на кошер, 60% мравчена киселина миналата събота. Метода е подсказан от колега, в предните постове някъде, с дамски превръзки. Всички акари са мъртви. Това е един от най-силните кошери. Ако на някого му се брои, да го направи. Наличието на толкова много акари е тревожно. Закъснях с третирането поради наличие на късна паша. Следващите почивни дни ще повторя третирането. Нямам вяра на ленти варостоп или варотом. Ще има и по-късно третиране с дим от оксалова киселина със съответния контрол.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_20130906_113921.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    На 1 септември сложих екостоп, и на дъното по едни бял лист.
    Вчера извадих листите и няма нито един кърлеж.
    Някой ползвал да каже има ли ефект, кошерите още миришат силно на препарата.
    Аз съм с нови кошери и нови пити.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Намаза ли листовете с нещо мазно за да полепват акарите?
    Имаше ли мравки лазещи по листовете в търсене на апетитни акарчета?
    Ако отговора на двата въпроса е НЕ имаш проблем с третирането. Според ме няма начин да нямаш никакви акари.

Наблюдател
    Регистриран
    31.07.2011
    Здравейте, искам да попитам някой знае ли нещо за приложението на препарати на база БРОМОПРОПИЛАТ ( фолбекс -ва и неорон 50 ЕК ) По специално как се прилагат и до колко са ефикасни. Някой има ли опит с НЕОРОН ?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Пробвай с ДДТ. Все още се намира тук-там из таванки и бараки и ако можеш да се снабдиш ще ти свърши чудесна работа.
    Иначе бих ти препоръчал Имидаклоприд или Сулфоксафлор, но са прекалено слаби за целите които си си поставил.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    31.07.2011
    В Гърция с подобни химикали ли си "оправяте " пчелите. Браво! Отворковци сте !

Страница 27 от 149 ПърваПърва ... 1725262728293777127 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •