Ами засега при мен е че този силния кошер е много силен, носи днес все едно е на главна паша. Отварях го да го разширя и се движи добре, напук на времето, като се има предвид че не съм полагал специални грижи за него. Имам още един слаб, който има признаци на засилване, но другите стоят слаби и вяли.
Та те са 4ри де ..
Мисля да заложа два капана към края на месеца, че то досега времето е много скапано ...Да хвана някой рояк, ама то май няма и откъде да дойде, с тая смъртност. Е има някои хора които нямат, но те са главно по youtube ... и мисля планинските района и предбалканите са добре, при тях няма проблеми ..
Тази година отива пак да е мнгоо интересна и различна. Хем забави дръвчетата, хем и не е добре с времето за тях. Та може и да няма и пловоде много много, особено както го дават това застудяване за няколко дни, та ще видим. ...
Докато миналата година се чудех как да ги съкращявам кошерите да не се разширяват, това малко като наказание по тая мисъл ми дойде. Сега борбата и посоката на гледане, ще бъдат такива че да се запазят пчелите да отцелеят . Защото не съм убеден че ако ми умрат всичките, ще се занимавам повече. Те са ми тука дошли отгоре божията като рояк, без да съм ги искал специално и затова че други няма да взимам, каквото остане ..
Така и така си пишем, според вас какъв е най-добрия вариант да си направя пчелни капани. ... Аз обикновено използвам старите кошери, нямам наблизо дървета да ги окачвам и някакви подобни варианти ... Някой би ли споделил какво прави той ? При мен досега нищо не се е хващало, но може би защото никога не съм имал стари пити в капана. Понеже досега все нямах, а вече имам ама пчели няма![]()